|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Imam (verovatno vec poznati) problem zujanja u Genelec 8040A monitorima.
Na netu sam citao o ovom problemu i pominje se neki ground loop uglavnom. Inace, koristim LAPTOP racunar, na njemu koristim M-Audio Fast Track Pro ili drugu manju USB zvucnu kartu Behringer UCA200. Nekada iz zvucne karte vucem izlaz u DJ mixer a nekada (M-Audio) iz zvucne sa balansiranih izlaza direkt vucem kabl u monitore. Uglavnom, zujanje je UVEK prisutno OSIM kada iz LAPTOPA IZVUCEM STRUJNO NAPAJANJE i ostavim ga da radi na bateriji, zujanja tada nema.. ![]() Sta je najbezbolnije resenje mog problema, unapred hvala! Last edited by fatboy; 18-02-2013 at 09:30 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Monitori nemaju veze sa zujkom, pa je naslov malo pogrešan.
Ovo je uobičajen problem kada su u pitanju usb kartice. Dakle problem je na relaciji napajanje kompa, kvalitet istog i usb veza. Ako na ovo prvo utiče "šum" iz mreže, onda to rešava kvalitetan stabilizator ili UPS. Verujem da je jeste tako, jer kažeš da se zujka javlja, bez obzira na karticu koju koristiš. Za početak , probaj da sve povežeš na isti šuko utikač (koji bi bilo dobro da je "sam" na liniji, dakle da nije zajedno sa šporetom, frižiderom,itd), i na isti način, odnosno u istom smeru, da su faza i nula jednake na svim uređajima. Ako ni to, onda peglač/ups...
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Fast track pro mi je pravila potpuno istu stvar prije par god... Zujka na kablu, bez kabla ne. S obzirom da mi to nisu bili ni glavni komp, a ni glavna kartica nisam se smarao da rijesim problem..
Kao sto rece Boki nema ti to veze sa genelecima, poigraj se sa strujom..
aje Last edited by Rhino; 18-02-2013 at 02:11 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zujanje monitora | n00b | Monitoring | 30 | 03-10-2011 11:14 PM |
Zujanje gitare.... | magnum | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 29-09-2010 04:05 PM |
Zujanje, brujanje kabla? | disco violence | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 01-02-2009 02:51 PM |
Električna gitara - zujanje | Matko | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 19-12-2008 08:06 AM |
Da li imate iskustva sa genelec monitorima | psionic | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 19-08-2008 07:49 PM |