Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-08-2012, 11:03 AM   #1
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default 60s soul sound sa Uadom

http://www.uaudio.com/blog/producers...r-steve-levine

ima i primera na sc.. trenutno sam na nekom palmu i mnogo mi dobro zvuchi.. mada ja sa tim plugovima retko idem u ovakve ekstreme
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2012, 12:40 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: 60s soul sound sa Uadom

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
http://www.uaudio.com/blog/producers...r-steve-levine

ima i primera na sc.. trenutno sam na nekom palmu i mnogo mi dobro zvuchi.. mada ja sa tim plugovima retko idem u ovakve ekstreme
e de si ?? nema te...vec sam se zabrinuo !!

Da, ovo je odlicno - danas SVE moze !! ALI (veliko ali) dobro su ljudi odsvirali (autenticno za tu eru) i odpevali !!!

Odcepi - sve u crveno ..da puca !!!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2012, 08:18 PM   #3
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

tu sam ja, nema brige.. neshto radim pa sam zauzet, a pokushavam da se distanciram od neta jer sam skontao da mi zeshce utiche na kreativnost..

to za odlichnu svirku sam i hteo da napishem, ali nisam imao snage da se *bem sa palmom iz 2000te..

odlichno zvuchi i plugovi odlichno rade posao, moracu da probam da se igram da idem malo daljesa njima nego inache.. svega par puta sam uleteo u ovakvu saturaciju i a800 i 1176 su podneli ovo mnoogo bolje nego wavesov apex i cla76.. mada ajd da kazemo da je apex vishe master tape pa ne bi trebalo da se poredi sa a800..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2012, 06:06 PM   #4
milos
Pro Member

milos's Avatar

http://soundcloud.com/garth_knight
80's sound sa freeware pluginovima
milos is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2016, 02:35 PM   #5
komil
Member

Ne bih da nešto budem negativan ali...
ovo zaista ne zvuči dobro. Oseća se neki pravac toka misli u tom stilu, ali sve je u najmanju ruku karikatura i prosto zvuči loše. Na prvo slušanje zvuči kao da je neko shvatio da za zvuk 60-ih sve treba skršiti u lo-fi
Distorzija koja je dodata je em preterana me ne zvuči sjajno, to je valda Studer plugin. Imam i sam uad 2 sa tim plagovima i odlični su, nisam stvarno mrzitelj toga.
komil is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2016, 02:48 PM   #6
LA-2A
Member

LA-2A's Avatar

Quote:
Originally Posted by komil View Post
Ne bih da nešto budem negativan ali...
ovo zaista ne zvuči dobro. Oseća se neki pravac toka misli u tom stilu, ali sve je u najmanju ruku karikatura i prosto zvuči loše. Na prvo slušanje zvuči kao da je neko shvatio da za zvuk 60-ih sve treba skršiti u lo-fi
Distorzija koja je dodata je em preterana me ne zvuči sjajno, to je valda Studer plugin. Imam i sam uad 2 sa tim plagovima i odlični su, nisam stvarno mrzitelj toga.
ma to tako treba
LA-2A is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2016, 05:33 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by komil View Post
sve je u najmanju ruku karikatura
Baš tako U nekom trenutku mi je prošlo kroz glavu da je ceo koncept maltene rasistički: „Crnci su džiberi koji ne umeju da podese nivoe za usnimavanje.” Užas. Plus onaj bas koji je za oktavu dublji od zvuka iz tog godišta. Žali bože onih ljudi koji su svirali i pevali na snimku (to je jedino što valja). U odnosu na ovo, onaj snimak The Supremes koji su postavili kao ilustraciju epohe zvuči kao da je sniman sa ultrahajtekdeluks konverterima, pa onda mesec dana poliran i miksan u 24/192 rezoluciji.

Nemam ništa protiv distorzije, zloupotrebe sprava i preterivanja, ali imam mnogo protiv prodavanja muda za bubrege.

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules