|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Evo par novih pesmica, taze, za vikend slikano live, nikakvi triggeri ništa, sve autentični instrumenti,
hammond + leslie, rhodes, amati bubanj, cijevni maršal, ručno sastavljani instrumenti, odlični muzičari, lepe žene, veseli jamajčanin, lepo druženje, reagge, rock, funk, kotlić... Nema videa ovaj put... Debeli Romeo - Supermen Debeli Romeo feat.Wenti Wadada - Jamaica
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Odlična profi svirka. Gitare su super. ?to se tiče klavijatura u prvoj pesmi ima jedan deo gde kao da malo ?trče. Da li je prva stvar autorska? Nekako mi zvuči poznato melodijski i tekstualno, kao da je ta tema "ja sam mačo-men ja sam supermen" već bila eksploatisana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Odlicno ovo Boki! Jedina 'zamerka' mi je vokal mozda, zvuci mi malo nejasno i neizrazajno, kao da je frekvencijski prejak u donjim midlovima. Drums su super i sveukupni balans isto. Pesme su isto ok.
Poz
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Stvar izvedbe vokala, dovoljno je glasno, za moj ukus bar, live je u krajnjem, ne volim ja one "Čolić" produkcije sa vokalom u glavu a bend jedva da čuješ dok se peva...
![]() ![]() Bubanj... ![]() ![]() @ Henk To nisu "klavijature"... ![]() ![]() ![]() Na Hemond sam "išao" sa tri mikrofona (AT), 12" centar i dva sa strane na roto-ploči...možeš ga videti na prethodnom snimanju, skalamerija čitava... ![]() Da, sve je autorska mjuza, pa dobro, to je taj fazon, ko zna za njih, to je to, melodično, naslutljivo, dobro otprašeno i eto kvalitetne zabave...!
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
@Big Bockie
Ma ok, matori, bitno da je mjuza kul. I tenks za tehničku specifikaciju "klavijatura" ![]() edit: Evo, da preciziram gde mi Hemond štrči: u pesmi "Supermen", na samom početku strofe, u delu "da li si spremna za ples/ruku mi čvrsto zgrabi". Tu bass i džitre u oba slučaja praše iz A, a Hamond kao da svira neka dva disonantna akorda; nešto iz (lupam) H, pa C.
za?to majko nisam posto vatrogasac da zalivam zumbul dok nam kuća gori... Last edited by henk; 04-08-2012 at 02:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
...moguće...
...eto i da jeste... ...pa šta? Mislim, stvarno, ja se ne obazirem na to... neće takve stvari napraviti dobru pesmu od sranja... Suviše se ljudi "overkiluju" tehničkim mogućnostima DAW-a,"tvikovanjima" drkanjima, a ukupan sound bude zanemaren (da se tako lepo izrazim)... Mogao sam da krpim još godinu dana ceo snimak, ionako sam u reage-u podvlačio , pazi sad: kompletne prateće vokale, Wentija (jamajkanca, britanca, ne znam ni sam) i delove glavnog vokala iz totalno drugog tejka, jer su muzičari odlučili da je poslednji tejk bio najbolji... I jeste možda tehnički, ali su "gruv", atmosfera i još neki elementi, koje ja mnogo više slušam, za koje smatram da su apsolutno važniji u snimku - bili puno bolji nekoliko "tejkova" ranije, pa sam sve "preselio" uz baš žešće prcanje, jer nije bilo metronoma na snimanju... ![]() Šta me briga što je mini-falš ili promašen koji kick ili frljoka na gitari, ako je atmosfera bolja - i'll go for it...!!! Vidi, sve se to štimuje (čak i sam hemond ima "potove" za štim), i štimali su se pre početka snimanja i opet je "labaviji" štim i hemonda i instrumenata i hvatovi su jači...kao što je nekad bilo, što neko reče "štimeri su upropastili Stounse"... ![]() ...sad čujem, čovek je krenuo na hemondu greškom, a nastavio na roudsu...kao što treba u strofi...ali to je sve relativno nebitno, poslušaj prosečan domaći live, videćeš da retko ko od bendova postigne ovakvu atmosferu, nije unižen kvalitet cele svirke i pesme, ljude (slušaoce) to prilično ne zanima i ne kontaju to... Bitno je da "svira", radi, da je "gruv" dobar, kako god... ![]() Hvala ljudi! ![]()
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Odlično. Super urađeno, super svirka. Gitara ima RHCP ?mek. ?ta je u gitarskom lancu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Super je,da nema tih frljoka ne bi bilo zanimljivo i gruva ne bi bilo... jedino sto mi u prvoj pesmi fali malo basa i kicka pa je gruv malo izostao,nekako je sve otislo na klavijature pa se ni glas nije cuo bas najbolje. Druga pesma vec bolje pulsira (ili se meni vise svidja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Kabl...
![]() ..ali stvarno, nema pedala! ...između gitare i Maršala (kombo, 2 X 12", velik, širok, mislim da je lampa, mator je)... AT2020 na mrežu i to je sve. Čak je visila na kablu obmotanom oko ručke pojačala u nedostatku stalaka... ![]() Taj jeftini mic inače ne pomišljam da menjam na live za njakala, fenomenalno radi! EQ-om samo minimalno uklonio obližni bubanj preko 6-7 kila, koliko može, (praska činelica i kontre) i "gužvu" ispod 90-100Hz... Prilično je flat, i čak na samom kanalu bez kompresije. Gde je baš bilo neophodno, ručni volume je mama! I eto zdravog zvuka, bogatstva tranzijenata i dinamike, naravno kad je "dobra ruka" gitaroška...! Ima procenat izvesnog korusa koji sam koristio, u nedostatku "ljubljenog" Roland D dimension sa UAD-a, ali sam zadovoljan! Ko bi rekao šta sve ima u Cubase... ![]() Minimalan procenat reverba (relab 480), ali sve u svrhu 'širenja"... Telo, ne znam, mislim Strat je ali ne znam šta, vrat JV, izgraviran sa "Lovecaster".. ![]() Pazi, frikovi su par njih tu iz te ekipe za gitare, pa se tu dosta vodi računa o svemu.. Pazi kad je federe iza menjao jer ovi bolje zvuče, ne znam koji lak, unutrašnje ožičenje... ![]() Ali ok, ja to slabije kapiram i ne mešam se, ne moram baš sve da znam ali poštujem! Odlično zvuči...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Highblender - 2012 | Gulanfer | Promocija radova | 1 | 28-07-2012 09:35 PM |
Techno Therapy 2012 | DADDY Z | Promocija radova | 2 | 09-06-2012 10:21 AM |
Heaven Rain - Second sun LP 2012. | Goran B | Promocija radova | 0 | 07-05-2012 05:25 PM |
Underwold - olimpijada 2012 | DaBear | Razno | 5 | 15-12-2011 05:47 PM |
Radio Zvuk (debeli sound) | GianniRadio | Audio Produkcija - Tehnike | 29 | 21-04-2011 09:46 AM |