Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2003, 09:57 PM   #1
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default Problemi sa Steinway klavirom

Ne koristim Giga sampler, a Steinway je dat u tom formatu. Kad sam hteo da ga ucitam u Halion, ovaj se zakocio, izgubio zvuk. Kad sam hteo da ga kovertujem u drugi format Cd extract se poremetio i nestao u vidu magle po petnaesti put! Cini mi se da semplovi imaju bolji kvalitet od The Granda, pa sam ga zato i hteo koristiti. Sta da radim i gde da ga ucitam kao banku?
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2003, 11:07 PM   #2
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Pokusaj sa Halionom 2, ali unutar import-a izaberi opciju koja merge-uje (dolje u dnu) multipart giga fajlove ! Imaces konvertovan piano u Halion formatu, pa sviruckaj do mile volje !

@sandrob

Postoji li razlika u zvuku kada se pomenuti ipak pusti u gigastudiu (meni sasvim ok zvuci u Halion2), odnosno da li je vrijedno instalacije Gigastudia?

diviner is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2003, 03:49 PM   #3
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Uradio sam tako na verziji 2.02, ali on opet gubi zvuk i to posle dva minuta svirke. Onda sam instalirao verziju 2.0 i to se isto dogodilo. Halion je 32-bitni, a EXSP24 je valjda 24-bitni, ali mi se cini da ovaj drugi stabilnije radi, medjutim ovaj opet ne podrzava giga format. Sve se vrti u krug....
Old 13-11-2003, 08:09 PM   #4
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

I meni se gubio zvuk na Halion-u 2.02,ali sam ga izbriso i instalirao ceo halion2 (komletan cd) i uradio zvanican update na 2.02 sa steinbergovog sajta i sad sve radi ko podmazano.
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2003, 09:34 PM   #5
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj
I meni se gubio zvuk na Halion-u 2.02,ali sam ga izbriso i instalirao ceo halion2 (komletan cd) i uradio zvanican update na 2.02 sa steinbergovog sajta i sad sve radi ko podmazano.
jos uvik nijedan sampler nemoze zaminit gigu. neznan u cemu je problem, jer svi vec sviraju direktno sa diska i imaju neogranicen broj lajera, ali kad konvertiras neki gigin klavir u kontakt ili halion razjebe mu se cili zvuk.
ja san usporedjiva i siguran san da je to tako, zato i dalje koristim gigu samo radi 2 klavira i jednog rhodes-a, koji je nenadjebiv.

btw: trebalo bi nakon konvertiranja u kontakt ili halion ponovo podesit sve layere, ali to je mukotrpan posao i ne virujen da bi dobili isti zvuk ko sto je original.

btw 2: jednostavnije gigine zvukove (sa manje layera, bez note off, rezonancije i sl) kontakt i halion citaju bez problema.
Old 14-11-2003, 01:22 AM   #6
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Konvertovao sam ga u EXSP24, hvaljeni sempler i ovaj je krenuo, a onda tuzno javio da mojih 512ddr rama nije dovoljno... Mislim da je taj Steinway, opasan klavir, tj disk. Moram uzeti jos jedan modul od 512, kad je bal...
Old 14-11-2003, 05:56 AM   #7
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

bojim se da ti ni to nece bit dovoljno za konvertirat
Old 14-11-2003, 03:05 PM   #8
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Pa koliko memorije ti imas?
Old 14-11-2003, 04:51 PM   #9
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

iman 2giga.
sjecan se da san sa 1giga prebaciva jedan od tih giginih klavira u halionov format i nije bilo dovoljno memorije, pa je trebalo negdje na pola posla restarat i dovrsit.
dakle, bilo je moguce konvertirat ali ne odjednom.
Old 14-11-2003, 05:33 PM   #10
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Ja imam samo tri slota i max 1.5 giga mogu da stavim! Valjda ce onda uspeti da to odradi? Ploca mi je MSI K7N420 pro, mozda je malo zastarela, ali izvanredno radi.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules