|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
pozdrav svima! ovako, ovaj thread će se činiti vrlo neozbiljan, no treba mi Va?a pomoć. Naime, par poznanika je preko udruge dobilo mogućnost izgradnje studija i ?ele da im se sastavi kompletna re?ija i oprema za snimanje. koliko znam, sama izgradnja je rije?ena i bit će dvije prostorije od 20 kvardata. Znači, ono ?to mi treba su savjeti koju opremu kupiti. i to od same nule. cilj je slo?iti studio za snimanje u kojem će se moći snimati jedan standardan bend, ?to znači između 16 i 20 kanala. bud?et mi jo? nije poznat, no dobit ću informaciju vrlo skoro, no čini mi se da će biti minimalno 10 milja eura. studio ne mora biti high-end, to ni nije cilj, no bilo bi ok da nije ni pun behringera. Dakle, nekakav polu pro, dovoljan za kvalitetan demo snimak.
dakle: -kompjuter (preporučite kako i ?ta, meni ovi RuDaw-ovi izgledaju savr?eno) -zvučna kartica (gore pi?e koliko ekipi treba kanala, pa nek to bude orijentir) -mixeta -monitori -kabla?a -mikrofoni -hardware (kompresori, predpojačala, efekti i ostale d?id?e) toliko smjernica za sad, nadopunnjavat ću thread sa informacijama kako ih budem dobijao. svaki savjet ili prijedlog je dobrodo?ao ![]() hvala svima unaprijed! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Od nule do studija | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 34 | 15-03-2010 11:13 AM |
Opremanje studija: predlozi please | Dirigent | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 23 | 04-11-2009 05:36 PM |
Savjeti za opremanje garaže | rukatac | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 04-11-2009 01:58 PM |
renoviranje studija | SandRob | Dizajn i konstrukcija studija | 173 | 27-09-2009 08:36 AM |
konstrukcija studija | nestor | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-12-2006 02:34 AM |