Vec duze pokusavam da zamenim bassmana 70 iz 81' za marshalla (uz doplatu naravno) ali nema marshalla ni od korova. Ovih dana sam naleteo na jedan. U pitanju je JMP (tremolo 50 m848 mu je oznaka) i kabinet sa dve celestion 12ice. Samo ima jedan problem. Lampe treba menjati (manji problem), a trafo je popravljan pre desetak godina i sada posle petnaestak minuta jacina signala pada za 15,20%. Da li se trafo moze popravljati (koliko to utice na zvuk) ili kupiti (da li je isplativo)? I da li moze biti da signal opada zbog lampi pa se gazda zaje**o i povezao to sa popravljanim trafoom? Inace pojacalo je 73. godiste i trazi 400 ojra za njega. Hitno mu je potreban odgovor, sto znaci da je i meni
da li vredi zaleteti se pa sredjivati natenane i da li su trafoi bas toliki problem i koliko uticu na zvuk?
ps. nedavno sam ga koristio na jednoj svirci i zvucao je skroz ok i imao je onajkarakteristican marshall zvuk, ali nisam mogao detaljnije da ga prostudiram zbog sve one frke koja biva na takvim desavanjima.