|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Mason
|
![]()
P: Danas nije rijetkost da se mladi bendovi "naoru?aju" kompjuterima i raznim aplikativnim software-om koji im omogu?ava snimanje i produciranje njihovih muzi?kih djela. Tu bih nabrojao programe kao Cubase ili CakeWalk. Kakvo je tvoje mi?ljenje o njima? Koliko su oni dobri sa stanovi?tva tebe kao jednog profesionalca u oblasti muzike?
O: Kompjuteri su donijeli svojevrsnu demokratizaciju u muzici, tako da i oni koji ne znaju dirigirati orkestrom, niti napisati klasi?ni aran?man, mogu imati svoju privatnu imitaciju orkestra (?ak i vrlo dobru). Tako da vi?e ljudi mo?e svoje ideje dovesti do forme u kojoj se mogu slu?ati. Jedino ostaje razlika u samoj ideji. Ako je dobra - onda si uspje?an, ako ne - proba? ponovo. Osobno volim kompjutere, na koncu - to mi je struka. Koristim Cubase i on mi je velika pomo?. Kompjuteri su super, jedino ?to ne valja, to je mi? (mouse), jer toliko je dobrih ideja oti?lo u vjetar dok dohvatim mi?, pa dok otvorim prozor koji treba, dok obavim sva potrebna pode?avanja ... i taman kad trebam zapisati onu ideju od maloprije, ve? sam je napola, ako ne i skroz zaboravio. Sli?an problem je i telefon, koji po pravilu zvoni kod god ti ide najbolje, a takvi prekidi nekad totalno upropaste stvar. Zato je moj telefon naj?e??e isklju?en.
![]() |
#2 |
Super Moderator
|
![]()
slazem se :roll:
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pa ako sviras neki instrument onda nema takvih problema jer obicno ideju prvo odsviras na instrumentu proradis pa tek onda snimis
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderator
|
![]()
...a moze se desiti upravo i obrnuto. Krenes da upisujes melodiju u pianoroll i stvori ti se jos milion nekih kombinacija tako da napravis jos bolju melodiju od one odsvirane...meni se ovo cesto desava
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ja pocnem da lupkam po sintesajzeru pa ako mi se nesto ucini bas dobro i greota da zaboravim ili da ostane ne snimljeno, ja ubodem zicku i snimim to u sound forge, pa kad kupim napokon klvavijture razradicu malo bolje
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|