|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Imam mikrofon se 5600 mk2. Nije da nisam zadovoljan s njima ali èesto moram rezati visoke i od toga se doslovno ježim. Zbog toga odluèih uzeti neki "tamniji" mikrofon s kojim æe biti manje borbe sa sibilantima i naglašenim visokim frekv. Oktava MK 319 mi izgleda odlièna kontra se 5600.
Prouèio sam sve forume na svim jezicima i neki ljudi se kunu u Oktavu 319, sa modom i bez moda, a neki se kunu u Oktavu mk 105 bez moda. Oktava 105/319 mi treba za snimanje vokala ( naravno) ali i tambura/gitara tj žièanih instrumenata. Od preampa koristim SPL gainstation 1, focusrite voicemaster pro i presonus sa kartice (firestudio). Pitanje glasi: Koju Oktavu da uzmem svjetliju MK 105 ili tamniju MK 319? Da li je tko probao ( znam da je ) obje i usporedio ih ? ![]() Unaprijed zahvalan
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Last edited by Jan; 08-01-2016 at 09:59 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
Hvala, Jan ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Narucio sam oktavu mk319 pa kako puklo da puklo
![]()
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Kupio dvije oktave. Novu mk 319 i polovnu mk 319A . Da li možda netko zna što znaæi oznaka A ???
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Koliko se sjecam to je novija serija sa istom kapsulom, i dizajnom tijela sa 'poboljsanim akustickim svojstvima'..
Prva serija je kazu mnogo lakse hvatala bilo kakve pomjeraje stalka i snimala 'rumble'... Svojevremeno je bila prica i o fake kineskim oktavama, nadam se da si pripazio. Pozz
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Oktava MK-012 | dejan89np4 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 04-08-2010 09:47 AM |
Oktava | idekius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 16-07-2004 02:35 AM |