Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-11-2004, 08:58 PM   #1
Nocni
Member

Nocni's Avatar

Default Nocni - Mihael.mp3

Ima vec 5 dana kako sam Puretu poslao na streamload pjesmu, a od njega ni glasa. Nadam se da sam dobro slijedio instrukcije, mozda se zagubilo?

Posto sam svjestan da navedena pjesma nije uradjena niti odsvirana kako treba, vjerojatno ne zadovoljava kriterije. Vecina vasih postavljenih radova meni naravno zvuci kao naucna fantastika, ali opet nigdje ne pise da ne saljemo radove koji bi svojoj losijom kvalitetom narusili ugled foruma. Ugledu foruma to sigurno ne moze naskoditi, mogu samo sebe osramotiti .
Ako je to u pitanju, Pure mi je slobodno mogao reci, pjesma ne zadovoljava, necemo je postaviti i sve ok.

U svakom slucaju je opet sve ok.
Ako sam neopravdano lupetao o 'cenzuri' ja se ispricavam, sto na umu to na drumu .

A sad o pjesmi:
http://www.streamload.com/purator003/nocni/
Nije nesto spec. odsvirano, a niti producirano, uglavnom copy&paste, 10-minutni mix (kao da bi znao bolje i da je mixam 100 dana ) Instrumenti su uglavnom Sample tank, battery, hyper canvas, Mp3 rezolucija 48 kbps, velicina 771 KB.

Pjesma se zove Mihael, po mom najdrazem glazbenom kriticaru i netjaku, malom Mihaelu...Nekad dok je bio jako mali snimao sam ga, pa sam ubacio naknadno i par tih samplova.
Pozdrav i svako dobro.
p.s.
Moj navedeni glazbeni kriticar mi je rekao: ''ujko ova ti je pjesma malo dosadna''

edit by admin:
nema nikakve cenzure, samo si trebao da me obavestis da je poslato (jer ne proveravam sta mi sve stize)
Old 24-11-2004, 08:08 AM   #2
Nocni
Member

Nocni's Avatar

Ok
Old 26-11-2004, 11:54 AM   #3
Shady
Banned

Shady's Avatar

Tema mi se veoma svidja ali jedan dobar njen dio bi mogao poslu?iti samo kao eventualna podloga za dobru improvizaciju koja veoma mnogo fali negdje tokom pjesme.

Otprilike zami?ljam kako bi ta imrovizacija trebala da bude odradjena i kakva farba bi trebala da se koristi (rekao bih... ne?to sli?no farbama Kokija Dimu?evskog na drugom i tre?em albumu "Leb i Sol", posebno na drugom). Ako nadjem vremena ubaci?u tu improvizaciju i da?u je na net, pa ?u dati ovdje link... pa ?emo da vidimo ?ta dalje. Mo?e?
Shady is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2004, 12:20 PM   #4
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

i ovo je cool ... samo ono uletanje sa onim u sred pesme mi nema nikakav smisao ... ostalo je super ...
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2004, 07:13 PM   #5
Nocni
Member

Nocni's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shady
Tema mi se veoma svidja ali jedan dobar njen dio bi mogao poslu?iti samo kao eventualna podloga za dobru improvizaciju koja veoma mnogo fali negdje tokom pjesme.

Otprilike zami?ljam kako bi ta imrovizacija trebala da bude odradjena i kakva farba bi trebala da se koristi (rekao bih... ne?to sli?no farbama Kokija Dimu?evskog na drugom i tre?em albumu "Leb i Sol", posebno na drugom). Ako nadjem vremena ubaci?u tu improvizaciju i da?u je na net, pa ?u dati ovdje link... pa ?emo da vidimo ?ta dalje. Mo?e?
Naravno da moze, hvala na javljanju.
I meni je pogotovo 'refren' bezveze i boje i kako sam 'odsvirao'. Uvijek sam tanak tamo di prestaje copy&paste.
Kako se zovu navedeni albumi od Leb i Sol?
Old 26-11-2004, 07:24 PM   #6
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Meni je stvar ok, nisam ni video tvoj topic ?!?!?

Sve mi je ok sem onog dela oko sredine gde se ubacuje neki prljavi strings koji onako veselu atmosferu menja u neku etno uopste nepovezanu celinu. Klavir i gitara su ok samo mi je ritam tanak, mogao si u malo vecoj rezoluciji postaviti.
Sve je pretiho i predaleko, malo pojacaj ali stvar ko stvar je ok
Old 27-11-2004, 05:10 AM   #7
Shady
Banned

Shady's Avatar

Evo, ne?to sam d?arao...

http://www.freewebs.com/shady-studio/Mp3/Nocni.mp3

otprilike to je ono kako sam zamislio tvoju stvar... ali napominjem da nisam imao puno vremena da sredjujem trilere na onim sola?ama... kao i da uparujem odnose ja?ina... Dakle, ovo je samo pribli?na slika, i na tome treba jo? poraditi.

Ubacio sam malo perkusija pri kraju, ?isto radi arome.

Sami zavr?etak (od modulacije na dalje) veoma prebrzo ide u fejd out trebalo bi da tu ima jo? makar pola minuta podloge za malo du?u improvizaciju iz C#... ?ak i uz mogu?e postepeno ubrzanje tempa.... ali ne do pretjeranja. Pogledaj, recimo, Santanine razrade teme... to postepeno (ali ipak minimalno) ubrzanje skoro uvijek pali... )

Pozdrav.
Old 27-11-2004, 01:37 PM   #8
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

:roll:

opet isto ... ovaj link shto si dao vodi na ovaj topic ...
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2004, 03:22 PM   #9
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Da, ne ide ni meni.

SHADY! Jesi mi poslao one stvari za himnu na drugi meil?
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2004, 04:55 PM   #10
Shady
Banned

Shady's Avatar

Anita, Zar nisi dobila? :oops:
Poslao sam ti na onaj tvoj email koji po?inje sa: fao
Ako je potrebno, posla?u ti PM sa ta?nim emajlom...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules