|
DIY - Uradi sam Ovde mozete postaviti ideje svojih shema, sklopova, gotovih resenja i drugih radinosti u oblasti audia... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
svasta ima na net-u , a ,
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Malo ću uprljati temu, ako nije problem.
Ima li tko kompletne dimenzije za half U-rack (Zapravo mi treba half 2U, al realno je svejedno). Znači polo?aj i veličina rupa, dimenzije s i bez u?iju (il kak se već zove), debljina prednje ploče itd... Ne mogu nigdje naći neki normalni nacrt sa svime, već kombiniram sa svih strana pa nisam siguran vi?e ?to je točno. Ako je netko već radio takvo ne?to i ima zapisano bio bih mu zahvalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
i mene zanima posto krecem da skroz pravim svoj custom rack i to ... sve sto znam je sirina i to je to
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Pozdrav ljudi, evo da pomognem posto sve te zebancije oko diy rack sina sam i ja imao pa da vam kazem recept kako za napraviti...
sliku sa dimenzijama sam prilozio ... sirina ova koja je navedena 0,625 (nisam mogo da nadjem mere u cm sori) je do vas, mozete i sire ali onda ce vam se sine videti i nece lepo estetski izgledati... bitno je da rupa bude na sredini oznacena, znaci ni levo ni desno da usi rack uredjaja ne udaraju o drvo ili sto ili gde vec montirate... sad razmak izmedju rupa- isto! kao sto je navedeno 0.625 inca tj na svakih 1.25 inca idu tri rupe i pravi se "pauza" tj razmak od 0.5 inca i onda opet tri rupe i sve tako... te tri rupe ustvari cine 1 visinu racka (1U), ali su podeljene na dva da neko moze i 1/2U (pola racka) ostaviti slobodno ili da stavi 3u uredjaj i da se opet sve uklopi... postupak izgradnje (bar kako sam ja resio) - u gvozdjari, radionici nekoj ili stovaristu, nadjete ili celicne L profile ili aluminijumske ali malo deblje, ja sam isao sa nekim podcinkovanim limom, koji je imao debljinu 1,5-2 mm... sasvim dovoljno! ako idete sa malo debljim, namucicete se oko busenja... na papiru sam napravio sablon kao na slici sa rupama, iseko, stavio na lim i samo trejsovao markerom tacke gde dolaze rupe...VRLO BITNO! triput meri - jednom trejsuj ![]() oznacite shilom i cekicem te tacke, ako imate neku stegu super dodje, samo znaci nacnete lim, chuknete shilom inicijalnu rupicu da ne bezi busilica... i onda najtezi deo busilica u ruke, prvo tanka neka, za probijanje metala, zavisno od celika neki odmah mogu i na siru, ja sam postepeno povecavao jer sam se plasio da ne prsne lim, i na kraju do petice sestice sve zavisno koliko odredite... taj deo je fizicki iscrpljujuci ako imate mnogo da pravite (ja sam pravio dve sine od 2m koje sam kasnije seko) nakon toga uzimate onaj alat za pravljenje nareza, znaci kontranavoj ili kako ga vec zovete, i svaku rupu natenane zavrnete jednom dvaput da se napravi kao matica i to je to... ofarbate nekom bojom ako zelite, isecete posle zeljene duzine od tog jednog velikog parceta, kupite 100-200 srafa m6 (i podloske da ne ostetite skupe vam rackove) i samo srafis... nadam se da sam nekom pomogo, deluje zajebano i pipkavo, ako neko ima drill presu ide mnogo brze, ako imate nekog limara koji bi vam to odradio onda najbrze, meni je prijatelj pomogo, i racunica je pokazala da sam ustedeo preko 100e umesto kad bi uzimao te neke sine i posebne matice koje su kod nas dostupne... poz svima i srecno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
pa zar je dotle doslo kad ima da se kupi za smesno male pare ??
https://www.network-cabs.co.uk/acata...6LuBoCsxrw_wcB http://www.allmetalparts.co.uk/netwo...726203384.html
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
imam problem sa prostorom a sve te standardne velicine mi ne odgovaraju ... pa moram da jurcam "Delove"
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rack | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 12-03-2011 09:36 AM |
K: WaMi rack 24 bez rack djela (ili sa) | mehunovic | Kupujem/trazim | 0 | 06-03-2011 02:07 AM |
Kupujem Motif ES rack, Triton TR rack | yeah666 | Kupujem/trazim | 1 | 27-04-2010 08:30 PM |
Unit 5 jos malo Jazz-a | conn | Promocija radova | 17 | 24-03-2009 09:28 PM |