Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-08-2014, 01:53 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Quibcy Jones od buducnosti muzike, distorziji (iste te muzike) itd..

Ko nije vec negde naleteo na ovo...

http://www.vh1.com/music/tuner/2014-...ef=fbshare_web
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2014, 11:17 AM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Quibcy Jones od buducnosti muzike, distorziji (iste te muzike) itd..

Super je Kvinsi, mada ne kapiram njegovu vezu sa ovim filmom (osim ?to se pojavio u par kadrova). Iskreno, ne kapiram ni koja je glavna teza ovog filma? To da se ljudi grče da naprave super zvuk u studiju, a onda publika to slu?a u kr? formatu na kr? uređajima? Pa jbt, koja je razlika u kvalitetu zvuka na iPodu i Sony Walkmanu? I kao da su nekad svi imali hi-end gramofone i pojačala po kućama...

Ona priča o albumima je oba?ka bez veze. Uvek je bilo malo albuma koje si stvarno ?eleo da slu?a? od A do ?. Devet ipo od deset albuma je snimljeno samo da bi se uzela veća kinta, a ne zato ?to su umetnici imali ?ta da pričaju 30-40 minuta. Ono ? pro?ireni singl koji ko?ta tri puta vi?e od regularnog singla... Isto je i danas.

Da se razumemo? ne branim MP3, jer i sam jurim torente sa FLAC verzijama albuma, ali malo je muzike koja to zaslu?uje. Dakle, ne zvuka nego muzike. Muzika se oduvek pisala i aran?irala shodno okru?enju u kom se slu?a, a ono je danas ba? bučno. Pa mi onda sme?no kad mi Slash priča o detaljima i ostalim PM... Ko da će njega neko da slu?a sedeći u sweet spotu u vlastitoj slu?aonici. Mislim, ba? se rasrah...

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules