|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Okej, imam problem ovde... i hitno mi je potreban odgovor! Treba do sutra da nabavim graficku kartu za neku maticnu plocu, ubi Boze, marke Fujitsu D2990-A11 GS 5, to je maltene underground "no name ploca sa imenom"... Ta maticna je, dakle, formata mATX (micro ATX) i postavljena je u malo kuciste, intelov procesor, itd... E sad imam dilemu... Da li jedna graficka karta kao sto je GIGABYTE nVidia GeForce GT 630 2GB moze da stane u takvo kuciste i da li je uopste kompatibilna sa takvom maticnom plocom? Uopste nemam iskustva sa mATX plocama i zato vas pitam da znam sta da radim. Ne gledam za sebe vec za klinca caletovog ortaka, znaci ne mogu mnogo kompromisa da pravim... Tipa da kazem da uzme novu maticnu... ma kakvu maticnu, treba nov komp da uzme a ne taj krsh da budzi... Izvinite, odlepio sam, ceo dan mozgam, trazim i tresem se... Pomozite mi, molim vas!
![]() |
#2 |
Superoperater
|
![]()
Pa ima jedan PCIe 16x gen2 slot, dakle trebalo bi da radi ta nVidia bez problema. E sad, da li fizicki moze da stane u kuciste, to ne znam...
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
ja imam tu karticu , na kucnom racunaru sa mAtx plocom (ali je kuciste standardno) i plus 12" ventilator sa strane tako da nemam problema sve staje... e sad kod tog kucista za koje pitas, ne znam tacno koje su mu dimenzije, ali imas sledece stvari da pogledas... ta gt630 ima nekoliko varijanti pa po tome i dimenzija... ako gledas visinu kartice ni jedna ne prelazi 11 cm, a ako gledas duzinu da li se tu uklapa cini mi se da su sve tik ispod 15 cm... pa ti izmeri odprilike koliki prostor imas na maticnoj kod grafickog pci slota, i ako prelazi ove dimenzije slobodno uzimaj...
e da i znaj da kartica ima svoje aktivno hladjenje tj ventilator, tako da zauzima 2 pci mesta, sto bi se u muzickom svetu tehnike reklo - 2U rack ![]() poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Mene uzasno nervira to aktivno hladjenje(hocu reci ventilator radi i stvara neku vrstu buke).koristim nvidia gtx 260 i mogu reci da na kompu na kome se radi muzika treba.imati krsh grafiku..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
jedino sto moze da se uradi to je da se instalira neki dodatni softver za kontrolu brzine obrtaja - npr ja sam kuci instalirao afterburner pa kad pokrenem neke zahtevnije video aplikacije, ili igre, tada se pali "forsazh" ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Vidis nisam imao pojma za taj program,moram to instalirati..imash pravo taj culer se necuje kada se radi muzika ali zato kad upalim betmena,pomislim da komshija kosi dvorishte pa kosacica zuji..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Zajeban batman..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Superoperater
|
![]()
Hehe ne das se zeznuti... lepo, lepo.
Izvini nisam mogao da odolim, kod nas na poslu se strogo pazi da se takve stvari ne izgovaraju: betmen, osam, sedam... glupost i detinjarija, ali eto - malo sale nije na odmet. ![]()
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Pa naravno..eh da mi je skynetova graficka ..eh
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pitanje u vezi izbora zvucne karte (snimanje vokala u kućnim uslovima) | Lazy Rhaps | Computer Hardware | 29 | 07-12-2011 02:24 AM |
Pomoc oko izbora zvucne karte | Aconius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 23-10-2007 12:24 AM |