|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Evo na poslu večinu stvari radim u wavelabu, imam 6-cu, ali dosta često upotrebljavam batch proces sa puno file-ova, i znam da wavelab 7 i 8 puno bolje iskori?tavaju vi?ejezgrene procesore, a isto tako vidim da nigdje nema "narodnih" verzija za dotične programe, pa ako neko ima neku od ovih inačica, jesu li bitan pomak na wavelab 6, i isplati li se dat 500 eura za to, a da se ni ne isproba?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Zavisi kako gledas na to. Nema narodnih vezija, i ja se iskreno nadam da ih nece ni biti, kako za Lab tako i za ostale. Stvar je vrlo jasna - ako se tim bavis, ako ti to treba i ako OD TOGA ZARADJUJES - onda se isplati. Velika je vjerovatnoca da ce se javiti pojedinci koji se kunu u Cubase 3 ili Nuendo sa standardnim argumentima tipa zatupljenosti u XP, nekakvu analogiju, slatkoce i ostale nebuloze. Donekle i razumijem te ljude - ako to rade onako, iz nekog ''hobija'',i ako je to za njih kraj svijeta - onda im i ne treba nista bolje. Da se vratim na pricu - ako ti je to izvor prihoda, onda vrijedi, jer samim tim podrzavas i firmu koja to pravi - da se svi vode balkanskom politikom, skini dzaba i deri, sve bi korporacije propale, ali je sreca sto je u svijetu vise pametnih umova na tom polju razmisljanja. Pregledaj prezentacije, tutoriale, what's new i ostalo. Imas i 30 dana trial za 8.5 verziju, pa probaj, to je najbolja varijanta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Ja radim u firmi koja s tim zarađuje, i naravno da će firma kupit original, jer kazne za piratluk su u Hrvatskoj poprilične, ali ako se ulaganje poka?e kao previ?e para za premalo muzike ja ću dobit po glavi, jer se ne bi kupio 1 nego vi?e komada, a ne bi htio da se nekome od honorara odbije za kupnju nečeg ?to nije od presudne va?nosti, zato i pitam ima li načina za isprobat prije nego se kupi. Skinit ću trial pa ćemo vidit, hvala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Eto, problem rijesen
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Ma obično te try verzije imaju ograničenja, a meni je bitno da ga iskoristim maksimalno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Jos da ima ''vukova'', e to bi bilo mrak.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Bolje bi Manđušić Vuk olovkom i papirom snimio nego ja s Wavelabom, zato mi i treba što bolji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
najče?će se pljuje po amaterima upravo zbog piratskih verzije jerbo kao na taj način uzimaju kruh onima koji se time bave.. A onda uleti? u jedan pa drugi i evo me u trećem studio a ono c5 fri?ko ubran, malce poprskan vodom da ne uvene.. I onda skonta? da upravo taj meni sere kak mu ja sa svojom gusarskom zastavom uzimam kruh kojeg on krvavo zarađuje a ja eto sjebem da mu dica nemaju ?to jist čast ...i ne ide se na pisca ovog posta ali ima takih...i ja ih znam nekoliko |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Razumijem te potpuno Damire. Ima ih, i uvijek ce ih imati. Medjutim, taj post se uopste ne odnosi na te ljude. Nego na likove koji najprije ubjedjuju sami sebe, a potom i druge, da je ''to'' sa cim oni rade kraj svijeta, da su otkrili toplu vodu, i da je svako ko kupi novu verziju toga majmun ili glup. A da nije tih ''majmuna'' i ''glupana'' koji su kupovali originale prije njihove ''svemoguce'' verzije, vjerovatno ne bi postojala ni verzija koju oni imaju, u koju je neko ulozio, dao novac za programere, marketing i ostalo. Takvi likovi po tom pitanju imaju od mene maksimalni disrespekt. Svi manje vise vozimo automobile, pa se mora nekad odraditi servis, uloziti u to auto. Ima i onih koji zapostave, pa mu kriv auto kad se desi kvar zbog neodrzavanja. I racunar, ocistiti nekad, promijeniti termalnu pastu, usisati prasinu. Pa tako i produkcija. Majka mu stara, ako se vec radi, i ako se zaradjuje, pa treba valjda podrzati ljude koji su svojim proizvodom omogucili da se taj hljeb i zaradi. Ali je mnogo slucajeva maksimalne exploatacije i zloupotrebe svega sto se moze exploatisati i zloupotrijebiti. I jos pri tome ubjedjivati nekoga da je glup sto ulaze u sebe, u svoj rad, i na neki nacin sebi dize rejting, isto kao sto ga podize i hardver. Ulaganje u sebe je cudo, i mnogo je njih koji to nikada nece shvatiti. U ovom konkretno slucaju, ulaganje firme koja se tim bavi. Eto, o tome se radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |