Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2004, 02:54 AM   #1
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Niksa Bratos

P: Danas nije rijetkost da se mladi bendovi "naoru?aju" kompjuterima i raznim aplikativnim software-om koji im omogu?ava snimanje i produciranje njihovih muzi?kih djela. Tu bih nabrojao programe kao Cubase ili CakeWalk. Kakvo je tvoje mi?ljenje o njima? Koliko su oni dobri sa stanovi?tva tebe kao jednog profesionalca u oblasti muzike?

O: Kompjuteri su donijeli svojevrsnu demokratizaciju u muzici, tako da i oni koji ne znaju dirigirati orkestrom, niti napisati klasi?ni aran?man, mogu imati svoju privatnu imitaciju orkestra (?ak i vrlo dobru). Tako da vi?e ljudi mo?e svoje ideje dovesti do forme u kojoj se mogu slu?ati. Jedino ostaje razlika u samoj ideji. Ako je dobra - onda si uspje?an, ako ne - proba? ponovo. Osobno volim kompjutere, na koncu - to mi je struka. Koristim Cubase i on mi je velika pomo?. Kompjuteri su super, jedino ?to ne valja, to je mi? (mouse), jer toliko je dobrih ideja oti?lo u vjetar dok dohvatim mi?, pa dok otvorim prozor koji treba, dok obavim sva potrebna pode?avanja ... i taman kad trebam zapisati onu ideju od maloprije, ve? sam je napola, ako ne i skroz zaboravio. Sli?an problem je i telefon, koji po pravilu zvoni kod god ti ide najbolje, a takvi prekidi nekad totalno upropaste stvar. Zato je moj telefon naj?e??e isklju?en.
Old 09-04-2004, 12:34 PM   #2
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

slazem se :roll:
Old 09-04-2004, 03:22 PM   #3
ridge
Stara Rumski Elita 2003.

ridge's Avatar

Pa ako sviras neki instrument onda nema takvih problema jer obicno ideju prvo odsviras na instrumentu proradis pa tek onda snimis
ridge is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2004, 09:46 PM   #4
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by ridge
Pa ako sviras neki instrument onda nema takvih problema jer obicno ideju prvo odsviras na instrumentu proradis pa tek onda snimis
Tocno. To je moj princip, vecinu toga vec napravima na klaviru. IPAK!!! kasnije kad se ukljuci kompjuter, giga studio, orkestralni samplovi i pisu se note za njih... zna doista otici poneka ideja... nije da se ne dogada...
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2004, 08:01 AM   #5
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

...a moze se desiti upravo i obrnuto. Krenes da upisujes melodiju u pianoroll i stvori ti se jos milion nekih kombinacija tako da napravis jos bolju melodiju od one odsvirane...meni se ovo cesto desava
Old 11-05-2004, 04:01 AM   #6
nixylive
Member

nixylive's Avatar

Ja pocnem da lupkam po sintesajzeru pa ako mi se nesto ucini bas dobro i greota da zaboravim ili da ostane ne snimljeno, ja ubodem zicku i snimim to u sound forge, pa kad kupim napokon klvavijture razradicu malo bolje

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules