Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-12-2015, 08:27 AM   #1
obicni user
Member

Default DJ Softver

Molim nekog ko ima iskustva sa softverima tipa VDJ, Traktor, Serato i sl. Naime interesira me realan odnos cijena-dobiveno, razlike ako ih ima a i kompatibilnost sa konzolama koje nisu rađene striktno za određeni soft.
obicni user is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2015, 09:20 AM   #2
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Re: DJ Softver

Moja preporuka ti je ableton,pogledaj na youtubu par clipova uostalom i traktor moze da ti posluzi.Ima jedan mali softver zove se deckadance firme Image line jako interesantan lako se pocne i nije toliko slozen zvucna slushalice zvucnici i moze da pocne mixanje.Svi navedeni programi podrzavaju gotovo svaki midi device koji posedujesh..Po mom mishljenju Ableton je najbolji..nadam se da sam makar malo pomogao..pozzz
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2015, 09:40 AM   #3
obicni user
Member

Za ovaj Deckadance... nisam ni cuo. Vjerojatno ima jos tih softvera. A sti se tice abletona, ja sam mislio da je to daw. Nisam nikad ni gledao kako to radi. Moze li se to koristiti i samo kao kpnzola za pustanje glazbe. Hm. Ak sam razumljiv. No svakako hvala.
Old 01-01-2016, 09:47 PM   #4
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

jos jedan glas za deckadance ... ukoliko nemas serato i ostale "zezancije" cita im time kodove a tvoja zvucna karta je enkoder dekoder naravno karta da ti bude u stilu maya 44 usb veliki plus sto je prvi softver koji je podrzao vst/vstI + midi fajlove + upotrebljivi interni efekti + 8 sampler slotova po deku ... skoro pa mozes da isteras live set sa njim , i lepa forica sto mozes da ga poteras i kao VstI u svom sekvenceru

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2016, 08:27 AM   #5
obicni user
Member

Malo sam isprobavao sto trial sto verzije s placa.. Doduse bez kontrolera i citajuci manuele manje vise sve je to isto sem nekih caki koje ce nekome trebati a nekome i ne. E da. Nije to za mene vec za malog. Msm da ce cifra prevagnuti buduci da neprofesionalno gledajuci nema drasticnih razlika sem potrosnje resursa donekle. No i to mozda nije toliko u oriđiđi verzijama. No kad smo kod ovog interesira me sljedece.
Naime cesto pustamo mjuzu s kompa na kakim rođendanima, festama. Obicno je tu winamp sa auto-svirajucom plejlistom u koju se odvuku pjesme pa onda prelazi krosfejd. No problem je razlicita glasnoca kao i mjesta na pocetku i kraju pjesme koji su u biti tisina ali su u sklopu mp3ce te ih ne pokriva vrijeme u auto crosfade-u. Vidio sam da to ima VDJ rijeseno. E pitanje ima li koji jednostavni programcic koji bi rijesio niveliranje razlicitih jacina pjesama i krosfejd uzimajuci u obzir onaj silent na pocetku i kraju.
Uh sto sam naporan
Old 12-01-2016, 09:27 AM   #6
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

stari dobri mp3gain

Old 12-01-2016, 09:41 AM   #7
obicni user
Member

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
stari dobri mp3gain
Ako sam svatio gugl to je nest poput nekog konvertera pa treba svaki fajl,ajmo reci, " konvertirati...ili radi Ako radi tako jel brz ili ce mi trebati sto godina da sredim repertoar od 200tinjak pjesama. I jel to free ili samo na placu..
Thnx alavuk

Evo da editiram:
Skinuo i radi. Doduse treba malo vremena ali imam ga.
E sad postoji li nesto sto bi na slican nacin skratilo audio traku na nacin na izreze pocetak i kraj gdje nema zvuka
Svakako hvala jos jednom

Last edited by obicni user; 12-01-2016 at 03:07 PM.
Old 12-01-2016, 03:37 PM   #8
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

https://www.dbpoweramp.com/dmc.htm

Old 12-01-2016, 03:38 PM   #9
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

p.s. samo u dsp effects treba namestiti na trim silence i output da bude isti kao input folder i slow conversion da bude sto ok .

Old 15-03-2016, 01:01 PM   #10
obicni user
Member

Kad neko nema pojma a jos zna vise od drugih onda obicno nađe probleme. Pa tako i ja dobio molbu da nasnimim muziku na cd. Molba je da bude kompilacija onako malo miksana tj krosfejd. E sad imam par pitanja...
Da li snimanje pjejliste u virtual dj sa ukljucenim automiksom snima onako kao sto se cuje ili pjesmu po pjesmu odvojeno.
Drugo..da li kod kreiranje cd-a audio u neru budu sve pjesme iste glasnoce ako su prije tretirane u mp3 geinu.. I trece ako nista od toga da li DAW exportira audio iste kvalitete kao sto je importirani ako se nista ne podesava..sem jacine pojedinih pjesama .
Uf sto sam zbrljavio
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules