|
Vlado Georgiev poznati kantautor, producent i tvorac studija "Barba" diskutuje o produkciji sa vama |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
POZZ,Vlado
Mozes li da nam preporucis neke vezbe za treniranje sluha, kao i neke metodice za vezbe sa eq,compres,rev.....Znas na sta mislim,cujes i kazes 430hz-2db.... |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
haha, 430 Hz -2db...
vjeruj mi da ako ti neko bude rekao slusajucu miks:"430 Hz - 2db" jer je,satro,cuo 430 Hz, zovi brate ja odmah dolazim(s bejzbolkom) ![]() iskusan baja ce ti reci ili 400 ili 500, samo kreteni govore u 20-30 Hz.takvi ni ne cuju nista ![]() predlog, uzmi plugg-in oscilator i slusaj uz tihu matricu ili sviraj uporedo da skapiras gdje su najbitnije freq. savjet: prvo uklaviri osnovne- 80Hz,160Hz,250Hz,500Hz,1000Hz,2000Hz,4000Hz,6000Hz ,8000Hz,12000 kad to budes naucio tonski da razaznajer odjednom ce ti postati jasno i 50Hz i 100Hz i sve te neke frekvencije izmedju. Posebno se pozabavi sa 250Hz do 6000Hz. Tu uglavnom leze svi odgovori na guzve i preklapanja. Vodi racuna da ne odlijepis od oscilatora, uzasno je naporan. Koristi sinus. Ajd ovo za pocetak. |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
O odnosima Hertza i tonova.... upravo pisem tutorial... bit ce uskoro pod tutorijalima, naravno.
![]() Evo jedne slicice samo kao mali uvid u ovo... (ovo su Hz po rasponu klavira, znaci do 5 KHz, a ostalo su harmonici (do 10Khz u grubo) i zrak/sum...), o tome cemo kasnije... Sliku snimiti i isprintajte pa proucite (ovdje se ne vidi dobro ionako). ![]() Raspoznavanje svakog tona do 5000 Khz je ustvari apsolutni sluh! Sa kojim se neki rode, ali se u svakom slucaju kao i sve ostalo da nauciti i steci. Sjedni uz klavir i vjezbaj... ![]() Ono sto ja radim je pokusavam uociti vibraciju i boju tona (ne akorda, vec svakog tona).. ne samo visinu... nego njegovu karakteristicnu boju.... frekvenciju, ali i ... kako opisati... energiju tona.. ne znam kako se izraziti, ali skuzili ste. |
![]() |
![]() |
#4 |
SuperModerator
|
![]()
...evo ga jedan sa apsolutnim sluhom! Zaista sam mogao da do 2Hz razaznam stimove, ali sam imao ozbiljan problem jer dok sam bio u srednjoj skoli svirao sam DVE godine na pijaninu koji je za pola tona spusten! Zamisli, udarim D-dur, cujem Cis-dur! UZAS!! Ali ajde, nije ni sad tako strasno, secam se samo da nikome u srednjoj nije trebao Tuner, svi su me vijali
![]() ... ko ne veruje, neka bane na kafu i nek se uveri! A ako je neko malo krupniji nek dodje da me brani od Vladove bejzbolke ![]() pozz 8) |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ej,bre! Nisam mislio da ne mozes da prepoznas da li je single ton na toliko i toliko Hz. Pa i sam imam apsolutni sluh i to harmonski.
Mislio sam na one likove kad banu i slusaju neki miks(dakle hrpu zvukova) i kao krenu da tripuju:"...ali mi nesto fali na 820Hz"...itd... Ili mulja ti nesto na 370Hz...Tad 'ocu da poludim. Nego,danas vam postavljam veeeeeliiiiikooo iznenadjenje. U toku dana slijedi SHOCK!!!! Vidimo se kasnije. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
480L Impulsi za male pare - demo | DaBear | Audio Software | 2 | 14-10-2009 09:53 PM |
Napravite pravi Plate Reverb (za male pare!) | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 02-09-2009 07:06 PM |
Koje male i jeftine aktivne monitore za kucni studio uzeti? | DarkoS | Monitoring | 30 | 13-01-2008 01:30 AM |
Mikrofonija-Feedback vezbe | AcaHari | Tutorijali | 5 | 31-12-2006 09:29 AM |