|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da li se u C7 moze otkloniti, ili bar smanjiti kasnjenje zvuka kad je aktiviran monitor, prilikom rekordinga? U Studio One postoji kasnjenje, ali je mnogo manje u odnosu na Cubase.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
u kjubejzu od vajkada je monitoring dugme služilo za monitorisanje kroz sam program, koji ie preko asio drajvera i sl. Ovo važi i za PT ako se ne varam, a vrednosta kašnjenja je tačno onoliko koliko ti buffer kartice propisuje, plus ako imaš neki plugin insertovan na taj kanal, a da je njegova interna latencija veća od bufferom definisana (UAD pluginovi recimo doosta kasne). Da bi ovo minimalizovao, pogasi plugove sa inserta kanala koji monitorišeš, i smanji buffer na karti. Ako imaš neku baš jaku potrebu za kratkom latencijom (tipa snimaš gitare a oćeš da čuješ Amplitube), savetujem da srendaš neki rough mix projekta pesme za koju snimaš, pa da napraviš novi projekat samo sa tim rough mixem na jednom stereo kanalu, i tvojim dodatnim kanalima gitara koje tu usnimavaš. Mislim da bi svaki iole pristojniji noviji procesor lako se nosio sa latencijom manjom od 10ms (ovo ponešto zavisi i od same zvučne, tj njenog asio drajvera).
Ako ne koristiš nikakvu obradu signala u samom kjubejzu, probaj da namestiš na samoj karti direct monitoring, većina novijih to može. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Radim sa karticom TC Impact Twin, i cim snimam na vecim vrednostima od 48000Hz, nema reverba u slusalicama, koji malo docarava atmosferu pesme, tako da sam cak probao da otvorim GuitarRig u standalone modu, i da taj reverb iskoristim, ali je kasnjenje ogromno. Probacu da smanjim latenciju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
nije da sam baš shvatio šta zapravo radiš, no dobro, ako se ne snađeš, pitaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Resenje je kao sto rece Arthur + paralelno pustis i jedan kanal sa reverbom samo kao mali dodatak reverba (pritisnut monitor) pri tome reverb se stavlja 100% wet. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
a u reverb šalješ pre-fade sendom, pa spustiš regler i ne čuješ uopšte kasneći dry
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Smanjio sam latenciju i ugasio pluginove na insertu i sad je skoro savrseno.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Put Zvuka | diviner | Audio Produkcija - Osnove | 1 | 21-02-2011 05:00 AM |
kasnjenje midi-a?? | branoy | Audio Software | 8 | 17-10-2009 01:05 AM |
kvalitet zvuka | liman021 | Razno | 60 | 24-04-2007 05:02 PM |
Jačina zvuka | balthazaar | Zoran Vračević - Vrač | 34 | 04-10-2006 02:57 AM |
creative live - kasnjenje | gricko | Computer Hardware | 6 | 17-12-2004 09:29 AM |