Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-03-2015, 05:14 PM   #1
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Hdd fioka ?

Pozdrav ljudi,

Koju biste fioku za klasican 3.5" hard disk preporucili ? Da je kvalitetna da se ne pregrava jada jada ? Mozda neki dock ?

Ovakav kao toster

Imam jedan 1TB caviar green koji sam napunio gotovim projektima, i ne bih voleo da radi i da bude u sistemu, a ne bih ni voleo ni da moram svaki put da otvaram kuciste kad mi treba, pa bih ga stavio u fiokicu, ali ne bih voleo da se pregreje ili tako nesto i da crkne...

Pa reko da pitam, ko pita ne skita
Jan is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2015, 09:44 PM   #2
nikolaivanic
Senior Member

Default Re: Hdd fioka ?

ima se kupe rackovi od 1u-kao cd -otvoreni spreda, samo se gurne sata disk
bilo na kp
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2015, 10:35 PM   #3
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Da, video sam, ali koji je provereno dobar model ? Ne bih da mi se hard disk pregreva u njima itd ?
Old 15-03-2015, 12:35 AM   #4
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Hdd fioka ?

Pa ako bi uzeo tu rack varijantu koja se 'ubada' u kuciste poput flopi drajva valjda ga sa unutrasnje strane hvata strujanje kulera koliko-toliko?
Old 15-03-2015, 02:09 AM   #5
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Post Re: Hdd fioka ?

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Pa ako bi uzeo tu rack varijantu koja se 'ubada' u kuciste poput flopi drajva valjda ga sa unutrasnje strane hvata strujanje kulera koliko-toliko?
Vecina rack varijanti tog tipa ima okvir sa unutrasnje strane, tako da kuleri unutar kucista hard disk i ne stizu da hlade nesto.

Imam prastaru 3.5 fioku u starom kompu koja ima mali kuler napred i dan danas radi, a kupljena je kada su te stvarcice kostale i do 50e. Slicno ovom sa slike 1.

A ima i ona varijanta da ima kuler ispod, takodje samo za njega, kontam da je to dovoljno. Opet, uzeo bih proverenog proizvodjaca, iako je sve iz Kine...anyway pratio bih temperaturu prvih par dana preko software-a...

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2015, 10:40 AM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Imao sam fioku kao na gornjoj slici. Sećam se da sam posle prvog uturanja u računar otkačio ventilator (koji se drao ko magarac i celo kućište fioke je rezoniralo i klepetalo zbog njega) i skinuo poklopac koji se ne vidi na ovoj slici.

Pozdrav,

Vasa
Old 15-03-2015, 06:37 PM   #7
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

isto i ja imao ovu fioku sa prve slike pre jedno deset godina... uglavnom sam je koristio da shtekam neki kesh i neke khm... supstance
Jane, brate, zaobidji ih trenutno i ciljaj na neke aluminijumske fanless ako ti je samo za backup da ih povremeno ukljucis , ja trenutno ovo nesto koristim ovog tipa...

nije bas ta marka ali vrlo slicno izgleda, ne greje i kad radi, ne prekida, super za backup...
a ako imas vise hardova i hoces da imas stalan pristup i ventilator koji ih hladi i sve to, mozda ti je najbolja varijanta Century, dodje kao mini kuciste, sa 2,4,6 slota zavisno koji hoces, ventilator, vrlo elegantno, palis svaki hard zasebno, ortak jedan koristi vec duze vreme i veoma dobro radi i izgleda, ima i drajver za temperaturu valjda, samo, cena je malo skuplja od ovih klasicnih alu varijanti...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2015, 07:31 PM   #8
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

http://www.emmi.rs/hard-diskovi-(hdd...roductId=32741

Ja imam ovu, prilično sam zadovoljan.
Elf is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2015, 02:21 AM   #9
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

@Blastermaster:

Jel je Century ovo ? Ne bi bilo lose to, da imam rack sa jedno 4 komada i da ih palim i gasim po potrebi

http://www.akihabaranews.com/wp-cont...70/44270/1.jpg

Gde ima to u Srbiji da se kupi ?

Ovo mi inace privlaci paznju, samo nije bas da mi je potreban RAID.

http://www.raidsonic.de/en/products...._objectID=7059
Old 16-03-2015, 05:58 PM   #10
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

da to je century, samo mislim da je njegov bas ovaj model
http://www.techpowerup.com/img/12-11-20/158a.jpg

cini mi se da ovaj sto si ti stavio je za ssd-ove pa nema hladjenje i zasebno napajanje, a ovo je sa svojim napajanjem, hladjenje automatsko a moze i overkuler, povezuje se usb3 vezom i koliko se secam bas je tesko, sigurno ima 2-3 kila vrv zbog napajanja svog...i ima ovo da zasebno palis i gasis hard koji ti treba...
e sad gde to ima nznm, on (taj moj ortak) radi u radnji racunarske opreme i sto se kaze bas je tech geek, kad za sebe nesto narucujem on mi narucuje po cenama kao za njega i te fore, sve mu je dostupno za narucivanje i ovo je platio nesto preko 100tke kako se secam za potrebe te firme... cini mi se da je emmi trenutno najjeftiniji, oni valjda svima dobavljaju ako ne gresim, tako mi bar on kaze, ako mozes vidi na sajtu sigurno ima neceg dobrog...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules