Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-03-2005, 12:44 PM   #1
milosjeftic
Banned

Default Vasa preporuka

Preporucite software po svom ukusu .
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2005, 01:26 PM   #2
Altek
Member

Altek's Avatar

Ja bih ti preporucio Ableton Live kao sekvencer.Iako bi neki rekli da i nije nesto i da pre svega "izgleda bedno" u odnosu na skuplje kao Nuendo ili ProTools.
Po meni to je sekvencer koji je mnogo vise "User Friendly" od ostalih,a i oni koji ga koriste znaju da je ubedljivo najstabilniji.Meni nikada nije "pao"
Altek is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2005, 01:39 PM   #3
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Altek
Ja bih ti preporucio Ableton Live kao sekvencer.Iako bi neki rekli da i nije nesto i da pre svega "izgleda bedno" u odnosu na skuplje kao Nuendo ili ProTools.
Po meni to je sekvencer koji je mnogo vise "User Friendly" od ostalih,a i oni koji ga koriste znaju da je ubedljivo najstabilniji.Meni nikada nije "pao"
podrska velika za ovaj carski program ali bi dodao da je iskljucivo namenjen za elektroniku u bilo kom obliku (techno, hiphop, itd.) iako moze da se koristi u druge svrhe
Old 15-03-2005, 01:49 PM   #4
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Meni je dugo trebalo da prebolim ?to nema vi?e Logic-a na PC-ju

Zbog kompatibilnosti sa ostalim ljudima naj?e??e koristim Steinberg-ove programe u zadnje vreme, ali imam nekoliko projekata u Logic Audiu 5.

Ako ?e? sara?ivati sa bilo kim, onda pretpostavljam da je Cubase re?enje, zbog ra?irenosti. Tu su jo? i Sonar, i ako radi? muziku koja je manje organska, vidim da gomili ljudi super ide sa Fruity Loops-om.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2005, 02:12 PM   #5
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Logic jos ne mogu da prebolim...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2005, 02:50 PM   #6
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pravo da vam kazem, ja sam koristio Logic Platinum negde '98.-'99., Pro Tools Le32 i vratio sam se na Cubase (cak ni Nuendo ne preferiram nesto). Mnogo mi je zgodniji za rad, razliku u kvalitetu ne cujem, a od SX 2 mi je Cubase definitivno favorit i ocekujem da dobijem SX 3 koji resava pitanje time streching-a na najbolji nacin i donosi jos par poboljsanja...
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2005, 05:59 PM   #7
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Pravo da vam kazem, ja sam koristio Logic Platinum negde '98.-'99., Pro Tools Le32 i vratio sam se na Cubase (cak ni Nuendo ne preferiram nesto). Mnogo mi je zgodniji za rad, razliku u kvalitetu ne cujem, a od SX 2 mi je Cubase definitivno favorit i ocekujem da dobijem SX 3 koji resava pitanje time streching-a na najbolji nacin i donosi jos par poboljsanja...
Ja iskreno ne vidim razliku Nuendo Cubase u zvuku niti u tehnickim stvarima sem razlike da Nuendo podrzava video i 8.1 zvuk cini mi se.
Ovaj time streching koji spominjes je u Acidu koji isto toplo preporucujem odlicno uradjen, inace je sample based program i za rad je vrlo jednostavan. U 4.0 verziji je implementirana i MIDI funkcija tako da je postao ravnopravan brat svim ostalim sekvencerima.
Old 16-03-2005, 07:53 AM   #8
dacko
Senior Member

dacko's Avatar

Korisitm Ableton LIVE, ali samo za ?ive nastupe, pu?tanje lupova uz bend, i bla bla.. a kad se ne?to radi, definitivno cubase SX2.
Tako?e ?ekam SX3, ali najvi?e zbog popravljene FREEZE funkcije, koja valjda sada radi kako treba... :roll:
dacko is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2005, 03:54 PM   #9
Color
Senior Member

Color's Avatar

Sve zavisi sta konkretno radis. Za mene je Pro Tools kao Audio editor na prvom mestu, pogotovo kad se radi u kombinaciji sa slikom. Cubase SX isto podrzava video (na samo Nuendo) ! Sto se tice Audio/Midi sw, na prvo mesto bih stavio Cubase SX....

8.1 zvuk?? Moze neko da mi priblizi o cemu se radi?
Color is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2005, 06:09 PM   #10
milosjeftic
Banned

@Zmaj , Dushan_S takodje sam radio u Logic - u ( favorit definitivno 5.5.1 mada je 5.2 pre nje isto bio vrlo dobar ( 5.3 i 5.5 su pravile neke sitnije probleme ) , pre njega u Cubase ( od 1995 jos na Attari ) . Vratio sam se na Cubase nedavno tako da imam oko 70 projekata u Logic - u koje cu prebaciti u Cubase . Pro Tools nisam probao . Od svih programa koje sam isprobao najzadovoljniji sam sa SX 2.2.35 . Nema nista manje od 5.5.1 a ima dosta toga s cim sam zadovoljniji u odnosu na Logic , podjednako su stabilni .

@Color , ne radim jos nista sa videom . Radim aranzmane za kompozicije koje sam pisao ( kompozitor sam , clan SOKOJ - a ) sa semplovima akusticnih instrumenata - za prave jos nemam uslova . Sve u vezi sa produkcijom , racunarima i sl. radim iz nuzde . Zato mi i treba preporuka ( verujem i drugima ) da ne bih previse vremena trosio na stvari koje mi nisu predmet interesovanja .

@ Oggi , ako nadjes vremena napisi prve utiske o radu sa SX3 .

Da li je neko radio sa Adobe Audition 1.5 ( bivsi Cool edit ) . Da li podrzava VST ? Da li se u njemu moze nezavisno obradjivati levi i desni kanal sa Vst efektima . Kakav je u odnosu na SF. i WL ( radim sa oba i zadovoljan sam , mada mi nedostaje ova funkcija koja je sada moguca u SF. 8 ) ?
Procitao sam komentare da Vst podrska u SF .8 nije sjana , ali ga nisam licno isprobao .
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules