Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-06-2003, 03:23 AM   #1
Jadran
Member

Jadran's Avatar

Default Problem sa semplovima

Molim vas dali neko moze da mi objasni kako da lojdovanu farbu u Korgu (Triron) sa akai diska pretvorim u program.Citao sam upustvo ali uvjek je nesto pogresno jer cim ugasim Tritona farba nestane.
Jadran is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2003, 11:40 AM   #2
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Akai -jevi semplovi/multisemplovi moraju da se konvertuju u program i da se sacuvaju......
Mozes da pokusas i sa softverom: Chicken Systems-Translator ako zelis da sempl programe iz AKAI-ja, EMU..... prebacis u Triton format. Ipak, ako koristis Triton LE, onda moras da imas i PC adapter za Smart Media kartu.

Inace, sve vezano za tvoj problem, pogledaj na ovoj adresi:
http://www.tapesh.com/cgi-bin/triton...al=&StartAt=29

Za konkretniji odgovor, moras mi reci koja verzija Tritona je u pitanju? Mozda zelis da ucitas Akai preko SCSI na LE......
Old 25-06-2003, 12:03 AM   #3
Jadran
Member

Jadran's Avatar

Imam Triton Musik Workstation/Sampler 61 Tipka.
Da ti malo bolje objasnim. Kada uzmem preko scsi-a neku akaievu boju onda hocu da je pretvorim u program i sacuvam ali tu nastaje problem. Kada konvertujem boju u program i sacuvam to sve je u redu. Ali kada ponovo upalim Tritona u banki E ta boja postoji mislim na naziv boje ali iz nje ni tona.Mora da nesto pogresno radim dok konvertujem boju u program.
Old 25-06-2003, 02:40 AM   #4
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

Ne znam koliko je pametno shto se mijesham jer nemam ama bash nikakvog iskustva sa klavijaturama, ali neshto mi nije jasno.

Ako ja dobro shvatam na AKAI cd-u imate semplove koji se kombinuju u program(e). E sad, program je ustvari samo informacija kako su odradjeni semplovi mapirani po klavijaturi.
Znaci snimanje programa ne mora da znaci i snimanje semplova.
Ja ovaj zakljucak izvacim iz toga da AKAI program kad izbacim u .sf2 format on je kompletam program sa semplovima a kad ga recimo prebacim u .exs on je razdvojen na .EXS instrument i na .wav semplove.

Mozda je tebi u Tritonu snimljen program ali posle gasenja on isprazni semplove iz memorije.

Opet ponavljam da nemam pojma o klavijaturama i kako one barataju semplovima/programima itd.

Evo sad gledam i recimo jedan EXS instrument-skinut sa AKAI-ja(sto je neka ekvivalencija programa/boje) zauzima 9kb a semplovi za njega 530kb.

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2003, 02:59 AM   #5
Jadran
Member

Jadran's Avatar

Default Triton

Korg ne uzima program informacije on samo uzme multi Wave Sample i rasporedi po klavijaturi tako da ja mogu odmah da ih sviram. Jedino sto mi ne polazi za rukom je da te Wave pretvorim u Triton Program tako da program ostaje sacuvan u klavijaturi.Sto objasnjava i upustvo u knjizi ali ipak nesto pogresno radim..
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules