Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-05-2017, 09:18 AM   #1
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Pun dzep prazna glava

Vec neko vreme razmishljam da napishem ovakvu temu i cujem vashe mishljenje po pitanju ovoga.E pa ovako ja kapiram shta je marketing i da je on pola proizvoda ali da ja platim da bi dobio vishe folowersa ili lajkova e pa to je sprdacina.Razumem kako funkcionishe cela prica platish da bi ti se song nashao u nekoj grupi koja je brzebolje dostupna slushaocima ali da platim da bi me ljudi pratili e to je vec bedak.Ako ne platish track ti ostane u nekoj subgrupi do koje stizesh jedva(onaj koji slusha ce pronaci,mozda).

Drugo gotovi rackovi sa(templatovi) pa to je sad mnogo lakshe ranije si morao da ucish i da slushash i gledash dok ti oci ne pobele da bi reshio konflikt frekvencija koje se poklapaju.Ali zato sad dovoljno je da odesh na zenhizer i pokupujesh komlet lanaca sa vec unapred pripremljenim instrumentima studijski obradjenim.Neznash da svirash ma ni to ne predstavlja problem ima da se kupi takodje rack sa gotovim melodijama naravno moras da znash da citash dali je melodija iz C ili F(ko nezna da cita moze da pozove komshiju).Efekti takodje sve gotovo i spremno samo pripremi karticu i sve cemo da sredimo.
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2017, 08:57 PM   #2
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Trudim se da ne primjecujem. Nemam drustvene mreze pa mi nije ni tesko...

Dodje mi da uzmem i neki stari mobilni. Dakle ne smartphone vec old skul telefon.
Old 16-05-2017, 11:14 PM   #3
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Post Re: Pun dzep prazna glava

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Trudim se da ne primjecujem. Nemam drustvene mreze pa mi nije ni tesko...

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Dodje mi da uzmem i neki stari mobilni. Dakle ne smartphone vec old skul telefon.
Nokia Asha 210, evo vec 4 godine, qwerty, baterija 4-5 dana, sada mozda odem na neki matoriji Blackberry.

Dok u ovom prvom oko mreza, pokusati da se probijes/cujes bez njih je prakticno nemoguca misija (mozda i cena koju moram da platim na konto tvrdoglavosti i zelje da sacuvam mentalnu higijenu), za ovo drugo, nece me videti smartphone sigurno jos dugi niz godina.

Elem da se vratim na Banetov komentar:

Ovo prvo oko placanja za lajkove i slicno ne bih ni komentarisao na forumu, ko sto i znamo, masinerija radi 24h, sve za novac . Bljutavo, nisko, neko i zivi od toga, mene vise i ne dotice toliko .

Quote:
Originally Posted by spartakus View Post
Drugo gotovi rackovi sa(templatovi) pa to je sad mnogo lakshe ranije si morao da ucish i da slushash i gledash dok ti oci ne pobele da bi reshio konflikt frekvencija koje se poklapaju.Ali zato sad dovoljno je da odesh na zenhizer i pokupujesh komlet lanaca sa vec unapred pripremljenim instrumentima studijski obradjenim.Neznash da svirash ma ni to ne predstavlja problem ima da se kupi takodje rack sa gotovim melodijama naravno moras da znash da citash dali je melodija iz C ili F(ko nezna da cita moze da pozove komshiju).Efekti takodje sve gotovo i spremno samo pripremi karticu i sve cemo da sredimo.
Licno sam skinuo 2-3 drum reck-a za Ableton pre godinu, godinu i po da vidim sta oni rade sto ja ne radim i obrnuto . Kljuc je u semplovima koje koriste, realno nista sto i napredniji user ne moze da postigne, ali uz malo (slatkog) mucenja, slusanja i probanja. Opet za ozbiljno koriscenje mi je odbojan takav vid gotovog materijala. Ipak su moji homemade drum rack-ovi i razni preseti meni blizi

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2017, 11:27 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Pun dzep prazna glava

...Čekam da Arthur oplete po meni, iako nisam autor ovog posta...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2017, 01:13 AM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by spartakus View Post
OK, ali to se zove tehnološki napredak. Mislim, izmislili ljudi kompjuter, pa što da ne izmisle i sve što taj kompjuter može da uradi. Pre trideset godina su bubnjari pizdeli što su gubili vreme vežbajući bubanj uz metronom pa dočekali da „klinci bez sluha i ritma“ stiskaju neke dugmiće i imaju tačniji ritam od onog koji su oni vežbali celog života. Cela jedna grana muzike, baš ona kojom se ti baviš, nastala je na toj priči. I ima tu ljudi koji su pokazali da i u takvoj, donekle dehumanizovanoj, muzici postoji kreativnost i da muzika nije samo ono što se svira rukama. Uzgred budi rečeno, i danas postoji bubnjar kao zanimanje.

Ne kapiram u čemu tačno vidiš problem sa postojanjem baza podataka kao što je Zenhiser. To što neko kupi „producirane“ zvukove, lupove i fraze uopšte ne znači da će zaraditi ikakvu slavu (a kamoli pare) od te kupovine. Ako i zaradi, zaradiće tek kad napravi nešto što je dovoljno drugačije da iskoči iz gomile konfekcijske muzike napravljene istim alatom od istog materijala. A postoji i ta stavka oko marketinga, al jebiga, ona je prirodna u pop muzici. Legenda kaže da je Brajan Epštajn otkupio 10K kopija prvog singla Bitlsa da bi ga bustovao na top listama.

Pozdrav,

Vasa
Old 17-05-2017, 06:47 AM   #6
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Već dvadesetak godina kompjuter je prvak sveta u šahu, a oblasti u kojima je čovek nepotreban postaju sve brojnije kako vreme prolazi. Neko će se prisetiti ludističkog pokreta, a ja više volim da se setim one pesme Sedmorice mladih: "U dvehiljaditoj godini svi ćemo biti gospodini, ješćemo bombone i čokolade, a roboti će da rade".
Old 17-05-2017, 08:01 AM   #7
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Attached Images

silicon science is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2017, 10:47 AM   #8
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Pokrenuo sam temu besan,besan na coveka koji je upao umesto mene na novo radno mesto.Posle par dana kaze mi njegova sveca pa on se cimao isho lepio plakate nagovarao ljude da glasaju.Ja se iskljucujem moze brisanje teme unapred se izvinjavam clanovima.
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2017, 11:12 AM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Potpuno te razumem, ali proći će i njihovo. Čuvaj zdravlje, pre svega mentalno.

Pozdrav,

Vasa
Old 17-05-2017, 11:49 AM   #10
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
proći će i njihovo
To je pesma iz 1998.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules