|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Kao ?to sam naslov ka?e, potrebna mi je pomoć pri odabiru zvučne kartice.
Trenutno koristim integrisanu zvučnu, čijim zvukom nisam ba? zadovoljan, i hteo bih da pazarim neku polovnu zvučnu karticu, koja bi mi slu?ila isključivo za slu?anje muzike. Od slu?ne opreme koristim prvenstveno slu?alice AKG hsd171 (verzija K171 sa mikrofonom) i muzički stub Panasonic SA-AK300. ?to se drajvera tiče, potrebna mi je zvučna koja će raditi na Windows 8.1 x64. Gledajući ponudu iz oglasa, a shodno bud?etu koji sam namenio za kupovinu (do 20?), izbor sam suzio na sledeće modele: 1. Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS (SB0350) 2. Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Gold (SB0350) 3. Creative Sound Blaster Audigy 4 (SB0610) 4. Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer (SB0730) 5. Creative Sound Blaster Xtreme fidelity (SB0790) 6. ASUS Xonar DG Prema specifikacijama mogu da zaključim koji je najoptimalniji izbor, ali me zanima kako su se ove kartice pokazale u praksi. Najvi?e bi mi značilo iskustvo nekoga ko je probao dva ili vi?e od gore navedenih modela, pa da mo?e da mi ka?e koje su prednosti, a koje mane tih kartica. Ukoliko neko ima neki drugi predlog za kupovinu, a da je u ovom cenovnom rangu, mo?e slobodno da ga iznese. Napomenuo bih da mi je najbitnija stavka pri odabiru kvalitet zvuka na izlazu, eventualno snaga izlaza, po?to dosta koristim slu?alice. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ti bolje da nadjesh neki pojacivac za slushke(zvucnu kartu sa pojacalom za slushalice)..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Ove slu?alice koje koristim su 55 omske, integrisana kartica ih gura sasvim fino, tako da verujem da necu imati problema ni sa ovim gore pomenutim karticama. Na ovom Asus modelu navedeno je "High Fidelity Headphone Amplifier".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Neces pogresiti billo kakvim izborom tj. pogresices koju god da izaberes!
![]() S obzirom da ti treba samo za slusanje muzike a to vec cinis na tom ubogom "combo" uredjaju, SoundBlaster Live koju mozes da nadjes i za oko 500 kinti ako se potrudis moze biti resenje koje ce ti i ustedeti kintu! Bice bolje nego integrala, a ne verujem da ce biti losije sto se tice samog zvuka nego ove sminkerske kartice namenjene impresioniranju prosecnog PC korisnika! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ja cu pogledati kad stignem kuci ako nisam dao taj soundblaster..poklonicu ti ga..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
@nikolicdn
Muziku slušam uglavnom preko slušalica, ređe na stubu, a preko ovog AKG-a koji koristim, razlika se itekako čuje, čak i između različitih integrisanih kartica, a o nekim kvalitetnijim karticama i da ne govorim. Šminkerske možda jesu, ali u ovom cenovnom rangu ne vidim bolje rešenje... ![]() ![]() Nisam audiofil koji svoj sistem povezuje srebrnim kablovima, ali nisam ni polunagluvi ispodprosečni korisnik, kome je jedino bitno "da gruva bas" ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
@spartakus
Nisam očekivao ovako dare?ljive foruma?e, prijatno sam iznenađen... ![]() Zahvaljujem unapred, pa čak i da ga ne nađe?. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Za 2h javljam..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Strvarno mi je zao ali nisam uspeo da je pronadjem,sve sam izvrnuo ali nema je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na trudu u svakom slučaju.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc u izboru zvucne kartice | lazarus4all | Computer Hardware | 3 | 11-02-2014 05:43 PM |
USB 1.1 zvučne kartice | wladymeer | Computer Hardware | 4 | 10-05-2011 10:47 PM |
Kartice... | Starter* | Computer Hardware | 3 | 31-03-2004 09:00 AM |
Kartice... | idekius | Computer Hardware | 9 | 09-12-2003 12:14 AM |
Dve kartice... | Eon | Computer Hardware | 7 | 31-10-2003 04:38 PM |