Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-08-2014, 09:02 PM   #1
komsho24
Junior Member

Smile Shure Super 55 Deluxe

Pozdrav

Da li ste imali priliku probati ovaj mikrofon? Neki dan sam ga kupio i zaista sam odusevljen! Prije njega sam koristio mnoge... zadnji koji me odusevio Electro Voice N/D767a .. ali ovo.. ovo je zvijer!

komsho24 is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2014, 10:49 PM   #2
Uro?_86
Member

Uro?_86's Avatar

Default Re: Shure Super 55 Deluxe

-Kad sam bio krajem 2005-te na snimanje u bassivity-jev studio zapazaio sam isti takav mikrofon i pitam jednu devojku: koliko ko?ta taj mikrofon? a ona mi ka?e : dovoljno.
I sad kad slu?am bassivity izdanja iz tog vremena i čujem koliko su imali bolji zvuk pogotovo na vokale i kako se to lepo čuje i ulazi u miks.
Sigurno je bilo malo i do mikrofona.
Uro?_86 is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2014, 05:05 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Uro?_86 View Post
i pitam jednu devojku: koliko ko?ta taj mikrofon? a ona mi ka?e : dovoljno.
A ?ta je ta devojka radila tamo? Pevala, vrtela dugmiće, kuvala kafu, radila kao PR?

Pozdrav,

Vasa
Old 30-09-2014, 08:27 PM   #4
Uro?_86
Member

Uro?_86's Avatar

Da rešimo i tu nedoumicu
-Sa pravom si mi postavio to pitanje,jer sad vidim da sam ostao nedorečen,
a možda je bila i sudbina da ova priča izađe na rumski...

-Ta misteriozna devojka je bila iz "soul flower-a" (ekipa koja se bavi video
produkcijom) i zapričavala me jer sam ja zapravo imao zakazan susret sa Sandrom Pajović
(ona je bila PR) i ja sam kao neko ko je kročio na tako čuveno mesto imao šta da pitam
-Bio sam momak koji se ložio na hip-hop zvuk imao para i otišo pravo u "bassivity"

-Oni su mi dali svoju ponudu u okviru cene i za mene je to bilo prihvatljivo.
Međutim ja sam podrazumevao da ako ja snimam kod njih i oni mi prave muziku i sve ja to
onda lepo platim,na kraju dobijam njihovu etiketu (platio bih i nju). Međutim tu je zapelo.
Ona nije imala svoju cenu!

-I ja je pitam: pa čoveče šta ću ja bez etikete da radim,pitam je: ko će to da sluša,gde će to da ide?
-I ona meni kaže da ću ja to moći da pustim mojim drugovima
-Šlag na tortu!
-A ja sam taj dan samo avion za mog advokata platio 200€ da bi došli da pravimo dogovor.

-Postoji i treći nastavak ove priče i za njega ću jedan dan da skupim hrabrosti da pričam...

Last edited by Uro?_86; 30-09-2014 at 08:57 PM.
Old 30-09-2014, 11:01 PM   #5
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

pa koliko se secam nije snimano na ovom micku, bar vokali, nije on nesto super sonicno dobar, naravno moze da mu se nadje primena, ali po meni vise u spotovima ili cd kaverima
znaci tetka sandra ti rekla da mozes da pustis ortacima auu
i sta je na kraju bilo sa izdanjem? mislim jeste da je oftopic ali voleo bih da zavrsis pricu kad si vec krenuo
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 10:12 AM   #6
Uro?_86
Member

Uro?_86's Avatar

Ja sam bio u "bassivity" u oktobru 2005-te i tad su imali isti takav sa slike.
-Ne znam koji si ti mikrofon zatekao?
A baš me zanima šta su imali od opreme u to vreme jer je sve zvučalo neuporedivo bolje nego ovo danas.

Da ti ne pričam da sam ja tražio tiraž kakav je imao V.I.P. a oni su imali 6,000 cd-a i da je samo to trebalo da košta oko 12,000 €.
-Pa smo pričali o spotovima koji su dostizali do par hiljada evra...

Znači otišo sam kod njih sve da platim i oni su bili spremni za sve da uzmu pare a onda da me ostave bez etikete... e pa ne može to tako...
velike su to pare da bi to mogli da slušaju moji ortaci

-Pa da sam bio najgori od svih izvođača ne bi toliko loše zvučalo kao što zvuči ovo što trenutno izlazi od njih.
-I ko zna jeli im ti ljudi uopšte plaćaju tu muziku ili da je neko bio spreman da plati kao ja,ali ne verujem.

Da nastavimo treći deo...
-Ništa,ja njima kažem na kraju da se nismo dogovorili i odem.
Posle par dana mene zove jedan čuveni lik iz "bassivity-ja" (ne bih da imenujem)
i ja srećan što pričam sa tako nekim zakažem snimanje bez *etikete

I ja odem u studio snimimo prvu stvar sve bude lepo.
Posle par dana zove me i kaže gotova ti je stvar i cena ti je tolika.
-Opet šlag na tortu!

Cena je bila četri puta veća po pesmi u odnosu na onu sa kojom sam se ja već dogovorio sa Sandrom u našim početnim pregovorima.
-Čak sam ja sa njom računao koliko će da me izađe ceo album koji budem radio kod njih.
Bilo je oko 15-pesama i ona je rekla: 15 puta toliko izlazi toliko,a mi ćemo da zaokružimo na ovoliko.

Onda ja njemu kažem da sam ja imao potpuno drugačiji dogovor sa Sandrom u okviru cene i da sam imao najbolju nameru da snimam ali da sada prekidamo saradnju.
-Onda on meni kaže da sam ja sada njemu dužan 200€ (za mix 100€ i snimanje na mikrofon se naplaćivalo 100€) jer je na mene potrošio osam sati rada.

Ja njemu kažem da ne mogu da mu dajem pare za materijal koji nisam ni dobio.
-Čak sam hteo da ga častim četri puta manji iznos u odnosu na koji je on tražio,ali je on to odbio.

Posle mesec dana su me opet zvali rekli su da probamo da resetujemo naš odnos da napravimo malu pauzu,pa opet da se vratimo na snimanje,ali bilo je kasno.

-Ja njima na kraju ništa nisam zamerio,ja njih sve volim,samo ne mogu da shvatim da sam imao tolike pare a da nisu znali da ih uzmu... toliko...

Last edited by Uro?_86; 01-10-2014 at 07:23 PM.
Old 01-10-2014, 02:40 PM   #7
Era
Member

Era's Avatar

Cuvaj se amatera ,(neprofesionalaca u svakom domenu)...
Era is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 03:15 PM   #8
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Uro?_86 View Post
Međutim ja sam podrazumevao da ako ja snimam kod njih i oni mi prave muziku i sve ja to onda lepo platim,na kraju dobijam njihovu etiketu (platio bih i nju). Međutim tu je zapelo. Ona nije imala svoju cenu!
Pa da. Njihovo je pravo da odluče ?ta hoće da izdaju pod svojom etiketom, a ?ta ne. To ?to si ti podrazumevao se inače ne podrazumeva. U stvari, ako ti je bilo va?no izdanje (etiketa), onda je trebalo da počne? pregovore s te strane, a ne da ulazi? na zadnja vrata. OK, nije ni to lo?e ako upali, ali nije upalilo. ?ta te briga, jedno iskustvo vi?e.

A mikrofon super izgleda, i garant ima pozitivan psiholo?ki efekat na izvođača. I ne zajebavam se ? psiholo?ki efekat je podjednako va?an kao tehničke i zvučne karakteristike. Mikrofon snima izvođenje, a ne samo zvuk.

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules