|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
zavr?im sa mixom i uklju?im PAZ position od wavesa i javlja mi taj neki antiphase (vidi sliku)
?to se doga?a i kako to rije?iti ako je to problem. jel mo?e netko to malo pojasnit? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
antifaza generalno znaci da sve nece zvucati kako treba u mono varijanti...zato je najbolje da poslusas na nekom mono sistemu odn. pritisnes mono dugme na mixeru/cemu vec...
odlican shotov post...drugi deo je o mono nekompatibilnosti... http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?p=32108#32108 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
|
![]()
Pazi postoje odredjeni mali repovi od reverbova uglavnom koji idu u kontra fazu i koje mozes slobodno ostaviti, tj. nisu preterano opasni po mix
![]() |
#4 |
Super Moderator
|
![]()
Faze obavezno kontrolisati u mono slushanju, a takodje jako koristi SmaartLive jer prikazuje frekventno shta je u kontrafazi. Bitno je da ti je ispod nekih 250Hz sve u fazi jer inache miks moze da gubi snagu na raznim slushanjima. A iznad toga je manje bitno sem u vezi reverba.
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Ni reverb na mono Fx nije tako lose resenje kao sto na prvi pogled izgleda .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
zar se te anti-faze ne reshavaju i kompresijom... :roll:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
ako ti te anti-faze lete na trenutak, to je ok.. ne valja ako bezi na duze vreme... najlakse resenje je malo suzavanje stereo slike (mada veze nemam kakvu si stvar radio)... ne znam kakav ti je mix, posalji parce pa da vidimo sta je u pitanju
poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
evo u utorak ili srijedu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
e pure prevario sam se ...nisam ni pogledao sta sam ja radio u tom sluchaju [ anti-phase] ...definitivno je Kvu u pravu...Mirzaa suzi stereo sliku meni to reshava stvar...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Anti-virus situation | Arthur | Razno | 14 | 16-02-2007 07:28 AM |