|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Koji od softwerski pre-amp-a je dobar za snimanje vokala i gitare i kako ja mogu preslusati mik.ili gitaru sa nekim od efekata prije usnimavanja u Cubase??? Imam mali mixer Behringer Eurorack.
Moze li se uopste koristiti soft.pre-amp za vokale i gitare???
![]() |
#2 |
ton magistar
|
![]()
vokal mozes snimit bez ikakvog 'soft-preampa', direktno preko tog mixera koristeci direct outs, ili grupe. preko njega mozes snimit i gitaru, a ako hoces cut distorziju i sl. dok sviras (pretpostavjan da si ti misli na amp simulator sa distorzijom i sl) onda, dok snimas insertiraj jedan od vst guitar amp simulatora. tako ces u monitorima cut 'zvuk pojacala' da mozes prirodno svirat, a snimat ces dry signal, kojega ces mixu procesirat.
ja ti neznan to objasnit u detalje i nisan siguran sto je sa latencijom u tom slucaju, jer ne sniman na taj nacin, ali sigurno moze ![]()
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Sve sam pokusao al nemam zvuka gitare sa dodijeljenim pluginom u monitorima.Sve normalno snima i nakon snimanja mogu i preslusati normalno ali nema zvuka dok snimam.Hvala ti Sandro na pokusaju al valjda ce neko naletiti da mi kaze caku.Volio bih da sam to sam otkrio al nesmijem dalje experimentisati bojim se spalit cu sve,a nije mi bas do ponovnog kupovanja ovih skupih igracaka.
![]() |
#4 |
ton magistar
|
![]()
stavi plugin u insert od input kanala preko kojega snimas ili ga stavi u insert busa preko kojega slusas. trebalo bi radit, samo neznan sto je sa latencijom. vjerojatno ce bit onih nekoliko miliseknudi koliko ti je asio latencija. ako je ona ispod 7ms mislin da nebi trebalo bit problema.
bdv. ja sniman preko pulsara i koristin njegov guitar amp simulator tako da neman latencije, a mogu snimat i cisti zvuk i procesirani, ovisno o tomu di sto routhan.
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
To ja Sandro znam,al nisam siguran da sam dobro sve spojio na mixer,pa mozda zbog toga nece.Kako bih bilo ispravno pa da proradi.Sto se tice softwerskog dijela to znam.Ulazi signal u Cubase al mi je OUT mrtav. Znaci htio bih preslusati MIC sa dodijeljenim mu efektom na insertu,real-time.
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Jesam dosadan,al jebiga zapelo mi. Sory.
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Otvori novi kanal,na channel input stavi
ulaz sa kartice koji hoces da slusas,u Cubase mixeru na tom kanalu insertuj efekat.Skloni mixer i u radnom delu na doticnom kanalu ukljuci 'monitor' To ti je ono dugme sa malim zvucnikom,izmedju dugmetaq za Rec i Read(R) Tada bi trebalo da cujes input signal procesiran kroz efekte koje si stavio u mixeru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ne valja nista to preslusavanje efekta na input kanalu jer ga latencija ubija. Moze super funkcionirat sa delay ili nekim reverb efektima al opet to nije to. Naime, kod preslusavanja se vec najmanja latencija osjeti.
Znaci, ili imati vanjsku spravu, ili snimati suho pa kasnije stavljati efekte... (osim ako nije creamware u pitanju... al necu pokretat rumske ratove)
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Skini besplatne Wuschel Asio drivere,koji rade sa svim karticama.
Imaju jako malu latenciju i jako lepo rade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Ne kontam.Sto bih skidao te drajvere za latenciju kad mi je karta dobra i nemam ama bas nikakvih problema kad je lat.u pitanju???
M-Audio Delta 24/96,nije nesto extra ali radi ko satic,ne zali se,sta god joj zadam ona odradi bez patnje.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Softwerski harmonizer | Mogli | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 22-02-2007 04:23 PM |
Problemi - zapinje SX! Da li je softwerski problem? | cipela | Audio Software | 12 | 08-03-2005 09:36 AM |