|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pomoc
![]() Imam maxtor 120gb,8mb, trebaju mi dva harda. Da li da zadrzavam postojeci i dokupim jos jedan ili da uzmem nova dva?Koje diskove preporucujete i kako da ih organizujem (ne bih raid) ASUS p4p800gd P4 2,4-800mhz 2x512 kingston Kakva su iskustva sa chiftec kucistima, sto se tice buke? HVALA :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Chieftec BX serija, ja je imam i potpuno sam zadovoljan. Znam da mozes birati i neko drugo napajanje, ljudi to rade, ali meni Chieftec radi tiho i savrseno. Doduse, cooler na procesoru mi je Zalman 7000AlCu koji radi necujno a ostale kompomente su mi potpuno pasivne.
Koristim WD diskove i prezadovoljan sam. CUo sam u dosta slucajeva da Maxtor nije neko resenje, mada Maxtora ja nikad nisam ni imao, ni testirao
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Ja ne znam koje je dr.Ru napajanje uspio da "scepa" kad je uzimao BX kuciste (vjerovatno staru tihu HPC seriju), ali dobro obrati paznju da se u nove serije svih modela (DX, BX, MX) pakuju ATX1136 napajanja koja su bucnja kada se optereti masina (prilikom starta se ne cuju, ali kasnije bivaju bucna ukoliko se nalazite u iole tisoj sredini...toliko da ipak po malo iritiraju). Dovoljno je da pogledas pozadi fan na napajanju...ukoliko pise ADDA (ili tome slicno), jasno se radi o gore pomenutom bucnijem izdanku...
Sto se tice diskova, ukoliko ti je sigurnost podataka primarna stvar, pozeljno je imati dva ili vise hardova te imati kopiju radova na svim istovremeno (dovoljno na dva). Ukoliko redovno pravis backup uz pomoc recimo dvdrezaca, dovoljan je i pomenuti 120GB. PS. Sto se tice hardova, mozes baciti pogled na male oglase. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Izbor | Solozabal | Audio Software | 11 | 16-02-2004 03:50 PM |