Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2006, 03:42 PM   #1
makaay
Member

Default Preporuka za procesor

Nadam se da sam na pravom dijelu foruma. Ja inače nemam previ?e veze s gitarama, a ni pojma o istima, ali me kolega zamolio da vas priupitam za savjet/preporuku. Naime, tra?i procesor. Treba mu za ga?u. Ima gitaru (Ibanez) i pojačalo (Marshall 60W). U procesor bi ulo?io 200-300 ? s tim ?to ima privilegiju kupovine na eBay-u (preko rodbine u Njemačkoj) - dakle, mo?e i rabljeno. Koliko sam sku?io drive bi uzimao s pojačala, a procesor mu treba za reverb/delay/chorus/flanger. Molio bih va?e preporuke cijenjeni gitaristi.

Hvala!
makaay is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 03:58 PM   #2
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Default Re: Preporuka za procesor

Ja bih uzeo Line6 PODxt.
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 04:16 PM   #3
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Ako mu samo treba procesor za efekte onda je bolja opcija BOSS GT6 ili tako nesto? (Ne znam tacan naziv ali BOSS ima procesor koji sluzi samo za efekte, znaci bez emulacija pojacala)
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 06:44 PM   #4
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Pa ako mu je bitno samo za live onda je po meni
najbolje pazariti nekoliko kvalitetnih pedala
a za tu kintu ima da napravi sjajan setup,jedna
ili dve distorzije(boss ds-1 i metal zone recimo),
dunlop wah,flanger,chorus,reverb i delay.
nishta mu vishe ne treba a imace sigurno bolji zvuk
nego da pazari neku digitaliju(procesor).
Ja sam uvek pre za tu varijantu sa pedalama nego za procesor.
Al ajde,moze da prodje GT6,ima tu i Korgova,Digitecha itd.
Moze da potrazi i PODxt Live mada je on skuplji ali moze da se nadje
na netu i polovan,to bi mu bilo best buy,za zive svirke
lepo poiskljuchuje simulacije kutija i ampova a ostavi samo efekte
i to je to za ubadanje u pojachalo.
A i GT6 ima simulacije ampova i kutija.
Old 01-10-2006, 08:58 PM   #5
makaay
Member

Quote:
Originally Posted by KIRK
Pa ako mu je bitno samo za live onda je po meni
najbolje pazariti nekoliko kvalitetnih pedala
a za tu kintu ima da napravi sjajan setup,jedna
ili dve distorzije(boss ds-1 i metal zone recimo),
dunlop wah,flanger,chorus,reverb i delay.
nishta mu vishe ne treba a imace sigurno bolji zvuk
nego da pazari neku digitaliju(procesor).
Sla?em se, ali koliko sam te shvatio ovo su "kamiončići", a oni nemaju mogućnost memoriranja (ako se ne varam), a samim time nisu dovoljno praktični za njega.

Quote:
Ja sam uvek pre za tu varijantu sa pedalama nego za procesor.
Al ajde,moze da prodje GT6,ima tu i Korgova,Digitecha itd.
Hvala, ali koji Korgovi i Digitechi?
Old 01-10-2006, 10:33 PM   #6
makaay
Member

Hvala za sada na komentarima (i prijedlozima). Dakle, u igri su Line6 podXT (oko 330 €) i BOSS GT6 (oko 300 €). Recimo da odgovara taj cjenovni rang (s tim što je podXT Live cca 470 €). Da li uzimati u obzir još koji model (nešto od Digitech-a, Korg-a, Zoom,...)?

Last edited by makaay; 01-10-2006 at 11:15 PM.
Old 01-10-2006, 11:14 PM   #7
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Post Gt6

Imao u par prilika da probam BOSS GT-6. Postoji npr. SPDIF out na istom, ?to i nije tako lo?a opcija. Jedina moja zamerka je ?to su efekti u 2 dela (FX1, FX2), pa kad sam hteo da iskombinujem kompresor sa jo? nekim efektom (ko će da se seti koji je bio), nisam uspeo jer je bio u istom delu (FX2) kao i kompresor. E, sad ko zna ?ta sam ja to poku?avao. Ka?em, to je jedino ?to bih ja imao kao zamerku za taj procesor. Ako se ne varam, između ostalih efekata, postoji i 7 emulacija Wah pedala na istom.

