Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-11-2014, 05:34 AM   #1
dexy1970
Junior Member

Default Cubase-Hypersonic "save project" failed

Pozdrav,
Evo kao sto naslov kaze.Prilikom zatvaranja projekta u Cubasu 5 tj. prilikom kasnijeg otvaranja istog , nisu sacuvani vst-i sa kojima sam prethodno radio!?Tj. u ucitavanju prethodnog projekta , ucitava i Hypersonic , ali u svim trakama isti inicijalni "Welcome to the matrix".Ovo se desava samo sa hypersonicom , sve ostalo sto koristim od masina radi valjano.Jel neko imao ovakav problem?
Koristim Win7-64 bit
Evo sta prijavljuje kada otvorim Hypersonic.Sta god da se izabere "Ok" ili "Cancel", dozvoljava dalji rad i "export" na kraju , samo ne zatvranje -odlaganje zapocetog projekta.
Attached Images

Last edited by dexy1970; 13-11-2014 at 05:41 AM.
dexy1970 is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2014, 06:43 AM   #2
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default Re: Cubase-Hypersonic "save project" failed

e cao ima sam isti problem i nisam uspeo da nadjem reshenje(jedino uninstal hipersonica).jedino ako nije pirat poshalji maill ovima iz steinberga i naduvaj ih k+++++.ja sam zbog ovoga batalio hipersonic(a bash mi nedostaje)..jbg
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2014, 12:50 PM   #3
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Postoji neka verzija hypersonica koja funkcionise normalno.. Sjecam se da mi je bilo bitno da uspijem da 'ozivim' jedan projekat i uspio sam..

Verzija je bila spakovana kao ISO fajl, to je sve sto mogu da kazem jer ne mogu da se prisjetim pojedinosti....

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 15-11-2014, 11:36 PM   #4
dexy1970
Junior Member

Default Re: Cubase-Hypersonic "save project" failed-KONTAKT 5-Novo razocarenje...i Na Kraju..

Zaista se trudim maksimalno da postujem pravila foruma i ovde pisem , tek onda kada utvrdim da na googlu ili na samom forumu nemogu pronaci odgovor dovoljno konkretan i jasan.Razumem i to ljudi koji imaju konkretno saznanje i eventulano resenje odustaju od pisanja kada procene da je pitanje previse laicko ...
Da skratim , posto ne videh resenje i kraj mojim mukama odlucih da se pozdravim ...sa voljenim hypersonic-om.....te izabrah Kontakt 5 kao primarni Plugin....I taman pocnem da skupljam i formiram datoteke , ukapiram da je "Free" verzija sa oficijelnog site, limitirana na 15 min "demo time out"....
Mislim , sta reci.!?
Dodjem ovde na forum i nadjem post iz 2010 , koji spominje ovu problematiku.
Dakle , prica o "Air" opciji ostaje jedina kao dostupna.Odem "tamo" da potrazim torrent , ali ne uspevam...nema !?
Sve ovo se desava u poslednjih mesec dana.
Muzika je moja velika ljubav...evo tek sada u 40 i nekoj , imam vremena da joj se posvetim neoptereceno i za svoju dusu...ali nikako da usnimim nesto od silnog downloada i set up-a... instalacija i pretrazivanja.....stvarno je frustrirajuce...
Pre nego definitivno izgubim zelju za muziciranjem odlucio sam se za sledece.
Epilog i pitanje:
Ima li neko na ovom forumu , ko bi se pozabavio jednim Externim HD (1Tb), i napakovao mi svega i svacega (dogovoili bi se ) na njega.Naravno uz odgovarajucu finansijisku nadoknadu za ulozeno vreme i trud
Ako ima zainteresovanih , neka mi se jave na P.P , pa cu rado objasniti kave su mi namere i krativne ambicije s tim u vezi.
Trenutno nisam u Srbiji , dolazim pred kraj sledeceg meseca , tako da vreme nije ogranicavajuci faktor.
Pozdrav

Last edited by dexy1970; 16-11-2014 at 06:18 AM.
dexy1970 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2014, 01:36 AM   #5
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

samo hipersonic h20. ja sam morao instalirati XP win. i cubase sx3 samo radi njega. i samo tako ta verzija sa h20 emulatorom radi perfekt. ostalo laz, zabluda. ne moze sve ipsitao. provereno ..zz
branoy is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2014, 10:08 AM   #6
elmirh
Member

elmirh's Avatar

Kod mene na Win 7 64 bita i na Cubase 7.5 Hypersonic(narodni) radi bez problema.Jedino da bi snimio njegove postavke instrumenata u projektu, ne bacam instrumente na 1 kanal, nego 2, 3 ili sl, i onda otvori i učita zadani instrument.Znači nikakvih problema.Pozz
Old 16-11-2014, 10:32 AM   #7
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Ja ga ne koristim ?esto, ali i kod mene Win7 64bit Cubase 7.5 radi bez gre?ke.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2014, 10:02 PM   #8
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Yep... Isto kao kod elmira.. Od drugog kanala na nize.. Win7 64, Cubase 5.
Old 17-11-2014, 10:08 PM   #9
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

a sta cete npr kad ucitate COMBI? ili otvorite ih 3 komada sa tri razlicita combi njegova i snimite projekat? jedna od "sitnica" .. od divnih onoliko combi?!! zajebi, rekao sam ti sta jedino radi 100 posto ostalo . ..
branoy is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2014, 12:01 AM   #10
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

A i ti Branoy bogami kao da je hajpersonik ultimativni vst iz svemira pa treba da potjeramo po 447 instanci istog i pojedemo po 66gb rama s njim

Radi, probaj...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules