|
Vlado Georgiev poznati kantautor, producent i tvorac studija "Barba" diskutuje o produkciji sa vama |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Ivan Lekic
|
![]()
Vlado , koliko ti oprema znaci u tvojoj produkciji ? Sada si zestoko naoruzan opremom ali kakvo je tvoje misljenje? Prosao si i jedno i drugo tj. radio si i u home varijanti sa opremom koju sada recimo vecina nas koristi i sada u profi .. Dakle, koliko je oprema bitna i da li mislis da bez dobre opreme nema dobre produkcije i dobrog zvuka? Hvala
|
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Znas sta. Realno, najvaznija je muzika, dakle pjesma. Atmosfera. Oprema je nesto sto ako znas da koristis daje odredjeni zvuk i olaksava posao. E, sad, sta je u pitanju? Ako zelis da snimis bubanj to nece ici bez dobrih mikrofona i preampa. Takodje snimac mora biti ozbiljan. U suprotnom dobijas cuveni home zvuk. Nazalost, uvijek se sve generalno svede na koliko para toliko muzike. I ja bi volio da sve to moze sa jednim kompom pa da kupim brod i boli me uvo. Neke vrste muzike bez problema i svjetke face bukvalno izd**aju na kompu sa VST i sl. Dakle, moze i to. Meni je licno na neki nacin bilo slatko dok sam radio pomocu stapa i kanapa. To nekako ima svoju draz, pa kad ubodes da zvuci dobro, da podsjeca na svjetski snimak bude ti VRH. Ja sam definitivnio obolio od opreme nema sta. Samo da imam za pice u kafani i sve ostalo na opremu. Ne trebaju mi ni stanovi, kuce, gluposti. Oprema je totalna uzivancija. Da se vratim i na kraju ti direktno odgovorim. Ipak je za kvalitet zvuka mnogo vazna ta oprema. Tipa-moze synth bass i iz samplera ili neki VST ali kad upalis Minimoog ili Pro-one ili Mks-80(Jupiter8 u racku) bude- dovidjenja-prijatno. Isto je i sa Plugg-inovima.
Ali moj savjet je da se radi sa time sto imate. Tako smo valjda i svi mi radili. ![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
oprema | zoolander | Computer Hardware | 8 | 07-09-2009 11:25 PM |
Oprema i 16.000 EUR | DzoniPFC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 15-06-2009 11:49 PM |
Oprema | Arthur | Dragan Ivanović | 3 | 20-10-2006 01:16 PM |