Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-01-2016, 02:44 PM   #1
TOSHO
Member

TOSHO's Avatar

Default Oktava mikrofoni

Imam mikrofon se 5600 mk2. Nije da nisam zadovoljan s njima ali èesto moram rezati visoke i od toga se doslovno ježim. Zbog toga odluèih uzeti neki "tamniji" mikrofon s kojim æe biti manje borbe sa sibilantima i naglašenim visokim frekv. Oktava MK 319 mi izgleda odlièna kontra se 5600.
Prouèio sam sve forume na svim jezicima i neki ljudi se kunu u Oktavu 319, sa modom i bez moda, a neki se kunu u Oktavu mk 105 bez moda.
Oktava 105/319 mi treba za snimanje vokala ( naravno) ali i tambura/gitara tj žièanih instrumenata.
Od preampa koristim SPL gainstation 1, focusrite voicemaster pro i presonus sa kartice (firestudio).
Pitanje glasi:
Koju Oktavu da uzmem svjetliju MK 105 ili tamniju MK 319? Da li je tko probao ( znam da je ) obje i usporedio ih ?

Unaprijed zahvalan
Old 08-01-2016, 09:56 PM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Oktava mikrofoni

Quote:
Originally Posted by TOSHO View Post
Imam mikrofon se 5600 mk2. Nije da nisam zadovoljan s njima ali èesto moram rezati visoke i od toga se doslovno ježim. Zbog toga odluèih uzeti neki "tamniji" mikrofon s kojim æe biti manje borbe sa sibilantima i naglašenim visokim frekv. Oktava MK 319 mi izgleda odlièna kontra se 5600.
Prouèio sam sve forume na svim jezicima i neki ljudi se kunu u Oktavu 319, sa modom i bez moda, a neki se kunu u Oktavu mk 105 bez moda.
Oktava 105/319 mi treba za snimanje vokala ( naravno) ali i tambura/gitara tj žièanih instrumenata.
Od preampa koristim SPL gainstation 1, focusrite voicemaster pro i presonus sa kartice (firestudio).
Pitanje glasi:
Koju Oktavu da uzmem svjetliju MK 105 ili tamniju MK 319? Da li je tko probao ( znam da je ) obje i usporedio ih ?

Unaprijed zahvalan
Ja sam na mom SE Z5600 (do duse starijoj beloj verziji) zamenio kapsulu (stavio RK12) i modifikovao kolo (po upustvu Briana Fox-a iz foxaudioresearch-a, ali imas ga na netu, mogu ti poslati upustva). Toplo preporucujem, mikrofon ostaje airy, cak mi se cini da su basovi malo krupniji, odnosno mesnatiji... ali nije vise harsh i sibilantan, veoma "skup" sound, osim ako pevac sam po sebi ne sikce, a znam nekoliko takvih. Mogu ti poslati i semplove ako hoces.

Last edited by Jan; 08-01-2016 at 09:59 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2016, 12:02 PM   #3
TOSHO
Member

TOSHO's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ja sam na mom SE Z5600 (do duse starijoj beloj verziji) zamenio kapsulu (stavio RK12) i modifikovao kolo (po upustvu Briana Fox-a iz foxaudioresearch-a, ali imas ga na netu, mogu ti poslati upustva). Toplo preporucujem, mikrofon ostaje airy, cak mi se cini da su basovi malo krupniji, odnosno mesnatiji... ali nije vise harsh i sibilantan, veoma "skup" sound, osim ako pevac sam po sebi ne sikce, a znam nekoliko takvih. Mogu ti poslati i semplove ako hoces.

Hvala, Jan Potražit æu tog gospodina Briana Foxa. Ako ga ne naðem, potražit æi tebe na rumskom forumu
Old 15-01-2016, 11:26 PM   #4
TOSHO
Member

TOSHO's Avatar

Narucio sam oktavu mk319 pa kako puklo da puklo
Old 11-02-2016, 09:37 PM   #5
TOSHO
Member

TOSHO's Avatar

Kupio dvije oktave. Novu mk 319 i polovnu mk 319A . Da li možda netko zna što znaæi oznaka A ???
Old 11-02-2016, 10:36 PM   #6
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Koliko se sjecam to je novija serija sa istom kapsulom, i dizajnom tijela sa 'poboljsanim akustickim svojstvima'..

Prva serija je kazu mnogo lakse hvatala bilo kakve pomjeraje stalka i snimala 'rumble'...

Svojevremeno je bila prica i o fake kineskim oktavama, nadam se da si pripazio. Pozz
Old 13-02-2016, 04:38 PM   #7
TOSHO
Member

TOSHO's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Koliko se sjecam to je novija serija sa istom kapsulom, i dizajnom tijela sa 'poboljsanim akustickim svojstvima'..

Prva serija je kazu mnogo lakse hvatala bilo kakve pomjeraje stalka i snimala 'rumble'...

Svojevremeno je bila prica i o fake kineskim oktavama, nadam se da si pripazio. Pozz
Pa novu sam kupio u AudioPro i sva uputstva su na æirilici i na ruskom tako da ne vjerujem da je kinska Za polovnu Oktavu tko æe ga znati

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules