Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2005, 11:26 AM   #1
Lenjin
Junior Member

Default Kako da usnimim Groove Agent

Izaberem u SX-u VST instruments Steinbergov Groov Agent.
U track inspektoru out isto tako.
Otvori mi ga u listi staza u midi kanalu pod VST instruments Groov Agent,a zatim Groov Agent master volume, pa ispod toga jos 4 liste kanala Groov Agent volume 1 2 3 4.
U ekranu Event za Groov Agent upisem midi stazu.
Posto ne ide sa REC. kad izaberem ritam probao sam odredjeni ritam da ubacim u Load Bank i taj fxb. fajl otvorim ali ne ide!
Dali treba taj fajl da importujem mozda? Probao sam import midi faile ali ne daje zeljene rezultate.Ako je neko koristio ovu ritam masinu nek mi javi kako da je upotrebim u SX. Hvala.
Lenjin is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2005, 01:53 PM   #2
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

U GA odesh na edit pa "upalish" MIDI out (kao i GM MIDI out ako treba) i onda cesh dobiti njegov MIDI ulaz kao da je u pitanju pravi, koji koristish da usnimish MIDI. Dalje baratash kao obicno (najcesce je zgodno usnimiti MIDI iz GA- jer je programing OK a poshto je zvuk GA dosta "razliven" staviti neke druge semplove, DFH, Battery, shta vec...)

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2005, 07:20 PM   #3
Lenjin
Junior Member

Boskovicu ovo sto si mi objasnio "pije vodu" ali mi se desava da mi odredjeni ritam sa masine usnimi malo drugacije nego sto je izvorni zvuk sa GA. Ili ga uspori ili razvuce. Doduse zbunjuje me sto to ne radi na svim ritmovima.Neki se verno snime a neki prave kerefeke.Sta tu trebam da podesim? Hvala.
Old 10-03-2005, 10:32 PM   #4
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

Pa to razvlacenje-usporenje ti je "Groove" u imenu istog
A to za razlicitost ti je do mapiranja. GA ima vishe razlicitih semplova (cak i artikulacija cini mi se) za recimo ono shto ti vidish kao 1 snare. Takodje su ti razliciti semplovi razlicito mapirani (tj. sigurno ako su upitanju artikulacije). Ma GA ti je ono da "start things runnin'" ustv. nash kako mu ime kaze da nabrzinu uhvatish "groove" i vozish dalje.

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2005, 10:38 PM   #5
Lenjin
Junior Member

O.K. Znaci u tom grmu lezi zec U svakom slucaju zahvaljujem ti se na odgovoru.Pozdrav!
Old 11-03-2005, 10:59 PM   #6
cipela
Banned

cipela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lenjin
Boskovicu ovo sto si mi objasnio "pije vodu" ali mi se desava da mi odredjeni ritam sa masine usnimi malo drugacije nego sto je izvorni zvuk sa GA. Ili ga uspori ili razvuce. Doduse zbunjuje me sto to ne radi na svim ritmovima.Neki se verno snime a neki prave kerefeke.Sta tu trebam da podesim? Hvala.
Iako si razgovarao sa Boskovicem, ako smijem reci koju?
Kad radis sa njim da bi dobio notni zapis postavljas ga u IN. Kasnije rukom upises koji prelaz hoces na kom mjestu, kao i to kada hoces da masina starta a kada da stane. Reprodukciju radis u OUT. To ti pise u uputstvu koje je sturo ali dovoljno dobro. Podesis sve sto ti je Boskovic rekao. Groove odredjuju dva potenciometra lijevio : Humanize i Shafl.
Da bi sve bilo vjerno iskljucivo snimaj bubanj BEZ automatske kvantizacije. Kasnije ces rucno popraviti ako ti je sta iskocilo iz raspodjele doba.
Pojavio se i GA u novoj verziji ali ne znam da li je jos dostupan.
cipela is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules