|
DIY - Uradi sam Ovde mozete postaviti ideje svojih shema, sklopova, gotovih resenja i drugih radinosti u oblasti audia... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozz drugari, pazario sam mikser Yamaha-u EMX 5000-20, 2 X 500W, ali radjena za americko trziste, sto podrazumeva da radi na 110V. Uz nju sam dobio trafo ( adapter) od 1000W, !! E, moje pitanje je , dali je dovoljno jak ovaj adapter ( trafo), da zadovolji potrebe miksera, obzitom da je snaga miksera 2 X 500W, i ako nije koji i kakav bi adapter bio odgovarajuci !!?? Jos jedno podpitanje, ovaj trafo nema uzemljenje vec samo dva pola ( nulu/plava i fazu/braon), pa me interesuje dali bi bio problem da direktno spojim masu ( zutu) iz suko uticnice na masu miksera ( mikser ima klasican tropolni ulaz za struju, plava, braon, zuta), da bih ipak imao uzemljenje na mikseru !! Unapred hvala na brzim odgovorima !!! HITNO !!!! Mislim da sam na dobrom mestu postavio pitanja, ako ne, molim administratora da premesti na odgovarajue mesto !!!
Last edited by Framus; 01-05-2017 at 02:54 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Koliko ja znam to su mixete 2x500 W tako da bi trebalo bit dovoljno, ali pogledaj na stražnjoj strani, obično bude pločica koja kaže kolika je snaga električne energije koju uređaj vuče. U manualu piše da je power consuption 400W tako da ti je taj adapter i više nego dovoljan
https://www.manualslib.com/manual/85...page=30#manual Ne spajaj uzemljenje iz šuka na mixetu, uzemljenje je riješeno preko primara trafa koji ide na mrežu, (pretpostavljam da taj dio ima tri žice) tako da ti je mixeta odvojena galvanski od mreže svakako Last edited by sira; 01-05-2017 at 12:59 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Hvala puno na brzom odgovoru !!!!!!! Kakvo je tvoje misljenje o ovom drugom pitanju u vezi uzemljenja !??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
pa eto napisao sam ga u editu, ja ne bi spajao posebno uzemljenje jer je vjerovatno rješeno na primaru trafa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Izvini, kasnije mi je stigao ovaj odgovor u vezi uzemljenja !!! Nije uzemljenje 'vezano' onako kako si objasnio, naime na trafou posroje prokljucci za 220V ( faza i nula ulaz u trafo) i 110V (faza i nula izlaz iz trafoa) samo sa dva pola !!! Evo slike trafoa !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ako nema slucajno ne mozes da otvoris sliku, ovo je adresa https://photos.google.com/photo/AF1Q..._jUBvCBuPSm3EY
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
ne rade ti link ni slika
![]() Al iskreno, ne bi vukao uzemljenje čak i ako je ovako ko šta kažeš, jer ono je često uzrok bruma, a ovdje je moguć još više jer je sklop napravljen da radi na 120V 60 hz, a naš napon je 220 50hz, tako da taj trafo vjerovatno radi i fazno prilagođenje |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Nemam ja nacelno nikakvih problema, i smislu bruma, zujanja, bilo kakvih smetnji kada sistem ovako radi, ali prosto me interesuje dali je izvodljivo i dali je uopste potrebno uraditi uzemljenje, normalno, pre svega zbog sigurnosti, jel svi znamo cemu uzemljenje sluzi !!!!?? Na slici je izgled trafoa ( adaptera), a ne znam sto link ne funkcionise !!??https://photos.google.com/photo/AF1Q..._jUBvCBuPSm3EY, ili mi posalji br. telefona pa da ti posaljem sliku na MMS !!! Pozz i hvala na ovim odgovorima !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Ajmo drugari, imali jos majstora i strucnjaka koji bi mi dali dobar savet u vezi ovog mog pitanja !!!!!????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mixeta Yamaha EMX 5000,20 kanala | elmirh | Kupujem/trazim | 0 | 14-06-2014 03:07 PM |
Adapter za 110V | Solozabal | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 28-04-2011 11:23 AM |