|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Cini mi se da smo u poslednje vreme malo zapostavili ovaj deo foruma tj. deo za PRODUKCIJU I TEHNIKE :roll: Prica se najvise svodi na neko jurcanje za novim softverom i slicnim dzidza-bidzama i raspravi koliko koji program ima MB, koliko opterecuje procesore, sta moze ovaj ili onaj plugin itd. Zaboravili smo na muziku, ustvari na deo vezan za produkciju........klavir ce u muzici vecno biti klavir, violina ce ostati violina, gitara gitara, bubanj bubanj, a ostalo su sve nijanse i varijacije. Najvaznija stvar, kad se zavrsi sviracki deo, je produkcija......kako sve to uklopiti u celinu, kako isproducirati, a pre toga naravno sve korektno usnimiti....Ovo je bio malo duzi uvod u pricu :oops:
Interesuje me sledece, a oko toga mislim da moze dosta da se prica....... Zanimaju me vasa iskustva i nacini upotrebe mikrofona prilikom snimanja vokala, instrumenata itd......da li i kad koristite npr. cardioid opciju na mikrofonu, a kad hypercardioid ili omnidirectional opciju? Kad postavljate mikrofon za "blisko" snimanje, a kad to treba da bude drugacija postavka? Kakva su vasa iskustva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
toooooooo volim tooo volim!
samo sto ja nemam pojma mnogo o tome lm, idemo ja koristim samo cardoid opicju, jer nemam mogucnosti za experimentisanjem sa drugim... vokali: za Repere i pricalice mic koji farba zvuk samo tako ali zato za njih je zakon: Sennheiser 5032P BlackFire vocal mic (kondenzator).. Prilicno blizu ih snimam, na 10ak do 20cm od mic-a. I pratece volim da snimam sa njim (neke)... Kod sebe uvek experimentisem sa mic-ovima, ali mi se licno najvise svideo zvuk Rode mikrofona za sebe. Moram da probam i nekog Neumann-a... za svoje pratece Shure SM57 (isto na oko 20ak cm)... Ne znam, dopada mi se kako taj mic zvuci u "pozadini".. akusticne gitare: AKG c451B na oko 30ak cm od dvanaestog praga. Sennheiser md421 sa desne strane rezonantne kutije (iz pozicije sviraca, tj, moje ![]() ![]() el gitare: jos uvek experimentisem, al s obzirom da mi dobrih gitara za snimanje ne manjka, Shure sm57 blisko, Sennheiser 5032P nesto dalje i neki jos jaci kondenzator jos dalje(koji zapadne ![]() inace, nikad se nisam vodio nesto po pravilima... smatram da sam izgradio neki svoj ukus i kakav zvuk zelim da dobijem pa pravila cesto izbegavam... ![]() znam da nista pametno nisam rekao, al ne moze da skodi toliko od moje malenkosti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Odlicno
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
UAD&POCO channelstrip upotreba? | Dompax | DSP forum | 1 | 27-02-2006 12:04 AM |
Tehnike snimanja bubnja | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 25-02-2006 07:17 PM |
Upotreba UAD kompresora... | idekius | DSP forum | 9 | 24-02-2006 12:15 PM |
Vokal::: tehnike | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 21-06-2003 08:52 PM |