Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-03-2005, 09:52 PM   #1
cipela
Banned

cipela's Avatar

Default Jedno grlo - viseglasje

Imam problema oko uredjivanja viseglasja koje sam u tri glasa sam spjevao. (pokusacu i cetvrti ako me posluzi grlo posto duze vremena imam nekakvu alergiju koja mi rusi glas).
Naime, ne znam podvuci pratece vokale ispod prvog. Bolje receno, nije problem kada pjevaju razliciti pjevaci, nego imam problem sto sam sve sam ispjevao ; boja glasa ista, mikrofon isti, ambijent isti, ... , ...
Sta uraditi da se prateci ne isticu bojom kao prvi i da se bas ne cuje, makar na prvo slusanje, da su sve moji glasovi?
Kako istaci prvi, a odaljiti i podvuci ostale a da sve opet bude super?
Hvala i pozdrav!
cipela is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2005, 10:17 PM   #2
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Koristi razlicite kompresore i tako ces isterati main vokal, takodje koristi i razlicite reverbe kako bi napravio drugaciji ambijent ili samo drugacije postavke nekog dobrog reverba, najbolji ti je SIR
Old 11-03-2005, 10:47 PM   #3
milosjeftic
Banned

Ubacio bih sempl koji peva na neutralni slog isto sto i 2. i 3. glas . Bili bi izmedju L50 i R50 . Koristio bih kombinovanu panoramu ili dual panoramu miksera SX . Prvi glas bih otpevao 3 puta isto - jedan L75 , drugi 0 , treci R75 . Glas na sredini da je jaci . Moze i ison na sredinu ( svi semplovi stereo ) .
U miksu bi kompresovao samo prvi glas ( 0 ) , upotrebio bi TC native .
ZADRZAO bi se na automatizaciji . ZADRZAO bi se na automatizaciji . ZADRZAO bi se na automatizaciji .
U masteringu - Master compressor ili Final plug .
Uz malo reverba i " kljucnu stvar u masteringu " izaci ce prilicno dobro .

Slazem se za SIR - u masteringu : vrlo , vrlo , vrlo malo .
milosjeftic is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2005, 10:49 PM   #4
cipela
Banned

cipela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
Koristi razlicite kompresore i tako ces isterati main vokal, takodje koristi i razlicite reverbe kako bi napravio drugaciji ambijent ili samo drugacije postavke nekog dobrog reverba, najbolji ti je SIR
Imam IR-1. On radi ali mi jede dosta CPU. Imam i SIR ali i pored aktiviranja u VST Plugins ne radi. Postoji na spisku, cekiram ga, ima ga na spisku efekata kada ga pozivam u SX miksetu, ali se neda smjestiti u insert ili send. Imam i impulse reverba i kompresora, ali eto - problem.
@milosjeftic
Najveci dio toga sto mi predlazes sam radio. Probacu i ostalo sto nisam a sto si napisao. ali, ujutro.Sada me vec ppppoooooooooooooosssssssssspaaaaanost obuzzzzzzzzziiiiiima.
Old 12-03-2005, 12:09 AM   #5
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

ma gde nije problem srediti vise pevaca.. bas sam pre nekih 3-4 sata snimio osmoricu ljudi, ali posto je u pitanju gotovo istovetno pevanje, muka ce me uvati.. treba to udaljiti, ali da se razume i da "pliva".. jako je*en posao...

poslacu na "promocija radova" cim zavrsim... pascete na dupe (i to ne od zvuka), garantujem ))))
kVu is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2005, 01:05 AM   #6
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

Ja bi tu najprije ishao sa razlicitim micovima, ako nemash vidi da pozajmish.

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2005, 11:34 AM   #7
cipela
Banned

cipela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Boskovic
Ja bi tu najprije ishao sa razlicitim micovima, ako nemash vidi da pozajmish.
Znam za to pa sam zato i kukao jer ovdje nemam neki izbor osim jos jednog mica kod mog kolege.
Moze li tu pomoci sta Antares Mic Modeler? Mozda da makar jedan trak obradim npr. Ozonom ali kao Pre Fader u SX-u, a drugi kao Pre Fader ali kroz miksetu od moje 1212 m sa nekim od Emu efekata?
Nisam ovo jos nikad probao ali sta mislite? I onda da ih malo udaljim razlicitim eq-om na svakom kanalu i probam podvuci reverbom i sa Ambisone 3D?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules