|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Koliko sam ukapirao za Protools Hd je potreban PCI-X interfejs i to na 64 bita? Ako je tako onda ni sa jednom od prosecnih maticnih ploca nemoze da radi? Gledao sam na netu ali ima vrlo malo ploca sa PCI-X osim naravno Tyan-a i SuperMicro-a. Pa se pitam kako bi sve to radilo na nekoj dvoprocesorskoj ploci kao na primer Tyan Thunder K8W (S2885) sa dva opterona? Ono sto mi nije jasno je sta je sa windows-om? Koja verzija podrzava dva procesora?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Administrator
|
![]()
koliko sam shvatio citajuci digidesignov sajt, radice i na obicnom PCI slotu...evo sta kaze kao requirement:
Quote:
edit: A koliko znam Windows XP Professional ima podrsku za dva procesora... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Member
|
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
koliko je meni poznato, to je isti slot, sa unutrasnjim razlikama. Na primer, UAD-1, koji je klasicni PCI, ide i u X, zato ne vidim zasto ne bi moglo obrnuto. Drugi primer: Magma chasis je PCI prosirenje za PT, PC, Mac.... dakle, PCI i oni kazu da je X kompatibilno.... zapravo, sve sto je PCI je i X jer je isti slot a protokol drugaciji.
Ako se neko razume u hardware u toj meri, nek me ispravi ako gresim.
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Nije, PCI-X je veci sto se jasno vidi na ovom primeru http://www.tyan.com/products/html/thunderk8w.html . I isti takvi su ugradjeni u Mac G5. Mozda je bas zato Jadran govorio da nemoze da se poredi sa PC i da bolje radi na Mac-u.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Administrator
|
![]() Quote:
Sto se tice XP/Mac/HD varijanti....ako vec planiras da uzmes HD dodaj jos para i lepo uzmi G5 i budi srecan ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Pa sad, jeste u planu to stoji i to sam vise puta rekao al' .... 7000 ? za jednu jedinu karticu .... znam, znam sigurno da vredi.
@ Pure Molim te navedi mi bar tri razloga zasto je Protools bolji ili efikasniji kako vec hoces od Cubase-a i drugih programa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
|
![]()
Konkretno, ne mogu da kazem da bi ProTools tebi bio efikasniji - verovatno si navikao na neki drugi sekvencer tako da ces samo morati dodatno da se navikavas...
Stvarna razlika je sam kvalitet konvertora kod HD192 interfejsa (kao i jos neke sitnice, ali to je vec softver)....slicna stvar [po kvalitetu] kod drugih programa bio bi neki Apogee konvertor ali to te na kraju skoro isto izadje kao da si uzeo ProTools HD (barem po ceni)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
PCIX je backwards kompatibilan, znaci prima PCI
|
![]() |
![]() |
![]() |