|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Za projekat koji sad radim (veliki kucni bioskop) smo pravili bass traps.
Crteze mi dao Mr Roger (Quested) pa smo po tome napravili. rekao je da ceo zadni zid u sobi pokrijemo sa ovim broad bass trapovima. Uspeli smo da ubacimo 3 komada - jer ima dvoje vrata i rupa za projektor... Na parcetu zida koji je sa strana "ogradjen" sirokim letvama je ovcija vunica 5cm, a ispred su okacene dve zavese od gume/felta jedna naspram druge. Guma je napolju...dubina oko 20 cm.. U masi privatnoh bioskoap u kojim sam bio akustike nema - male sobe itd..a bass uvek negde divlja... pogotovo u zadnjem redu! Ovo bi trebalo da regulise to..videcemo kad se sve postavi, i zvucnici itd i malo izmeri itd.. Zasada - dobra razonoda. Bice jos kupovnih 3D difuzora (Auralex, punjeni sa vunicom) i pravljenih absorbera. sve se kachi, tako da moze da se skida/ premesta po potrebi. Treba jos sve da se ofarba u crno... Raspored sam pravio po sistemu nekog lika koji je poznati home cinema dizajner /akusticar. Napominjem, nije studio nego bioskop i najvaznije je da je zvuk lepo distribuiran i da se dijalozi razumeju a muzika (i bas) "osecaju !!! ![]() Na dnu - kako treba da izgleda kad je gotovo... !!!
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Brian Eno - malo o njemu i malo on o svačemu | awacs | Razno | 6 | 23-02-2012 10:15 AM |
Kupujem malo Bass pojačalce | voomighty | Kupujem/trazim | 0 | 29-09-2010 02:47 PM |
D'n'B - Drum, sub bass, hard bass i ostali elementi | Dardy D'n'B | Produkcija Elektronske Muzike | 16 | 02-09-2010 09:04 AM |
malo glupo pitanjeali samo malo | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 25-01-2008 10:12 AM |