|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
soba je dimenzija 6 x 5 x 2.3m, zid je beton...
budzet je 500 eu... potrebno je da se prostorija dovede u red za neko usnimavanje (rezija) i mozda cak za miks... ima li neko neki predlog? pozdrav!
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
stavi pare u banku ili ih potroshi na pedale.
poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Krecenje, laminat, luster...
![]()
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Lako je vama kad ste vi svoju akustiku zavrsili- pa se zezate sa odgovorima, nego hajde dajte neki predlog, ja kad sam pitao meni su ovi sto znaju rekli da to ne valja sto ja hocu. Soba ti je oko 30 kvadrata ako dobro razumem, meni jeto ozbilna povrsina, zato mislim da moze da se odradi to, ali kako ne bih smeo da ti savetujem, jer nisam u tome, zato i ocekujem da se jave oni koji znaju pa da nam svima pomognu, ako uopste nama ima pomoci!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Pa ja se bas nisam salio...
![]() Za taj novac ne moze da resi pitanje "akustike". Moze da napravi par nekih panela i da se moli da prostorija nije problematicna, a i za to su male sanse jer je uzasno nizak plafon. Drugo nisam siguran da li se covek zabunio ili je stvarno mislio da je "rezija" prostorija za usnimavanje... jer rece "da se snima (rezija), a mozda i za mix..." Pa sam svoj odgovor koncipirao sustinski onako kako jeste, ali u malo neobaveznijoj formi... ![]() Ako cemo da svedemo, mogao bi da glasi : "Za te pare tesko mozes ista srediti".
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() ![]() stavljeno na sticky! pozdrav bogi
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Ja mislim da za 500 eura i malo truda, moze da napravi mnogo prijatniji zvuk od onog koji mu je sada, ako nista drugo smanjice neke osnovne probleme. Nema idealne akusticke obrade, prema tome kreni sa 500 eura, uradi sta mozes za te pare, a onda nastavi kad ispadne sledeca povoljna prilika.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Preporucujem ti da pogledas DVD koje se zove Secrets of the pros, dao mi je da pogledam jedan prijatelj sa rumskog, na tom videu imas jako pristojno objanjenje akustike i problema koje mozes i sam da resis, videces i prostor cija je akusticka obrada kostala 800 dolara, a ciji je konacni rezultat jako dobar (kako kazu puno bolji od mnogih profi studija). Znaci moze se uz malo truda, nervira me mistifikacija tog problema u Srbiji!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Moderator
|
![]()
Naslov je stvarno ne-tendenciozan...
Quote:
Quote:
Quote:
800$ nije velika investicija ako je cilj, kako kazes, demistifikacija necega sto je po tvom misljenju mistifikovano bez preteranog razloga... neki od clanova sa ovog, konkretnog, foruma su ulozili daleko vise novca (ne racunajuci rad), da bi upravo demistifikovali neka pitanja i doveli ih na realniju poziciju... pri tom svoja iskustva dele sa drugima... ali primeti da sam rekao "svoja iskustva"... Ako nista drugo ... ja vise sprzim para na cigarete godisnje... ![]() Kad zavrsis, smiksaj neku pesmu u tom prostoru pa objavi javno rezultat.... ako to bude bilo super.... svi ce krenuti tvojim stopama... a ti se seti da nisi mnogo rizikovao ![]() Cak i da ne uspes, to ce biti edukativno za ovaj forum i celu ovu virtuelnu zajednicu. U suprotnom, ako samo nekriticki nesto pises, a nista ne proveravas u praksi (na svojoj kozi!), i tebi samom ce biti jasno da samo pomazes u sirenju, u najmanju ruku, neproverenih informacija. Nadam se da primecujes da net imamo svi... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Da nazalost net imamo svi!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Akusticka dorada mini studija u potkrovlju | geminni | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 04-07-2009 07:33 AM |
Akusticka adaptacija do 1000EUR | Miha Blaze | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 11-12-2008 06:32 PM |