Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-01-2010, 06:47 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Avid Pro Tools Instrument expansion pack !

http://www.digidesign.com/index.cfm?...1&itemid=40152

5 virtualnih instrumenata / samplera sa novim specifikacijama itd..i velikom bibliotekom od 55GB novih sounda, sve za ?310 + vat !! super cena !!!
Attached Images

DaBear is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2010, 03:02 AM   #2
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Avid Pro Tools Instrument expansion pack !

pt only, jel? :/

Last edited by HeatMan; 15-01-2010 at 03:16 AM.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2010, 07:00 AM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
pt only, jel? :/
Da !

HD ili LE...
Old 15-01-2010, 03:00 PM   #4
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

damn. :/

siguran sam da se ne bi sramotili sa loshom bankom semplova..

nego, kad smo vec kod toga.. moram da te pitam, iskreno i realno.. koliko ozbiljnih (da ne kazem uspeshnih) ljudi radi danas u pt-u? Mislim na tvoje podneblje, naravno. jer nekako imam utisak da je ovde to nekako vishe kao samokrunisanje.. kao da je to neki statusni simbol.

mislim imao sam prilike, i uvek ce biti prilike da si pazarim pt i bar 003r ali nekako nemam zelju.. radio sam dosta u njemu i znam kakav je, i ne volem ga preterano.. osim rutinga koji je odradjen super. (pre par godina kad sam radio na njemu mi se jedino to svidelo)
Old 15-01-2010, 05:30 PM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
damn. :/

siguran sam da se ne bi sramotili sa loshom bankom semplova..

nego, kad smo vec kod toga.. moram da te pitam, iskreno i realno.. koliko ozbiljnih (da ne kazem uspeshnih) ljudi radi danas u pt-u? Mislim na tvoje podneblje, naravno. jer nekako imam utisak da je ovde to nekako vishe kao samokrunisanje.. kao da je to neki statusni simbol.

mislim imao sam prilike, i uvek ce biti prilike da si pazarim pt i bar 003r ali nekako nemam zelju.. radio sam dosta u njemu i znam kakav je, i ne volem ga preterano.. osim rutinga koji je odradjen super. (pre par godina kad sam radio na njemu mi se jedino to svidelo)
LE / 003 je druga pricha...to je entry level i ima mana.

Inace koliko ja znam, SVI (ako ne svi onda 90%) ljudi koristi PT.
Prvo - standard je u SVIM pro studijima, (a i u onim malo slabijim) malte ne nece ljudi da rade ako nevide HD u racku !!

Muzika - neki ga koriste za sve (midi, audio, editing, miks.)
99% ljudi ga koristi za miks
Zasto - kod velikih sessiona - stabilan, pro routing (ko sto kazes), TDM plugovi (navodno) zvuce bolje, itd itd..
Neko radi na MPC pa miksa u PT, neko je imao MPC pa sad sve radi u PT, itd..

Sve zavisi sta radis - ako si bizi producent i miksas na SSL-ima, oda ti treba puno izlaza, sve treba da radi besprekorno itd...neko nema vremena da se smara sa drugim softwerima...rade ljudi biznis!

Sa PT znanjem mozes da udjes u SVAKI bolji studio i da radis..sa Cubase-om./ Nuendetom...nema sanse !!
Ja sam svojevremeno (pre 7-8 godina) trebao da programiram tzv "Two Step" grooves i ritmove za Trevor Horna na nekom album sessionu (tad sam bio potpisan za njegov Vision/ZTT label, i doveli me kao "talentovanog"jer su culi nesto sto sam radio...) Ja sam radio u Cubase-u a oni u Pro Toolsu...i izduvao sam za session!!!
posle mesec dana sam pazario Pro Tools sistem!

Ima (mozda) i boljeg software-a, i nekome lezi nesto drugo...ali kad si
"u industriji" moras da si sa njima (ili nisi sa njima) !
Old 16-01-2010, 12:24 AM   #6
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ok, dobro je.. nishta protiv ni samo da su principi u pitanju. ali sam se bojao da je chista kurtoazija, kao shto je ovde sluchaj.

hvala..

poz

p.s. znam da je digi003 "osnovna" varijanta, zato i rekoh "bar to chudo". iako to u zivotu ne bih uzeo samo zbog toga shto pishe digidesign na njemu.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules