Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-08-2012, 03:02 PM   #1
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Debeli Romeo 2012

Evo par novih pesmica, taze, za vikend slikano live, nikakvi triggeri ništa, sve autentični instrumenti,
hammond + leslie, rhodes, amati bubanj, cijevni maršal, ručno sastavljani instrumenti,
odlični muzičari, lepe žene, veseli jamajčanin, lepo druženje, reagge, rock, funk, kotlić...
Nema videa ovaj put...

Debeli Romeo - Supermen

Debeli Romeo feat.Wenti Wadada - Jamaica

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 11:18 AM   #2
henk
Junior Member

henk's Avatar

Default Re: Debeli Romeo 2012

Odlična profi svirka. Gitare su super. ?to se tiče klavijatura u prvoj pesmi ima jedan deo gde kao da malo ?trče. Da li je prva stvar autorska? Nekako mi zvuči poznato melodijski i tekstualno, kao da je ta tema "ja sam mačo-men ja sam supermen" već bila eksploatisana.
henk is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 11:18 AM   #3
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Odlicno ovo Boki! Jedina 'zamerka' mi je vokal mozda, zvuci mi malo nejasno i neizrazajno, kao da je frekvencijski prejak u donjim midlovima. Drums su super i sveukupni balans isto. Pesme su isto ok.

Poz
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 11:39 AM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Stvar izvedbe vokala, dovoljno je glasno, za moj ukus bar, live je u krajnjem, ne volim ja one "Čolić" produkcije sa vokalom u glavu a bend jedva da čuješ dok se peva.... Možda je malo "zašiljen", ali treba se "izboriti" sa onim gitarama,Hemondima...

Bubanj......znaš ti mene....dok ne curi goveđi loj, ne stajem...

@ Henk

To nisu "klavijature"... To je pravi Hammond i Leslie pojačalo sa roto-zvučnicima, pravi Rhodes, sprave iz '70-ih u jako dobrom stanju... Možda zato "štrče", ali to je njihov zvuk, neumrljan jeftinim digitalnim procesorima Korga i sličnih... Ovo su "elektro-akustični" instrumenti, nema ni jednog tranzistora u njima, pravi mali komad istorije...

Na Hemond sam "išao" sa tri mikrofona (AT), 12" centar i dva sa strane na roto-ploči...možeš ga videti na prethodnom snimanju, skalamerija čitava...

Da, sve je autorska mjuza, pa dobro, to je taj fazon, ko zna za njih, to je to, melodično, naslutljivo, dobro otprašeno i eto kvalitetne zabave...!

Old 04-08-2012, 01:08 PM   #5
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Kod mene ovo odlicno zvuci, sve na svom mjestu, po mom ukusu...Za live je odlicno! Svirka super, atmosfera se lijepo osjeti...

diviner is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 02:05 PM   #6
henk
Junior Member

henk's Avatar

@Big Bockie

Ma ok, matori, bitno da je mjuza kul. I tenks za tehničku specifikaciju "klavijatura"

edit:
Evo, da preciziram gde mi Hemond štrči: u pesmi "Supermen", na samom početku strofe, u delu "da li si spremna za ples/ruku mi čvrsto zgrabi". Tu bass i džitre u oba slučaja praše iz A, a Hamond kao da svira neka dva disonantna akorda; nešto iz (lupam) H, pa C.

Last edited by henk; 04-08-2012 at 02:08 PM.
henk is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 02:26 PM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

...moguće...

...eto i da jeste... ...pa šta?

Mislim, stvarno, ja se ne obazirem na to... neće takve stvari napraviti dobru pesmu od sranja... Suviše se ljudi "overkiluju" tehničkim mogućnostima DAW-a,"tvikovanjima" drkanjima, a ukupan sound bude zanemaren (da se tako lepo izrazim)...

Mogao sam da krpim još godinu dana ceo snimak, ionako sam u reage-u podvlačio , pazi sad: kompletne prateće vokale, Wentija (jamajkanca, britanca, ne znam ni sam) i delove glavnog vokala iz totalno drugog tejka, jer su muzičari odlučili da je poslednji tejk bio najbolji...

