Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Zoran Vračević - Vrač

Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...)

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-08-2006, 11:00 PM   #1
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default Stereo i mono u prostoru

Mene interesuje kako resavas ove pocetnicke stvari, koje vidim da svi znaju, ali ja se tu uvek dvoumim - kako da odredim da li ce pojedini instrument biti na stereo ili mono traci u sekvenceru? Konkretno, imam akusticni bubanj, lepo odradjen i zadovoljan sam sa njim, i sad bi da ga uklopim sa nekim loop-om da mu drugaciju dimenziju, ali ne znam kako da ih uklopim u panorami! Ako imam dve akusticne gitare, da li one treba da su na mono kanalima, razbacane levo i desno, kad pojedinacno lepse zvuce na stereo traci? Koji instrumenti treba definitivno da budu stereo? Primecujem da se mono instrumenti bolje cuju u mixu ili gresim? Kolika udaljenost treba da bude u panorami izmedju na primer daira i hi-hat-a? Nekad mi se cini da sam suvise udaljio instrumente i kao da ne pripadaju pesmi, a kad ih priblizim nastaje guzva.....Ubedjen da taj pravilan balans izmedju istrumenata i efekata daje svu lepotu zvuka koji volim da poredim sa slikarskim platnom, bas kao u Art Of Mixing od Gibsona.
Mogli is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules