![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Da li je neko od vas radio sa ovim monitorima i kakva su iskustva?U spoju sa kojim pojacalom one daju svoj maximum?Za koju vrstu muzike su namjenjene?
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Po meni monitor najslicniji Yamahi NS-10, koncepcijski, zvukom...
Recimo da su gitarski i vokalno orijentisane stvari fenomenalno izlazile... Super monitor za manje kontrolne sobe! I pravi izbor za ljude kojima je to jedini monitor! Tjerah ga Alesisom RA300! (i ne pomisljaj da ga tjeras Hi-Fi pojacalom ![]()
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Na zalost,tjeram ga hi-fi pojacalom ali ne zadugo.Imam u planu kupiti to pojacalo.Mozes li mi reci,predpostavljam da cesto obilazis Artist,koja je cijena tog pojacala??? Usput komsije smo,100 kilometara.Pozdrav
![]() |
#4 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Mislim da BM5 nisu uopce u tom smjeru. Jedino sto ih povezuje je to sto takodjer nemaju puno bas podrucja (prvenstveno zbog svojih dimenzija). NS-10 imaju jedan stvarno specifican zvuk koji uglavnom nemaju drugi monitori. To ne znaci da su super-detaljni i najkvalitetniji, nego jednostavno da ono sto sviraju sviraju na nacin kako ce se cuti na prosjecnom sistemu, za razliku od ostalih (pa i BM5 koji su detaljni i precizni). Razgovarao sam prije koji dan sa jednim prijateljem (takodjer producentom) koji mi je pricao da su imali neki session gdje je svatko donio svoje monitore i slusali su 4-5 parova kutija i usporedjivali ih. Rang lista je otprilike bila PMC DB1S+ Hladno, ali brutalno detaljno. Skupo, ali i skupo zvuci Dynaudio BM5 Topli, vrlo definirani, izvrsni za akusticne instrumente Alesis Monitor One MK2Vrlo kvalitetan i detaljan zvuk. Vise se cuje crossover od BM5 i malo su hladniji pa zato stoje iza BM5 Tanoy Reveal Drasticno losiji od ostalih. Neprecizni, jako los stereo-image Jos jednom ponavljam, nisam prisustvovao tom testiranju, samo prenosim sto mi je rekao prijatelj kojeg inace vrlo cijenim i njegov sud smatram relevantnim.
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
NS-10 sam slusao poprilicno davno (ali cu za vikend definitivno otici da obnovim gradivo
![]() Cinjenica jeste da im fali basa, ali mislim da u malim prostorijama (u kakvim vecina ljudi na sajtu radi) prilicno realno pokazuje zvucnu sliku! Ja licno ne volim koncepciju sa bas refleks otvorom na prednjoj strani jer se ne mozes puno igrati sa pozicijom monitora u prostoru, ali i zato je to jako dobar monitor za male prostore! I po meni... (u tom testu) treba ostaviti bar dva prazna mjesta izmedju BM5 i Alesisa...
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Da li postoji razlika izmedju aktivnih i pasivnih alesis kutija?
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Pa i nije neka cijena tog pojacala,to cu svakako da kupim za par dana. Koja je snaga tog pojacala i jeli bas to pojacalo odgovara mojim kutijama??? Tiki 100km prema Bihacu,al preko Manjace.
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ugradjena je jako dobra zastita od preopterecenja, tako da ni tu nema brige... Ako se uzme u obzir da dizajnom vuku na AIR seriju (sto je +) i da je cijena "relativno razumna" (Artist - 1140EUR/par - pa nek tumaci ko kako hoce ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
8ohms @ 1kHz, .05% THD+N 90 watts RMS per channel 8ohms, bridged mono mode 300 watts RMS No sikiriki, radi super sa tvojim BM5! (u svakom slucaju bolje da imas snage u rezervi, nego da ga natezes) Znaci, samo predjes 100, poneses 477 i nosis 300! ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DYNAUDIO BM5 | OFF | Monitoring | 22 | 13-02-2009 05:08 PM |
Dynaudio BM5A+sub vs dynaudio BM15p | chubich | Monitoring | 13 | 21-09-2007 08:46 PM |