|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ne koristim Giga sampler, a Steinway je dat u tom formatu. Kad sam hteo da ga ucitam u Halion, ovaj se zakocio, izgubio zvuk. Kad sam hteo da ga kovertujem u drugi format Cd extract se poremetio i nestao u vidu magle po petnaesti put! Cini mi se da semplovi imaju bolji kvalitet od The Granda, pa sam ga zato i hteo koristiti. Sta da radim i gde da ga ucitam kao banku?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Pokusaj sa Halionom 2, ali unutar import-a izaberi opciju koja merge-uje (dolje u dnu) multipart giga fajlove ! Imaces konvertovan piano u Halion formatu, pa sviruckaj do mile volje !
@sandrob Postoji li razlika u zvuku kada se pomenuti ipak pusti u gigastudiu (meni sasvim ok zvuci u Halion2), odnosno da li je vrijedno instalacije Gigastudia? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Uradio sam tako na verziji 2.02, ali on opet gubi zvuk i to posle dva minuta svirke. Onda sam instalirao verziju 2.0 i to se isto dogodilo. Halion je 32-bitni, a EXSP24 je valjda 24-bitni, ali mi se cini da ovaj drugi stabilnije radi, medjutim ovaj opet ne podrzava giga format. Sve se vrti u krug....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
I meni se gubio zvuk na Halion-u 2.02,ali sam ga izbriso i instalirao ceo halion2 (komletan cd) i uradio zvanican update na 2.02 sa steinbergovog sajta i sad sve radi ko podmazano.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
ja san usporedjiva i siguran san da je to tako, zato i dalje koristim gigu samo radi 2 klavira i jednog rhodes-a, koji je nenadjebiv. btw: trebalo bi nakon konvertiranja u kontakt ili halion ponovo podesit sve layere, ali to je mukotrpan posao i ne virujen da bi dobili isti zvuk ko sto je original. btw 2: jednostavnije gigine zvukove (sa manje layera, bez note off, rezonancije i sl) kontakt i halion citaju bez problema.
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Konvertovao sam ga u EXSP24, hvaljeni sempler i ovaj je krenuo, a onda tuzno javio da mojih 512ddr rama nije dovoljno... Mislim da je taj Steinway, opasan klavir, tj disk. Moram uzeti jos jedan modul od 512, kad je bal...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ton magistar
|
![]()
bojim se da ti ni to nece bit dovoljno za konvertirat
![]()
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pa koliko memorije ti imas?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ton magistar
|
![]()
iman 2giga.
sjecan se da san sa 1giga prebaciva jedan od tih giginih klavira u halionov format i nije bilo dovoljno memorije, pa je trebalo negdje na pola posla restarat i dovrsit. dakle, bilo je moguce konvertirat ali ne odjednom.
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja imam samo tri slota i max 1.5 giga mogu da stavim! Valjda ce onda uspeti da to odradi? Ploca mi je MSI K7N420 pro, mozda je malo zastarela, ali izvanredno radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|