|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#2 |
Super Moderator
|
![]()
Mala digresija
U cemu je razlika izmedju Nuenda i Cubase SX-a?
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Trebalo bi da Cubase SX bude najmocnija alatka u svetu muzicke produkcije, a Nuendo u domenu medijske produkcije. Ono sto sam video, ali ne i testirao, jeste da Nuendo u sebi prakticno sadrzi SX obogacen dodatnim opcijama poput veceg broja plug-ins za produkciju i postprodukciju 5.1, 6.1, 7.2 ili 10.2 zvuka za filmove, video igre..... dakle, nije skoncentrisan na ono sto nama treba. Ipak, mislio sam da su identicni "ispod haube", ali me je "uzdrmao" clanak na Cubase forumu koga obavezno treba procitati:
http://forum.cubase.net/forum/Forum2/HTML/046426.html
![]() |
#4 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Inace Nuendo 2 bi trebalo da bude mocna alatka, po tehnickim sepcifikacijama jaca cak i od SX-a ! Probao sam i Nuendo 1.5, 1.6 i kada se uporedi sa SX-om skoro da su identicni sem nesto malo boljeg izgleda SX-a i nesto vise funkcija za rad sa MIDI-jem (opet SX) ! Cinjenica je da je SX preuzeo engine od Nuenda (identicno se ponasaju, odlicno funkcionisu) ne znaci i da je losiji, kao i sto izrada Nuenda 2.0 pre SX 2.0 ne znaci da ce SX-u nesto faliti (cini mi se da ce opet imati zajednicki engine, SX nesto vise MIDI alatki, Nuendo multi-medijsku podrsku)! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
Da, mislim da prava polarizacija tek dolazi sa verzijama 2.0, dok neka daleka 3.0 i kod SX-a i Nuenda ima da zadrzi samo istovetnu arhitekturu audio engine-a. Mislim da je Steinberg krenuo tim putem, navikavajuci ljude da se opredele kupovinom softvera, time sto ce sebi postaviti pitanje: Sta sam ja? Producent i kompozitor ili radnik postprodukcije u nekom filskom/game studiju. Mislim da ce u buducnosti biti sve manje kompatibilni, jer pocinju da rade razlicite stvari (naravno, import/export uvek postoji). Nama ostaje da cekamo 2.0 SX-a, jer SX polako poprima oblike onog sto nama treba i nista vise od toga. Pre bih rekao da je to prednost a ne mana. Cak mislim da opcije slaganja video materijala u danasnjem SX-u, su zapravo, probni balon za buducu Nuendo arhitekturu i da ih nece biti u kasnijim verzijama SX-a.
![]() |
#6 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
Ne znam da ovim "VST" misli na verziju Cubase-a ili generalno na VST tehnologiju u poredjunju sa TDM-om recimo?
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Posto sam se skoro upisao, mozda je odgovor Boskovicu malo zakasnio...
Ono zbog cega svi ko zapete puske cekamo Nuendo 2.0 jeste njegova plug-in delay kompenzacija u celom rutingu. To znaci da ce vlasnici DSP kartica, konacno moci da stave svoje efekte na sub grupe i sendove. Takodje ovo vazi i za neke zahtevnije VST efekte tipa SIR i Waves Linear phase multiband, koji imaju veliku softversku latenciju. Ovaj problem je prvi resio Samplitude 7.0, a sada i Nuendo 2.0. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderator
|
![]()
Nikad nije kasno!
![]()
![]() |
#10 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
dakle, moguce je! latencije kompeziram pomocu programcica koji ih automatski racuna i stavlja u clipboard (sa negativnim predznakom). sadrzaj clipboarda se samo pasta u "delay" na kanalima u kojima su insertirani audovi pluginovi. latencije na sendovima kompeziram uadovim delay kompezatorom ili ih jednostavno ignoriram jer su u mom slucaju (4ms) necujne. hm, izgleda komplicirano, ali zaista nije ![]() ko sto je reka milton, sa nuendom 2.0 powercore, xtc i uad koristit ce se normano, ko svaki drugi plugin iako ja sumnjam da cu ja prec na nuendo (ili sx) jer me od njih hvata osip ![]() btw: samplitude ima integriran convolution reverb koji naravno radi bez kasnjenja (ko i sve ostalo) i mislim da za razliku od sira manipulira san 24 i 32 bitnim impulsima.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nuendo | Tolerancija | Audio Software | 19 | 08-02-2008 07:12 PM |