Quote:
Originally Posted by makaay
a procesor mu treba za reverb/delay/chorus/flanger
Ako je tako onda, GT6 je i vi?e nego ?to mu treba.
Old 02-10-2006, 12:03 AM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by makaay
Nadam se da sam na pravom dijelu foruma. Ja inače nemam previše veze s gitarama, a ni pojma o istima, ali me kolega zamolio da vas priupitam za savjet/preporuku. Naime, traži procesor. Treba mu za gažu. Ima gitaru (Ibanez) i pojačalo (Marshall 60W). U procesor bi uložio 200-300 € s tim što ima privilegiju kupovine na eBay-u (preko rodbine u Njemačkoj) - dakle, može i rabljeno. Koliko sam skužio drive bi uzimao s pojačala, a procesor mu treba za reverb/delay/chorus/flanger. Molio bih vaše preporuke cijenjeni gitaristi.

Hvala!
Ne može da prođe samo sa kupovinom procesora kako god okreneš, modulacioni efekti kao što su chorus ili flagner moraju da budu kao pedale ako hoćeš da zaista rade kako treba dok prostorni idu u FX loop. Zašto? Pa zato što generalno prvo digitalija, naročito u tom cenovnom rangu ubija sam signal i to vrlo čujno. Znači procesor ide u FX loop, sve ide 100% wet u presetima i onda se eventualno na nekim patchevima doda i suvog signala ako je potrebno da se digne glasnoća, na primer na farbama za solo. Sa druge strane chorus često treba da bude takav da ceo signal prolazi kroz njega. zato ćeš primetiti da su rig-ovi obično koncipirani tako da su razne dist pedale, wah, chorus flanger ili phaser pedala vezani između gitare i pojačala a svi digitalni efekti u FX Loop. Znači treba mu realno neki jeftiniji efekat da vuče delay i reverb, ništa specijalno skupo čak i neki prastari rolandov gp16 može da mu radi posao, i odvojeno mu treba pedala za chorus recimo. Može takođe poželeti i neki boost pedalu tipa Tubescreamer ili da boji ceo ton ili sa malo distorzije za lead-ove. Sa jednim digitalnim efektom a dist-om sa pojačala ne može nikako da se pokrpi kako treba, to sigurno.

Last edited by Dushan_S; 02-10-2006 at 12:07 AM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2006, 01:39 AM   #9
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Ne može da prođe samo sa kupovinom procesora kako god okreneš, modulacioni efekti kao što su chorus ili flagner moraju da budu kao pedale ako hoćeš da zaista rade kako treba dok prostorni idu u FX loop. Zašto? Pa zato što generalno prvo digitalija, naročito u tom cenovnom rangu ubija sam signal i to vrlo čujno. Znači procesor ide u FX loop, sve ide 100% wet u presetima i onda se eventualno na nekim patchevima doda i suvog signala ako je potrebno da se digne glasnoća, na primer na farbama za solo. Sa druge strane chorus često treba da bude takav da ceo signal prolazi kroz njega. zato ćeš primetiti da su rig-ovi obično koncipirani tako da su razne dist pedale, wah, chorus flanger ili phaser pedala vezani između gitare i pojačala a svi digitalni efekti u FX Loop. Znači treba mu realno neki jeftiniji efekat da vuče delay i reverb, ništa specijalno skupo čak i neki prastari rolandov gp16 može da mu radi posao, i odvojeno mu treba pedala za chorus recimo. Može takođe poželeti i neki boost pedalu tipa Tubescreamer ili da boji ceo ton ili sa malo distorzije za lead-ove. Sa jednim digitalnim efektom a dist-om sa pojačala ne može nikako da se pokrpi kako treba, to sigurno.
Dzaba,chovek hoce samo digitaliju da bi mogao da programira kako reche,dakle nishta od pedala.
@makaay
E,ne spominji zooma molim te
Old 02-10-2006, 03:04 AM   #10
makaay
Member

Quote:
Originally Posted by KIRK
Dzaba,chovek hoce samo digitaliju da bi mogao da programira kako reche,dakle nishta od pedala.
Dushan_S je svojim odgovorom vrlo jasno obrazlo?io za?to pedale i ja to prihvaćam, te ću poku?ati frenda zainteresirati za taj način, a tada ću se ponovno javit za pomoć po?to mislim da on zna jako malo o tome.

Quote:
@makaay
E,ne spominji zooma molim te
Rekoh da ja nemam veze s gitarama (osim ?to sam malo prčkao po Digitech-u 2101 i 2112 - btw. vidim 2112 za 250? na eBay-u)
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules