|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
U proteklih nekoliko godina svjedoci smo dosta self released albuma poznatih svjetskih imena, takođe i kod nas dosta ima sličnih izdanja pogotovo u underground sceni.
Naime, mnogi stvaraoci danas (kako već i sami znamo) komponuju, snimaju, mix-aju, ugovaraju svirke, štampaju diskove, majice i još mnogo toga, sve o svom trošku. Međutim, i pored svega toga muzičari lete u zagrljaj nekom labelu, dajući im (uglavnom) sva prava iako su većinski dio posla sami uradili. Da se razumijemo, vjerovatno neki labeli rade svoj posao kako treba, ali čitajući i gledajući po netu, postoji veoma mnogo kritika i ne slaganja na relaciji izvođač - label. Takođe, čitao sam i slušao mnogo o tome kako su mnoga svjetska imena nenormalno malo novca dobijali s obzirom na njihovu popularnost i medijsku ekponiranost. Moje pitanje glasi kako vidite nezavisno izdavaštvo i vaša mišljenja ili iskustva sa labelima? U prilogu teme postavljam link koji je neko od cijenjenih forumaša već bio postavio vezano za neku drugu temu, ali se odlično uklapa i u ovu. http://www.youtube.com/watch?v=TIejh...layer_embedded P.S. ovaj link me i podstakao da otvorim ovu temu. Last edited by Goran B; 24-10-2010 at 01:07 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|