|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ima li neko iskustva sa povezivanjem mikrofonskog pretpojacala
koje ima digitalni izlaz i LUNE. Kako izgleda taj kabl, gde moze da se nabavi i kakav je zvuk? Cujem da se spominje nekakvo krckanje? Da li se po vasem misljenju isplati uloziti u takvo pretpojacalo ( kao naprimer, dbx 386, ili Focusrite i slicno) Ono sto svi savetuju je da se a/d konverzija obavi pre, odnosno izvan kompjutera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ton magistar
|
![]()
mislin da ti se to ne isplati, creamware ima dosta dobre konvertere. bolje ulozi u kvalitet samog preampa.
![]() |
#3 | |
Mason
|
![]() Quote:
SP DIF = jedan stereo kanal - najobicniji kabal sa malom stereo bananom ADAT = 8 mono kanala po jednom interface-u (znaci kod Lune 2 EX max 16 mono kanala) - opticki kablovi
![]() |
![]() |
#4 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#5 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#6 |
ton magistar
|
![]()
je! ali ako ih koristis onda ih pretpojacalo ne treba imat. znaci u oba slucaja je samo jedna konverzija.
ja san ima dbx-a sa digitalnin aes-ebu izlazon i proda san ga jer apsolutno nisan cu nikake razlike u zvuku. naravno da postoje puno kvalitetniji ad/da konverteri on luninih i dbx-ovih ali su nenormalno skupi.
![]() |
#7 |
Mason
|
![]()
Potpuno se slazem da Creamware ima dobre AD\DA konvertore. Cak mislim da sa tim malo ljudi tripuju. Ipak... ako vec imas mogucnost da ides preko SP DIF-a ili optike, sigurno je bolje ici tako...
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Kazes obican kabl.
Na vecini preampa digitalni izlaz je SPDIF, a na LUNI ( staroj, koju ja imam) digital in je mini-jack (kao za Walkman, cini mi se) Nadam se da takav kabl postoji. A taj koncert, koji si snimao, ima li mene na njemu? Gresim li...je li mozda u pitanju 20 godina KERBERA? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Mason
|
![]() Quote:
Ima te na snimku, pa kakav bi to snimak bio bez Warwick-a ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Ok, ako DBX ne radi posao...koje pretpojacalo
bi mi preporucio do 400-500 eura. Koristim mikrofon AKG 414, i imam nameru da pored vokala usnimavam bass i akusticne gitare, i jos neke akusticne instrumente. Tip muzike je ethno. Znaci, zanima me jednostavan, topao zvuk. Voleo bih dvokanalno pretpojacalo, jer bih nameravam da usnimavam stereo akusticne gitare, verovatno i neke klavijature i tome slicno. Inace...kako je na Korculi? Ima li muzike? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cemu firewire ulaz na Audigy 2 sb0240 ? | vasko | Computer Hardware | 7 | 11-08-2009 08:00 AM |
audiophile 192 ne radi digitalni ulaz!? | koki | Computer Hardware | 9 | 30-09-2008 11:56 AM |
SPDIF ulaz u Lunu II | divinesound | Computer Hardware | 6 | 03-03-2005 09:08 AM |