|
Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]() ![]() Zadovoljan sam klavijaturom. Potenciometri ulivaju poverenje dok to ne moze da se kaze za slajdere. Nisam klavijaturista, ali ona primedba da su dirke sundjeraste je odgovarajuca, odn. dirke su veoma lake sto mislim i da nije problem za mene vec prednost. Napajanje i svi podaci idu preko USB kabla. Postoji i prikljucak za 9-12v adapter, kao i klasicni midi out. Klavijatura ima 10 preseta koji su fabricki isprogramirani za neke poznatije synt VST-e (B4, Pro-53, PPGwave, Model E...), zatim GM preset, XG/GS preset. Ono sto me je odusevilo to je lakoca programiranja. Npr. treba mi kontrola rezonance filtera iz nekog VST-a. Ok np. Vidim midi map za taj VST je recimo CC34. Okrenem potenciometar preko kog zelim da aktiviram taj filter, pritisnem dugme "control assign", na numerickoj tastaturi otkucam 34 i whooohooo, sve pisti cvrkuce i pomera bubrege. ![]() Takodje sam probao i kontrolu nekih parametara tipa "parametriq EQ (pomeranje Q-a, Gain-a, Freq-a)" i radi samo tako. Tek sad vidim koliko je bitno "hands on control". Sve je to iz Cubase-a uz malo citanja help-a proradilo. "Kaslje macka" sto bi rekao jedan moj prijatelj. Onih 9 slajdera osim osnovne funkcije (1xADSR zvuka, 1xADSR filtera, master gain-a), moze da posluzi i za kontrolu volume-a po kanalu u Cubase-u. Iako sam tek poceo da koristim Cubase, mogu da zamislim sta jos moze da se automatizuje sa ovakvim kontolerom. Jos jedna zanimljiva stvar je i "Octave + -" i "Transpose + -", tj. imate pristup na 11 oktava i "jao pa ja znam da sviram samo po belim dirkama", nema problema, ++++(4 x transpose +), sad sviraj po belim dirkama Cism/E skalu. Vozi misko. Meni je ovo zanimljivo jer nisam klavijaturista pa onda ![]() E sad. Ono sto sam tek dobio je kad sam se registrovao na Evolution sajtu. A to je pristup updejtu drajvera i software-u po imenu Enigma (inace program je vlasnistvo M-Audia). XP vec ima midi usb drajver ali je isti krs, dok sa updejt drajverom je sve malo lakse (vise instanci software-a koji koriste isti drajver ![]() Da ne zaboravim ima 10 preseta za dinamiku pritiska dirki. tehnicki detalji sa zvanicnog sajta: http://www.evolution.co.uk/pub/manua...rted_guide.pdf 8)
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Headphonics-Evolution of funk | disco violence | Razno | 9 | 18-01-2009 12:55 PM |