|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
da li ima neka alternativa pro toolsima npr moji frendovi me pitaju ?to ljudi ka?u na ovaj set up
1.pc + silent kit poput carillon-a (ili kućna radinost)+hammerfall fireface 800+uad1+tc powercore... 2.cubase sx3(nuendo) kao sequencer + ostalo(acid +wavelab...) 3.mixer analogni mackie 24-8 ili 32-8(ili soundcraft od 20-ak kanala) dečki rade tehno,znači ne treba im istovremeno usnimavanje vi?e ulaza nego samo 1 stereo traka.da li s ovim dobivaju iste mogućnosti kao s pro toolsima(kvaliteta zvuka i ostalo).a ?to se konvertera tiće(da li bi se isplatilo ovom setup-u dodati apogee ili ne) ako slučajno nema opcije(ili ova nije dovoljno stabilna!) koji im se pro toolsi najvi?e isplate(mo?e i hd sistem). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Samo izbaciti Mackie, a pogotovo Soundcraft mixer, uzeti neki dobar preamp za te pare i kraj price.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Uzecu Oggy a kao mog personalnog advokata ..... ovo je vec deseti njegov post na koji nemam zamerki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ton magistar
|
![]()
ako rade tehno, ja bi promisli o pulsaru umisto rme-a.
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
ma ne sandrob,pulsar ne dolazi u obzir! dečki imaju vanjski hardware(virus,juno...).mene zanima ?to fali mackie-u ili soundcraftu-odnosno koji mikser od 24(ili 32)kanala preporučujete i za?to? da li je rme fireface 800 jedan od najboljih izbora(pc platforma) i koji su mu najbli?i rivali?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
![]()
Pa u sustini im ne treba mikser posto, koliko znam iz iskustva sa tehno producentima, oni glavni deo posla zavrsavaju u kompjuteru. Znaci, neki preamp i eventualno dobar MIDI kontroler (Mackie Control) im zavrsavaju posao.
Sto se tice zvucne karte - RME s obzirom da su na PC-u. Da su na MAC-u eventualno bi mogli da razmisle o MOTU, ali to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
|
![]()
Ako imaju hardware onda neka samo uzmu dobru kartu sa dobrim konverterima, RME i ne razmisljaju o mixerima itd. analogni mixer tog tipa im samo moze pokvariti zvuk jer ce se sve samo dalje i dalje sabirati bez potrebe. U technu se trazi cistoca zvuka, ne uvek ali ipak digitalija je tu main part, naravno posle ulaza JUNE-ta
![]()
![]() |
#8 |
ton magistar
|
![]()
a valjda im treba mixer za hardwarevske sintove?
ali i pulsar ima mixer, samo im treba interfejs, ali ovisno o tomu koliko im treba kanala. necu inzistirat, ali za tehno bi ko bog (uz ostale sintove) dosa modular 3, flextor, synchrotrone, sb404, neki zarg... ![]()
![]() |
#9 |
Super Moderator
|
![]()
...i sa dosta ulaza sam zaboravio reci.
Sandro, pulsar je tu ok, ali analogija je analogija bez daljnjeg, iako ce uz vrhunske synthove u pulsaru dobiti i ulaze i izlaze ali kako vec hoce neka rade.
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Neka uzmu onda Fire face ako im treba vise inputa odjednom, ali sam ja razumeo da im ne treba vise od dva.
Mackie i Soundcraft mixeri jedu zvuk i iz njih izlazi sve uzasno tanko (uprkos analognom sabiranju). Mackie los, Soundcraft jos gori... Kada na Macie 32/8 gain pone da prelazi 11 sati, tu vec dolazi do blagih izoblicenja, ali je zato vec na 12/1 uzas. Samo dobar preamp sa 1 ili 2 kanala i kraj. Ako im treba kartica sa vise ulaza, Fire face ili ako imaju para, neki zajeban 8-mo kanalni konverter i gotovo |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pitanje | mirdaa | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 06-03-2009 12:01 PM |
problem sa Pro toolsima | Max | DSP forum | 38 | 13-10-2005 09:50 PM |