|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
ton magistar
|
muku mucin oko odabira mikrofona.
za sad raspolazen sa rode ntv, shure sm57, akg d12 i 4 komada sehnnheiser 421. sad namjeravan uzet jedan mali kondezator i dvojin izmedju akg c451 i neumann km184. za nemumann kazu da je bolji ali je i skuplji. moran li vodit racuna o seriji, podmodelu i sl.? takodjer namjeravan uzet jedan matched pair ili stereo mikrofon za snimanje dalmatinskih klapa i dvojin izmedju akg c414 bxl2 (matched pair) i neumann usm69?! to je dakle, ono sto bi za koji dan treba odlucit i kupit, a za koji misec bi uze jos jedan veliki kondezator. u tomu slucaju neznan bili uze nesto ko alternativu za akg 414 i rode ntv, ili da prodam rode i uzmem nesto bolje... ili da ne kupujen nista, nego da sniman sa ntv i c414?!
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
ja ti samo mogu reci da 451 radi sjajno i da kod njega ne verujem da mozes pogresiti...
a po meni, bolja je varijanta UVEK imati matched pair.. skromno od mene... valjda neko zna boljepoz! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
MAO
|
Izmedju AKG i Neumanna, uvek pre glasam za Neumanna.. mada je c451 apsolutno odlican..
meni taj c414 nikako nije legao... izbegavam ga... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ton magistar
|
Quote:
![]() uze san i pretpojacalo millennia hv-3c. :roll: sad dvojin izmedju matched pair c414 i stereo neumann-a. 2 komada c414 su mi za 1000? jeftiniji od neumanna usm69, ali svejedno za njega iman predobru cijenu (2500?), obzirom po koliko se prodaje. inace. sve je novo iz butige.
|
|
|
|
#5 |
|
ton magistar
|
avalon je 1000? skupli, a puno ljudi me savjetovalo bas za mileniju, obzirom na snimanja kojin se njavise bavin.
onda san pogleda po internetu i nasa san da je ovaj model no1 preamp u masu vrhunskih svjetskih studija. 8)
|
|
|
#6 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
ton magistar
|
Quote:
ja san isto misli dali da izmen klasicni rekording kanal, ali san se odluci za golo stereo pretpojcalo. ne virujen da ce mi u snimanju trebat 'dinamika', ali ako treba iman kompresor/limiter i nije ga problem stavit iza preampa. a taj deeser, to ti je ono sto 'stisava' sibilante. mislin da radi na principu eq-a i kompresora, tako da se nadju frekfencije (na s, c, z...) koje iskacu, onda ih se sa eq-om potencira i salje u kompresor koji ih komprimira, stisava.
|
|
|
|
#8 | |
|
ton magistar
|
Quote:
malo san cita i pita ljude, koji snimaju i rade slicnu produkciju mojoj i velika vecina je dala glas millenniji. doduse, mene je uvik avalon privlaci, ali obziron na sve okolnosti san odluci ovako. sto se braunera tice, ja san namjerava uzet jedan od onih jeftinijih modela ali san definitivno odusta. slijedeca investicija bit ce mi akg c414 matched pair, a nakon toga mozda opet buden razmislja o jednom brauneru (izmedju ostalog), ali ce to bit vm1.
|
|
|
|
#9 |
|
ton magistar
|
evo, ako koga zanima ovi preamp sto san naruci:
http://www.mil-media.com/docs/products/hv3c.shtml a mikrofon je ovi: http://www.fullcompass.com/Products/pages/SKU--45586/ (samo sto moj nije crni nego srebrni).
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|