|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav dobri ljudi,
Koji DAW & Plugins instalirati na OS X El Capitan, da radi stabilno? Imao sam malu pauzu od par godina, pre toga sam radio u Cubase 5ici. Inace sta je nabolje instalirati od plugin-ova da se sto pre moze raditi? Mislio sam da skinem NI Komplete. Konkretno radio bih hip hop bitove, iz hobija, a posto sam na Mac-u nemam nikakvog iskustva na toj strani, a ne bih da dizem dual boot win pa da opet nastavim u C5. Svako dobro, Milos |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Koliko sam ja upućen, El Capitan i "skidanje" koje spominješ ne ide zajedno nikako. Vrati OS na jednu verziju pre.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Da, mislio sam sa pijace da poskidam samo ono najosnovnije za neki setup, a Komplete mi deluje kao all in one resenje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
hoce covek da ti kaze da se vratis na jedan os ranije , zato sto el kapitan nije skroz komptabilan sa plaginovima i uopste muzickim softverom ... na kraju izgleda da i mac postaje "apotekar" sto bi rekao slowstar
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Sto se tiche vst sa pijace imash sve ama bash sve kao i za win.Gotovo da svi pluginsi rade i na jednom i na drugom systemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
pijačna verzija pro toolsa nije toliko nova da može na el capitan. isto važi za mnoge druge slučajeve. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Radi se o tome da radim aplikacije za iOS, tako da se brzo update-ujem na novu verziju cim se pojavi. Nikako da prelomim da opet radim bitove iz uzivanja, s tim da me brine instaliranje software-a, sa pijace. Koristio sam Cubase otprilike 8 godina, sad ne znam za koji DAW da se odlucim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Imaš sav softver i na najnovijem sistemu MacOs Sierra. Ableton Live ti je softver koji koristi dosta muzičara i dobar je za pravljenje loopova, beatova ili šta već želiš. Logic je sekvencer tipa Cubasea, dobar je za midi i audio mixanje. Tebi trebaju još banke hiphop semplova, što ima da se nadje svuda, i možeš da počneš.
Ako mene pitaš, otvori se malo i uzmi neki kontroler tipa NI Maschine ili Ableton Push.Uz to ćeš dobiti legalan softver, a vjeruj mi i proces pravljenja muzike će ti biti višestruko zabavniji i lakši. Sretno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Jel na yosemite radi sve osim pt?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Instalirao sam Studio One 3 i krenuo redom popularnije instrumente. Za sad nikakav problem na Sierri.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cijene VST Plugins | alfom | Pricaonica | 0 | 21-10-2013 05:08 PM |
BBE Plugins - AU :) Jej! | MUzzY | Audio Software | 0 | 30-10-2010 10:45 PM |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
Uad 1 plugins? | djole970 | DSP forum | 10 | 28-01-2005 12:19 PM |