|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Hteo bih da pazarim neki netbook/tablet koji bih koristio povremeno za multitrack usnimavanje sa X32 preko USB kabla.
Razmišljao sam o Lenovo Miix 300 pa jel ima neko predstavu da li bi to funkcionisalo kako treba i ako ne, šta bi bio neki minimum za usnimavanje? Ima 1.86GHz quad-core (Intel Atom) i 2GB RAM. Zvuči "malo", ali, pošto mi treba samo "upis" a ne obrada zvuka, možda bi i bilo izvodljivo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
ne vidim što ne bi, i dalje je mnogo jači od mašina na kojima onomad mixasmo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Pa nisam bio baš najsigurniji da li je 2GB RAM dovoljno za neometano usnimavanje ~16 kanala - kapiram da bi u teoriji sve trebalo da zavisi od brzine HDDa, ali opet, praksa je nešto sasvim drugo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
i ja sam u potrazi za necim slicnim, mozes da pogledas na ovom sajtu http://techtablets.com/ , a i na benchmark.rs forumu treba da ima upucenih sta ima najbolji odnos cena kvalitet
![]() |
#5 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Radio sam par godina sa Intel c2d, 2 gb ram, winXP i Nuendo 3. Čak i danas čuvam taj hard setovan samo sa XP i Nuendetom, jer je zaista taj set-up za usnimavanje "rock solid"...! Nikad nije pukao, ni dropić, ni kvrcić, ni mrvicu problema a radio sam live svirke sa usnimavanjem po kanalima (16kom)....!
![]() |
![]() |
#7 | |
MAO
|
![]() Quote:
@Wlademeer i više nego dovoljno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Onda smo rešili problem - probaću da nadjem model sa 64GB čisto da imam "komfora", mada... Mono kanal po satu uzima oko 350MB, nije to ni neki "obiman" materijal.
Sada me kopka dalje - snimanje na eksterni USB3.0 HDD koji je na laptopu, da li bi to bilo stabilno rešenje? I živo me zanima kako bi se microSD tu ponašao. Za klasu 10 deklarisana brzina je 10MB/s, a ako gugl ne laže onda bi bilo moguće snimiti bez problema i 30 kanala i to 24-bit 48kHz! ![]() Ako sve ovo može i u praksi prosto me tuga uhvati šta se nekad sve radilo ne bi li se snimio audio zapis ![]() Last edited by wladymeer; 19-11-2016 at 12:55 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||||||||||||||||||||||
Moderator
|
![]()
Sad gledam Zonu B, to mi je sat i 58 - tejk na 14 kanala... 13 i po giga...
Ugrubo računaj da je sat na 24/48 MONO ~ oko pe'sto mega. Dakle sat svirke na 16 kanala 24bit/48khz ti je oko 7 i po' - 8 giga... ! Realno nema potrebe ni za tim externim hardom... Sa 64gb imaš lufta ola'la... Ako je samo za to, pa nakon snimanja prebaciš na radnu ma'šinu! Evo tabele... Mono Formula: Bits per sample x samples per second = bits per second / 8 = Bytes per second x 60 seconds = Bytes per minute x 60 minutes = Bytes per hour of mono.
Eto, skoro da sam ubo... ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Ma o eksternom hardu razmišljam jer imam jedan USB3.0 pa taman da imam jedno prebacivanje manje u celom procesu ukoliko je realno
![]() A i generalno, SSD se u tom slučaju manje "troši" sa brojem upisa što zbog malog formata nije baš skroz zanemarljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje bass gitara + gitara + backing track istovremeno. | CharlieRHCP | Computer Hardware | 4 | 13-12-2010 01:00 PM |
Multi-Batch? | Igor | Audio Software | 9 | 25-09-2010 02:46 PM |
How to Extract Kicks Cleanly from Multi-track Loops | Mika Technika | Produkcija Elektronske Muzike | 0 | 30-06-2010 04:36 PM |
Multi Asio? | Arthur | Audio Software | 9 | 01-12-2006 06:38 PM |