|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Nisam strucnjak za upotrebu send efekata, pre bi se moglo reci da sam neko ko uz redovno kupljenu literaturu pravi prve korake, pa me interesuje zasto u CuBaseu 2.01 umesto liste sendova u virtualnom racku izlaze opcije Bus i Outputs? U prethodnoj verziji izlazila je slicna lista kao i na insertu, medjutim, sada je nema...
![]() |
#2 |
Super Moderator
|
![]()
Insert efekti su oni koji se postavljaju pre eq-a i compresora dok su send efekti postavljeni posle svega toga u lancu...bus i output ti je to isto i nema potrebe da se zamaras sa time...
na bus se obicno postavlja reverb,delay i njihova prednost je sto ih mozes istovremeno aktivirati na vise kanala odnosno zvukova insert efekat ti ide samo na jedan kanal
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ne, ne, to znam, mislim cemu sluzi i kako radi. Ono sto me buni je nacin na koji da postavim sada taj reverb ili vec koji efekat na send. Pre sam imao prozor i kada kliknem na njega izadje mi spisak kao i na insertu, a sada skliznu jedino opcije koje sam naveo. BUS je u startu stikliran a citav rack je smrznut (nema biranja). Ja onda prebacim na stereo output i dugmad na sendu se aktiviraju, ali efekata koje bih tu postavio ponovo nema vec je samo BUS odstikliran, a Stereo output stikliran...
![]() |
#4 |
ton magistar
|
![]()
moras kreirat fx kanal i u njegov insert stavis plugin.
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Kako se to radi SandRob?
![]() |
#6 |
ton magistar
|
![]()
lipo!
klikni desnin misen na livi dil ekrana (isto ko kad kreiras "normalne" kanale) i odaberi "add fx channel track" (tu funkciju ti je najbolje stavit pod key commands - u mene je alt+x), onda podji u mixer uz ostale kanale nadji taj fx channel i u njega insertiraj neki reverb (sa wet 100%). onda na kanalu, kojemu hoces dodat reverb otvori send sekciju, izaberi taj fx chanel i salji. ma to ti ima u help, sigurno je bolje objasnjeno nego sto ti mi to mozemo ovako samo ricima. pogledaj help, a kad zapnes pitaj ![]()
![]() |
#7 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderator
|
![]()
u slucaju da nema...vazi ono pravilo :roll:
![]()
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Hvala na svemu. A sto se tice koriscenja helpa vrlo rado bih to radio da na poslu ne provodim trinaestak sati dnevno i oko osam za racunarom. Ja sam neki vajno novinar, pa mi je to neizbezna kombinacija. I zato izvinite sto ovako dosadjujem, jednostavno, ostatak energije koristim kuci za praktican rad a on mi, naravno, uvek donese i neki praktican problem.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|