Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2014, 12:25 PM   #1
sira
Senior Member

sira's Avatar

Default Wavelab 8

Evo na poslu večinu stvari radim u wavelabu, imam 6-cu, ali dosta često upotrebljavam batch proces sa puno file-ova, i znam da wavelab 7 i 8 puno bolje iskori?tavaju vi?ejezgrene procesore, a isto tako vidim da nigdje nema "narodnih" verzija za dotične programe, pa ako neko ima neku od ovih inačica, jesu li bitan pomak na wavelab 6, i isplati li se dat 500 eura za to, a da se ni ne isproba?
sira is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2014, 01:56 PM   #2
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: Wavelab 8

Zavisi kako gledas na to. Nema narodnih vezija, i ja se iskreno nadam da ih nece ni biti, kako za Lab tako i za ostale. Stvar je vrlo jasna - ako se tim bavis, ako ti to treba i ako OD TOGA ZARADJUJES - onda se isplati. Velika je vjerovatnoca da ce se javiti pojedinci koji se kunu u Cubase 3 ili Nuendo sa standardnim argumentima tipa zatupljenosti u XP, nekakvu analogiju, slatkoce i ostale nebuloze. Donekle i razumijem te ljude - ako to rade onako, iz nekog ''hobija'',i ako je to za njih kraj svijeta - onda im i ne treba nista bolje. Da se vratim na pricu - ako ti je to izvor prihoda, onda vrijedi, jer samim tim podrzavas i firmu koja to pravi - da se svi vode balkanskom politikom, skini dzaba i deri, sve bi korporacije propale, ali je sreca sto je u svijetu vise pametnih umova na tom polju razmisljanja. Pregledaj prezentacije, tutoriale, what's new i ostalo. Imas i 30 dana trial za 8.5 verziju, pa probaj, to je najbolja varijanta.
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2014, 02:16 PM   #3
sira
Senior Member

sira's Avatar

Ja radim u firmi koja s tim zarađuje, i naravno da će firma kupit original, jer kazne za piratluk su u Hrvatskoj poprilične, ali ako se ulaganje poka?e kao previ?e para za premalo muzike ja ću dobit po glavi, jer se ne bi kupio 1 nego vi?e komada, a ne bi htio da se nekome od honorara odbije za kupnju nečeg ?to nije od presudne va?nosti, zato i pitam ima li načina za isprobat prije nego se kupi. Skinit ću trial pa ćemo vidit, hvala
Old 04-06-2014, 03:02 PM   #4
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Eto, problem rijesen
Old 05-06-2014, 08:43 AM   #5
sira
Senior Member

sira's Avatar

Ma obično te try verzije imaju ograničenja, a meni je bitno da ga iskoristim maksimalno
Old 05-06-2014, 09:34 AM   #6
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sky Net View Post
Velika je vjerovatnoca da ce se javiti pojedinci koji se kunu u Cubase 3 ili Nuendo sa standardnim argumentima tipa zatupljenosti u XP, nekakvu analogiju, slatkoce i ostale nebuloze. Donekle i razumijem te ljude - ako to rade onako, iz nekog ''hobija'',i ako je to za njih kraj svijeta - onda im i ne treba nista bolje. .
U rukama Mandusica Vuka bice svaki sx3 ubojit, dok ce u rukama serbskog wannabe producenta cubase 7 zvucati ko simfonija prdeza Iskustvo svedoci.
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2014, 02:17 PM   #7
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Jos da ima ''vukova'', e to bi bilo mrak.
Old 06-06-2014, 01:48 PM   #8
sira
Senior Member

sira's Avatar

Bolje bi Manđušić Vuk olovkom i papirom snimio nego ja s Wavelabom, zato mi i treba što bolji
Old 09-06-2014, 07:40 PM   #9
damir23
Member

Quote:
Originally Posted by Sky Net View Post
Zavisi kako gledas na to. Nema narodnih vezija, i ja se iskreno nadam da ih nece ni biti, kako za Lab tako i za ostale. Stvar je vrlo jasna - ako se tim bavis, ako ti to treba i ako OD TOGA ZARADJUJES - onda se isplati. Velika je vjerovatnoca da ce se javiti pojedinci koji se kunu u Cubase 3 ili Nuendo sa standardnim argumentima tipa zatupljenosti u XP, nekakvu analogiju, slatkoce i ostale nebuloze. Donekle i razumijem te ljude - ako to rade onako, iz nekog ''hobija'',i ako je to za njih kraj svijeta - onda im i ne treba nista bolje. Da se vratim na pricu - ako ti je to izvor prihoda, onda vrijedi, jer samim tim podrzavas i firmu koja to pravi - da se svi vode balkanskom politikom, skini dzaba i deri, sve bi korporacije propale, ali je sreca sto je u svijetu vise pametnih umova na tom polju razmisljanja. Pregledaj prezentacije, tutoriale, what's new i ostalo. Imas i 30 dana trial za 8.5 verziju, pa probaj, to je najbolja varijanta.
nevezano ba? ali
najče?će se pljuje po amaterima upravo zbog piratskih verzije jerbo kao na taj način uzimaju kruh onima koji se time bave.. A onda uleti? u jedan pa drugi i evo me u trećem studio a ono c5 fri?ko ubran, malce poprskan vodom da ne uvene..
I onda skonta? da upravo taj meni sere kak mu ja sa svojom gusarskom zastavom uzimam kruh kojeg on krvavo zarađuje a ja eto sjebem da mu dica nemaju ?to jist
čast ...i ne ide se na pisca ovog posta ali ima takih...i ja ih znam nekoliko
damir23 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2014, 09:15 PM   #10
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Razumijem te potpuno Damire. Ima ih, i uvijek ce ih imati. Medjutim, taj post se uopste ne odnosi na te ljude. Nego na likove koji najprije ubjedjuju sami sebe, a potom i druge, da je ''to'' sa cim oni rade kraj svijeta, da su otkrili toplu vodu, i da je svako ko kupi novu verziju toga majmun ili glup. A da nije tih ''majmuna'' i ''glupana'' koji su kupovali originale prije njihove ''svemoguce'' verzije, vjerovatno ne bi postojala ni verzija koju oni imaju, u koju je neko ulozio, dao novac za programere, marketing i ostalo. Takvi likovi po tom pitanju imaju od mene maksimalni disrespekt. Svi manje vise vozimo automobile, pa se mora nekad odraditi servis, uloziti u to auto. Ima i onih koji zapostave, pa mu kriv auto kad se desi kvar zbog neodrzavanja. I racunar, ocistiti nekad, promijeniti termalnu pastu, usisati prasinu. Pa tako i produkcija. Majka mu stara, ako se vec radi, i ako se zaradjuje, pa treba valjda podrzati ljude koji su svojim proizvodom omogucili da se taj hljeb i zaradi. Ali je mnogo slucajeva maksimalne exploatacije i zloupotrebe svega sto se moze exploatisati i zloupotrijebiti. I jos pri tome ubjedjivati nekoga da je glup sto ulaze u sebe, u svoj rad, i na neki nacin sebi dize rejting, isto kao sto ga podize i hardver. Ulaganje u sebe je cudo, i mnogo je njih koji to nikada nece shvatiti. U ovom konkretno slucaju, ulaganje firme koja se tim bavi. Eto, o tome se radi.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules