|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Imam jedno pitanje koje ce iskusnijim clanovima mozda biti smijesno,ali eto meni jedna stvar nije jasna.
Naime,kada mjerimo odaziv sobe recimo pink noisom krivulja bi trebala biti sto ravnija,ali u startu same kutije ne produciraju flat(dakle samim tim ni linija na analizeru ne moze biti flat). moje pitanje je kako da znam sta daju same kutije a sto prostorija. Mozda nisam najbolje objasnio ali nadam se da shvacate sta me zanima. pozz.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ali pink noise nije ravan... u stvari jeste ravan, u smislu gladak ali amplutuda pada sa frekvencijom linearno u dB... nije horizontalno... pa je to ... valjda.... isto... ummm... ravno!? Flat!? ![]() White noise je gladak i horizontalan... pink nije. vise o tome ovde pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
sorry Boggy stvarno sam svasta napisao.
Kada sam napisao flat mislio sam na horizontalu(onaj pink noise je greska ,mislio sam na white ) Dakle trebao bih prvo izmjeriti same kutije ali gledajuci po internetu vidim da se kutije mjere u nekim uslovima kakve ja nemam. Dali bi pomoglo da izmjerim kutije na recimo otvorenom prostoru? Jos jednom sorry zbog mog nestrucnog pisanja. ![]() pozz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Kod otvorenog prostora postoji problem sa refleksijama od zemlje (podloge), koga potiskujes time sto podignes zvucnike od zemlje nekoliko metara,... neki koriste i viljuskar. Uvek ima nekih refleksija koje mogu da smetaju kako god okrenes... na kraju ce biti refleksija od viljuskara... itd... ali sto manje ih ima to su rezultati blizi istini. Moze mrezasta platforma podignuta od zemlje. nije problem pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
hvala .
pozz... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
izolacija sobe | sitter | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 21-05-2010 10:05 PM |
Software za proracun sobe | nebes | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 21-10-2009 07:46 AM |
Odabir sobe | Hepek | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 21-07-2009 04:36 PM |
Plug-in za mjerenje frekvencije | loverboydex | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 04-05-2009 12:41 AM |
Izrada sobe u sobi | Tuta_bugarin | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 25-07-2008 12:03 PM |