|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Cao ,prvi put sam na forumu i ovo je moj prvi post
![]() sta mislite o navedenim monitorima? Produciram bass heavy muziku ,nesto slicno kao house, dubstep, trap, dnb i tako dalje..Definitivno sam suzio izbor izmedju eve sc 207 i adam a7x ,ali kolko sam uspeo da nadjem informacije na netu ,ljudima vise lezu eve sc 207-ice ,a jos su pritom malo i jeftinije.Zvucna bi bila scarlett 2i2 2nd generation, a sluske ath m50x.Soba mi je oko 12 m2 odprilike ,bez ikakve akustike (tj. imam neki piramidalni zuti sundjer pa ako bude trebalo uslikacu ga da vidite) + toliko se cuje preko ,da cujem bebu kako place komsinici po ceo dan pa se malo plasim zbog potencijalne buke ![]() Hvala svima na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
pozdrav, dobrodoso na forum...
i jedni i drugi monitori su itekako kvalitetni, za pitanje sta mislimo - mislimo da je najbolje ako si u prilici da odes do radnje/showrooma i da poslusas oba pa da sam odlucis... poneses svoj neki mix i preslusas uporedis, i oni na kojima se cuje vise gresaka njih pazari... ako nisi u prilici da ih cujes - kupuj one koje si u prilici da cujes ![]() druga stvar vrlo bitnija je sto, imaces vrlo malu sobu, a vrlo jake monitore... maybe overkill? sto se tice buke i pregradjivanja i azmafona, sori sto ti rusim kulu od peska, nece tu azmafon pomoci ako si mislio udri azmafon tamo kod njih udri kod mene udri knauf i cao... tu "buku" koja ce smetati porodici cine uglavnom nize frekvencije koje nije tako lako obuzdati, pogotovo u tako malom prostoru (ima dosta tema na forumu o tome procackaj procitaj). Ti monitori (kao i vecina ozb studijskih monitora) prosviraju i pokazu svoje prave boje tek u tretiranim sobama sa kontrolisanom akustikom pa tek tad mozemo doneti sud koji su bolji. Sori ako deluje ostro, ali nisi ni prvi ni poslednji koji dodje na forum i postavi brzo pitanje a odgovor je itekako specifican... to je ko da nas pitas dal da kupim trkacki auto, mclaren ili porsche, ocu sto brze da vozim - prijatelju, sta god da kupis brzo ces da vozis, ali u sredini gde si i po nasim putevima nigde neces drasticno brzo da stignes ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
pozdrav blaster,hvala na obrazlozenom odg.
![]() za monitore mislim da mi je jasno,to sam definitivno znao i bez da pitam ali dobro nema veze ![]() ![]() ![]() Last edited by Eyezblur; 03-01-2018 at 03:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
A kad su zvučni valovi neandertalski neodgojeni oduvijek, i ne žele promjeniti svoju prirodu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
nisam siguran da te kapiram,ali kontam da ce neko dati malo adekvatniji odgovor
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ma cista fizika, zvucni valovi niskih frekvencija su jednostavno preveliki da bi ih se zaustavilo malim stvarima, zato je to “neandertalski neodgojena” sila prirode
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
ne pokusavam ja da ih zaustavim,pokusavam da ih umanjim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Rešenje je da zaboraviš na zvučnu izolaciju, koliko-toliko središ prostor tako da tebi zvuči OK (smiriš stojeće talase, refleksije i ostalo) i naučiš da radiš na maloj snazi da te komšije ne bi mrzele. Naravno, postoji i mogućnost da veruješ „onima sa neta“ koji kažu da su izolaciju rešili azmafonom, kamenom vunom i knaufom, ali onda treba da ih pozoveš i da se dogovoriš s njima da je i tebi reše isto tako. Pa tek ako rezultat bude dobar da im platiš, što da ne. To je svakako bolja varijanta nego da im veruješ naslepo, ulažeš pare, smanjuješ komšijama sobu za 12 cm i slično. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 04-01-2018 at 02:56 PM. Reason: slova |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Zvučna izolacija je bure bez dna. Možeš ući u najsvetskiji studio i verovatno će ti reći da tu negde fali još jedan mali panel...
![]() Neka to bude priča koja će sama sebe da zaradi. Skup je to sport ako se radi kako treba...Ali onda i pruža! Ako radiš dobro i imaš posla - imaćeš i izolaciju... A do tada, to što kaže Awacs navikni da radiš tiše, izbor slušalica M50 je fenomenalan, ja ih evo 6-7 godina urnišem i prezadovoljan sam! A lovu uloži u bolji mikrofon ako imaš snimanje vokala...itd. ![]()
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav vaso,hvala na odvojenom vremenu za odgovor
![]() Ovo mi se svidja ,citiram : "Azmafon i kamena vuna će u najbolju ruku napraviti da malo tiše čuješ bebu koja plače, a da komšija malo tiše čuje doboš i vokal."Meni ovo zvuci kao jedina solucija,ili da bi trebalo da zaboravim na zvucnu izolaciju i studijske monitore, da nabavim sluske i da na njima samo radim (sto se ne preporucuje bas).Sta mi je ciniti onda? Definitivno bih mogao da smirim stojece talase ,refleksije i ostalo ,al opet to je akustiski samo ,meni treba bas zvucna prvo.(Btw,stojece talase i ostalo nemam instrumenata da merim u sobi nit znam kako se to radi).Kupovati monitore ili ne? raditi na sluskama samo ,pa master slati drugima da mi rade? Ali ja bas zelim da radim sve sam ,u tome mi i jeste čar produciranja... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvucna izolacija | Baltazare | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 01-06-2011 08:38 AM |
Podna zvucna izolacija! | Mirzoni_zgb | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 21-09-2010 09:08 AM |
Zvucna izolacija | stormwatch | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 09-12-2009 10:06 AM |
Karatavan i zvucna izolacija | vly | Dizajn i konstrukcija studija | 11 | 04-03-2008 10:53 PM |
Zvucna izolacija vrata | Nocni | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 24-08-2005 02:29 PM |