I jeste možda tehnički, ali su "gruv", atmosfera i još neki elementi, koje ja mnogo više slušam, za koje smatram da su apsolutno važniji u snimku - bili puno bolji nekoliko "tejkova" ranije, pa sam sve "preselio" uz baš žešće prcanje, jer nije bilo metronoma na snimanju...
Šta me briga što je mini-falš ili promašen koji kick ili frljoka na gitari, ako je atmosfera bolja - i'll go for it...!!!

Vidi, sve se to štimuje (čak i sam hemond ima "potove" za štim), i štimali su se pre početka snimanja i opet je "labaviji" štim i hemonda i instrumenata i hvatovi su jači...kao što je nekad bilo, što neko reče "štimeri su upropastili Stounse"...
...sad čujem, čovek je krenuo na hemondu greškom, a nastavio na roudsu...kao što treba u strofi...ali to je sve relativno nebitno, poslušaj prosečan domaći live, videćeš da retko ko od bendova postigne ovakvu atmosferu, nije unižen kvalitet cele svirke i pesme, ljude (slušaoce) to prilično ne zanima i ne kontaju to... Bitno je da "svira", radi, da je "gruv" dobar, kako god...

Hvala ljudi!

Old 05-08-2012, 04:29 PM   #8
dadson
Member

dadson's Avatar

Odlično. Super urađeno, super svirka. Gitara ima RHCP ?mek. ?ta je u gitarskom lancu?
dadson is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 05:42 PM   #9
mladjastojanovic
Member

Super je,da nema tih frljoka ne bi bilo zanimljivo i gruva ne bi bilo... jedino sto mi u prvoj pesmi fali malo basa i kicka pa je gruv malo izostao,nekako je sve otislo na klavijature pa se ni glas nije cuo bas najbolje. Druga pesma vec bolje pulsira (ili se meni vise svidja ),vokali i prateci i lead su super,bubalj odlican,gitare takodje...jedino opet bas malo muljav,zbog svojih deonica razumno glasan ali sam zvuk je "onako". Ali sto je najbitnije utisak je odlican,atmosfera preneta
mladjastojanovic is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 06:25 PM   #10
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by dadson View Post
Šta je u gitarskom lancu?
Kabl...

..ali stvarno, nema pedala!

...između gitare i Maršala (kombo, 2 X 12", velik, širok, mislim da je lampa, mator je)...

AT2020 na mrežu i to je sve. Čak je visila na kablu obmotanom oko ručke pojačala u nedostatku stalaka...
Taj jeftini mic inače ne pomišljam da menjam na live za njakala, fenomenalno radi!

EQ-om samo minimalno uklonio obližni bubanj preko 6-7 kila, koliko može, (praska činelica i kontre) i "gužvu" ispod 90-100Hz... Prilično je flat, i čak na samom kanalu bez kompresije. Gde je baš bilo neophodno, ručni volume je mama! I eto zdravog zvuka, bogatstva tranzijenata i dinamike, naravno kad je "dobra ruka" gitaroška...!

Ima procenat izvesnog korusa koji sam koristio, u nedostatku "ljubljenog" Roland D dimension sa UAD-a, ali sam zadovoljan! Ko bi rekao šta sve ima u Cubase...
Minimalan procenat reverba (relab 480), ali sve u svrhu 'širenja"...

Telo, ne znam, mislim Strat je ali ne znam šta, vrat JV, izgraviran sa "Lovecaster"..... magneti..hmm...

Pazi, frikovi su par njih tu iz te ekipe za gitare, pa se tu dosta vodi računa o svemu.. Pazi kad je federe iza menjao jer ovi bolje zvuče, ne znam koji lak, unutrašnje ožičenje...

Ali ok, ja to slabije kapiram i ne mešam se, ne moram baš sve da znam ali poštujem! Odlično zvuči...

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules