|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Mason
|
![]()
Da li ste za aktivne ili pasivne gitare?
Ja sam licno imao losih iskustava sa aktivnim bassovima... Probao sam Ibanez Roudster 2 i on je bio super kod kuce na pojacalu... farbe STRAVA, dok u svirci nikako nije hteo da izadje i bass se cuo onako potmulo u pozadini, ali kranje nedifinisano... Takodje sam probao aktivnu 6 string Pedulu sa Bartolini elektronikom i magnetima i ona je za moj ukus i suvise ostra i nema ni malo topline u zvuku. Nevezano za elektroniku C zicu smatram suvisnom za normalnu svirku. Jeste da Patitucci svira sestozicano cudo, ali oni u pozadini imaju tipa sa 4 string bassovima koji "puni", tj. svira normalne bass fraze. Sto se solo gitara tice, meni se i dalje svidja Les Paul, SG, Strat, Telecaster... dakle pasivne gitare...
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
PASIVNE !!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Jedina aktivna koja me zadovoljila je bila worvik i alembik a ostale truba
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Ja imam pozitivno misljenje o aktivnoj elektronici na basu, barem o onoj koja je bila na mom basu. Moj bas, 5-to zicani "Branko Radulovic" je imao duplu elektroniku. Aktivni magneti Shaler u kombinaciji sa aktivnom elektronikom su bili prava stvar. U isto vreme sound je bio, onako, pun da "ljulja" i trese a i veoma jasan. Isprobavan je i sviran i preko vise vrsta pojacala (Fender, Marsal, Trace Eliot itd), a i direktno u miksere. Uvek je imao taj specifican ton.
Oblikom je bio isti Worvik ![]() Vise ga nemam i ne mogu da prezalim sto sam ga prodao ![]() Inace cuo sam aktivnu elektroniku na Ibanezima, na primer, i mogu reci da mi se nimalo ne svidja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
nemoj mnogo zaliti za Radulovic-5str Bassom. Vidi njegovu web site:www,radulovic.vestel.com.mk, ili pisi e-mail direktno na :radulovik_guitars& yahoo.com Mozes poruciti novi Bass, cene se nisu mnogo promenile, dok je kvalitet otisao daleko. Pozdrav! montana |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Za sada preferiram peasvice. Probao sam samo jednog ESP-a sa emg 81/? agnetima i... sta znam, bas cepa usi i skida farbu sa zidova
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
pasiva, definitivno
zamisli da imash doma na zidu davincievu mona lisu, al ti ne kuzish tu ljepotu pa ugradish pozadi malu muzicku kutijicu da svira trlindi,drlindi.. a onda naravno i special custom okvir od egzoticnog drveta |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Meni je bezveze praviti podjelu na pasivu i aktivu!
I jedna i druga koncepcija imaju svoje prednosti i mane. Ako bih birao između jeftine aktive i skupe pasive odabrao bih pasivu. Ako bih birao između jeftine pasive i skupe aktive odabrao bih aktivu. Ako bih birao između jeftine aktive i jeftine pasive odabrao bih pasivu. Ako bih birao između skupe aktive i skupe pasive odabrao bih aktivu. Zato i sviram Peavey Cirrus 5 Redwood bass sa aktivnom elektronikom! U toj klasi nema problema sa čudnim dinamičkim odzivom i muljanjem u bilo kom opsegu. p.s. Skupo i jeftino ovdje namjerno poistovjećujem sa dobro i loše iako u praksi ima primjera kada to i nije tako!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
malo glupo pitanjeali samo malo | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 25-01-2008 10:12 AM |
Sviranje sa VST instrumentima | sasa.ivkovic | Audio Software | 11 | 11-09-2006 11:53 PM |
Efekti na instrumentima.Sta,Gdje,Kad i Koliko??? | Zid | Audio Produkcija - Tehnike | 13 | 14-09-2004 03:02 PM |
Problem sa VST instrumentima! | X-Dreamer | Audio Software | 53 | 19-11-2003 11:11 AM |